Manchester by har to lag City og United. Det skal avgjøres hvem som skal spille finale i den gjeveste cupen i England. FA cupen.

Sir Alex mot Italienske Roberto Mancini. United er på jakt etter trippel triumf. Fa cup, Premier League og Champions League. De har klart det før…

– Det er selvsagt forbundet med masse følelser når to av gigantene i PL og naboene fra Manchester møtes i en semifinale. Tevez får ikke møte gamle klubben da han er skadd. Men Nigel De Jong og David Silva er tilbake. Dette er City spillernes store sjanse til å vinne noe som helst dennes sesongen. Tar de den?

I den andre semifinalen møtes Stoke og Bolton. Hvilket betyr at det er en stor sjanse for at det laget fra Manchester som vinner, går også til finalen og er storfavoritter til å løfte det meget ettertraktede trofeet. Men cup er cup.

Manchester oppgjør i FA-cupen

I sommer var Uniteds ‘wonderboy’ på vei til fienden Manchester City, men ble overtalt av Sir Alex Ferguson om at det var i United han fram tid var. Det var skikkelig nedtur for en Man City fan som tatoverte Wayne Rooney på ryggen før han hadde signert. Tabbe.

Det er FA cupen som absolutt henger høyest av alle cuper i Storbritannia.

– Ingen andre fotballfans i verden er så alene som Manchester United fansen. Kun de holder med Man U. Mange andre lag kan ha fans som sympatiserer med andre lag. Liverpool, Arsenal, Chelsea og Manchester City kan ha andre fans som synes de er ok. Alle andre fans hater Machester United.

Jeg er ikke helt sikker på grunnen, men det er kanskje en mellomting mellom misunnelse og det faktum at spillerne til Sir Alex og han selv er meget usympatiske, og ufine i spillerstilen. Og de vinner kamper på overtid oftere enn alle andre.

Det handler om å vinne kamper og spille til dommeren blåser. Manchester United vinner mest oftest. Derfor er de best, og det er ikke så rart at alle vil slå den beste.

City har ABU Dahbi konsortium som sine eiere. Steinrike oljesjeiker som har kastet pund etter spillere som har floppet en etter en.

– Mario Balotelli, ball-geni og drittunge i en og samme person. En 20 åring som har så mye penger at han trenger ikke sparke en eneste ball resten av livet og bare leve herrens glade dager. Snart spilt en sesong i PL og utvist to ganger, og ser ut som om han kjeder livet av seg når han er på banen. Utvilsomt en god spiller, men han har et kroppsspråk som sier: “Kom og takle meg, da vel”.

-Pengen er i ferd med å ødelegge fotballen, og det er kanskje verst i England. Chelsea og Manchester City har så rike eiere at managerene kan fylle ut sjekkheftene selv og det er snakk om milliardbeløp i løpet av noen få års virke for både sjeikene i City. Og Abramovic i Chelsea.  

Ingen andre klubber kan følge med på galskapen og denne pengegaloppen som foregår i disse klubbene.

– Til tross for sin pengebruk så tror jeg ikke Manchester City har en sjanse mot Manchester United i semifinalen i Fa cupen fordi de har ikke den vinnermentaliteten Sir Alex Ferguson har fått innprentet i hodet på sine spillere. De er like sultne på suksess og seier etter å vunnet mange kamper på rad. Når det er klart for ny kamp.

Det skiller United fra de andre. Mange håper på Sky Blues, men jeg tro de vil få det tøft.  Man U vinner Premier League og taper for verdens beste klubblag Barcelona i en Champions League finalen.

To trofeer på blokka til Sir Alex.

Jeg vedder på at alle andre fotball managere bare venter på at den hissige skotten går av…

Vargas

Pin It on Pinterest