For å unnslippe eller unngå å bli overfalt så kan mange kvinner gjøre forehåndsregler. Gå med pepperspray og sørg for at du kan noe selvforsvar.

Både Sandra Gerecke og Maria Karlsen har med seg pepperspray, selv om det er ulovlig. –Jeg har tenkt gjennom et mulig scenario og vil ikke gjøre meg selv til offer. Vi må skrike vilt og slå tilbake hardt og brutalt, sier Maria Karlsen.

FAKTA:Overfallsvoldtekter i Oslo

2. april cirka kl. 23 ble en ung kvinne voldtatt i Sofienbergparken.

3. april mellom kl. 02.30–02.45 ble en kvinne voldtatt utenfor Mandals gt. 16 på Grønland i Oslo.

3. april mellom kl. 03.00–03.30 ble en kvinne voldtatt i en sidegate ved Brugata utenfor REMA 1000.

3. april mellom kl. 01.00–01.30 ble en kvinne voldtatt av to personer på bussholdeplassen på Tjuvholmen.

Tiltak mot voldtekt

Justisdepartementet vil i statsbudsjettet for i år styrke arbeidet med voldtekt.

Ved Kripos er det opprettet en egen gruppe. Den ble i år styrket med fire årsverk og utgjør nå 12 årsverk.

Voldtektsofre skal tilbys inntil tre timer gratis advokatbistand.

Det arbeides med en strategi for å forebygge voldtekt i Oslo. Justisdepartementet er involvert i arbeidet.

– Jeg mener det ikke er holdbart at kvinnene selv må gå til drastiske tiltak for å unngå å bli overfalt, slått bevisstløs også voldtatt.

– De fleste menn som forgriper seg på kvinner i Norges hovedstad er utlendinger med en bakgrunn som offer, vold og overgrep. Da er det lett å ty til samme voldsspiral når de kommer til et nytt land. De fleste sliter psykisk og har problemer med å etablere seg i samfunnet. Og andre er i Norge ulovlig uten oppholdstillatelse, og bøt uansett sendes ut raskest mulig.

Oslo-kvinner frykter en ny voldtektshelg. Maria Karlsen og Sandra Gerecke har trent selvforsvar for å kunne slå effektivt tilbake. Ble stanset. Spaning, alibisjekk og samarbeid med dørvakter: Stavanger reduserte antall overfallsvoldtekter til null.

Stavanger politiet bør være malen for hvordan dette kan håndteres.

– Jeg er forbanna. Nå er jeg snart 30 år og tør ikke gå ute alene om kvelden. Det er skammelig at norske kvinner må leve sånn, sier Maria Karlsen.

Vi kan ikke leve sånn i Oslo. Jeg bodde tre år i New York. Det var tryggere der, sier Sandra Gerecke.

I 2009 registrerte politiet i Stavanger 49 voldtekter og forsøk. 23 av dem ble karakterisert som overfallsvoldtekter. Året etter var det ingen.

– Da bølgen kom, tok vi tak i det som et samfunnsproblem, sier Kristian Johansen, seksjonsleder for etterforskning på Stavanger politistasjon, og forklarer hva som ble gjort:

  • Politispaning i sentrum i helgene.
  • Stoppet og sjekket menn som fulgte etter kvinner om natten.
  • Allierte seg med utestedenes dørvakter og ba dem melde fra til politiet om mistenkelig oppførsel.
  • Informerte mye og ofte gjennom mediene.
  • Allierte seg med drosjenæringen og kommunale etater, som for eksempel oppvekst- og levekårsetaten som hadde kontakt med innvandrermiljøer.

Min mening er at alle borgere i Norge, også i Oslo, bør kunne få gå fritt i gatene uten frykt, men det er enda svært mye som kan gjøres. Kvinner bør gå selvforsvars kurs for å kunne forsvare seg.

Gå aldri alene.

Bli plukket opp av venner eller kjente.

Og ikke flørt på bussen hvis du skal gå av alene…

Oslo er blidt til et voldsmekka som er en skam for nasjonen. Politisjefen på Grønnland politistasjon sier at han må dobbelt så mange politifolk for å få til de tiltak som er nødvendig får å få en trygg by. Da mangler det 250 politifolk.

Det er en skam!

Vargas


Pin It on Pinterest