Det er langt flere lesbiske bryllup nå enn før. Lesbiske bryllup øker.

Tidligere så var det homofile som giftet seg oftest, men nå er det jentene som ønsker å bekrefte sin kjærlighet for hverandre med å inngå ekteskap. Lesbiske bryllup øker – heldigvis.

Mens det for 10 år siden var homofile menn som toppet statistikken over inngåtte partnerskap, har dette snudd de siste fire-fem årene. I fjor ble det inngått 167 ekteskap mellom kvinner, mens tallet for menn var 97. Både Renate og Eva Linn tror ekteskapsloven og ønsket om felles barn er årsaken til at så mange lesbiske par nå velger å gifte seg.

Samme kjønn

I Norge er det langt mer liberalt å vise sin kjærlighet av samme kjønn, og det er ikke noe unormalt å se ti jenter eller gutter sammen på gaten. Som det er i mange amerikanske stater ennå, dessverre.

– Erna Bøyum som er redaktør i homo-magasinet Blikk sier, – Bare se på Paradise Hotel. Såkalt «pike-kos», som lages for heterofile menn, er godt innarbeidet kulturen vår. Kvinner har ikke den «truende» posisjonen som menn har. Derfor er to jenter som leier hverandre eller kysser på gata lettere å svelge enn to menn. Guttene opplever i langt større grad trakassering og hatvold både på fester og på gata, sier hun.

Gåte

Og det er fortsatt en gåte hvorfor ikke to gutter som ønsker å vise sin kjærlighet for alle, skal skammelig-gjøres og bli sett ned på av alle andre. Pike kos er til og med populært og akseptert, mens “gutte-kos” blir sett på som fysjom, grisete og er langt i fra akseptert også i Norge.

Hvorfor er det sånn fortsatt? Lesbiske bryllup øker og der er Norge et foregangsland, noe vi bør være litt stolte av. Enda vi har en vei å gå for å få has på alle fordommer som ligger til grunn mot homofile og lesbiske.

Og bør ikke de som er glade i hverandre kunne vise det for omverdenen uten å måtte leve i frykt for å bli mobbet og trakassert?

Selvsagt bør de det. Men det er nok langt fram i tid. Men det er et steg i riktig retning at ekteskap mellom lesbisk og homofile er blitt stue rent i Norge.

Vargas

Pin It on Pinterest