Kreften sparer ikke heltene

 

Løpe-dronningen tapte sitt siste løp. Løpet fra kreften ble det siste. Grete Waitz ble bare 57 år gammel. Hun sovnet inn på Ullevål universitetssykehus natt til 19 april. Etter 5 år med kreft diagnose.

Denne sykdommen som kommer brått, lumsk og tar liv, raskt og effektivt, eller som et åpent sår og en byll over lengre tid.

– Hvorfor sparer ikke denne styggedom av en sykdom de som er våre helter? Grete Waitz er en institusjon- hun skal vel ikke bare dø? Hun skal fortsette å være her og snakke om livet. Hvor sundt det er å løpe. Hvor godt det er for sinn og sjel, og være aktiv og holde seg i form.

Jeg har også en annen helt. En oldemor på over 80 år. Et av de flotteste og klokeste menneskene jeg har møtt. Godheten selv. Garantert en engel. Legens ubarmhjertige budskap. Kreft med spredning. maks to måneder igjen, dessverre.

Hvorfor kan ikke like godt jeg som sitter blek, fet og full av kolesterol og annet svineri, få kreft? Drikker alkohol, og røker rød Prince med begge hender, og er frisk som en fisk. I hvertfall tilsynelatende…

Hvorfor «så ikke» kreften i en annen retning, når det ble valgt ut offer? Når kloke, gode sunne mennesker som Grete Waitz, som ikke gjorde annet enn å løp, og var sund, kom forbi. Det oppfattes forferdelig urettferdig-

Grete Waitz vil bli husket for sitt mot, sin fantastiske være måte som idrettsutøver og som helt, og for en en ukuelig optimist -tross sykdommen.

Minnene om hele Norges løperdronning vil bli husket i år tier, og det er lenge til vi kan håpe å få noen som hennes like. Om noen gang-

Kong Olav V og den gang Grete Andersen Foto: VG.no

Det er trist, og forferdelig urettferdig at de som betyr så mye for så mange bare må gi seg hen til verdens absolutt verste sykdom. CANSER- tar millioner av liv på verdensbasis i løpet av et år. Det er den moderne tids «svartedauen» og «pest» på en og samme gang. Forskningen er godt i gang- men det er mye jobb igjen å gjøre for kreftforskningen-


Hvil i fred- Grete Waitz og takk for gode minner.


Ta vare på de du er glad i- Kreft kan ramme alle- uansett!

http://www.kreftforeningen.no/

Vargas

Kilde

http://www.expressen.se/sport/friidrott/1.2408295/maratonlegendaren-grete-waitz-dod

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=10092574

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=10092542

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/friidrott/article12904450.ab

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=10092539

http://www.vg.no/sport/friidrett/artikkel.php?artid=10092556

2 thoughts on “Kreften sparer ikke heltene

  1. Hvil i fred, Grete Waitz.

    sv; tusen takk for flott kommentar. Godt å se at noen folk der ute faktisk har vett i hodet. Hetsing, mobbing og trakassering er noe ingen vil eller bør få oppleve, det er virkelig forferdelig, men dessverre er det for mange av oss der ute som får oppleve det. Vi bloggere får vel bare være sterke og stå i mot tilbake.

    Godt innlegg fra deg også, ingen hyggelig beskjed å få at en så stor idrettshelt skulle gå bort fra oss.
    Vennlig hilsen Lisa 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.