Maria Amelie kan bli mobbet ut av Norge

 

Biskop Kvarme gikk på barrikadene for Maria, forfatter og tidligere justisminister Anne Holt sa fra seg sitt medlemskap i Arbeiderpartiet i protest mot regjeringens behandling av Amelie.

Flere politikere blant annet Inger Lise Hansen stod på barrikadene for Maria, men alt til regjeringens døve ører. Stoltenberg og justisdepartement nektet å fire en tomme.

– Hva skjedde så, hun ble sendt ut til stor misnøye i folket, men har ikke lidd noe nød i hverken Russland eller Polen? Hun har kjæresten sin på besøk i Polen i skrivende stund, og er svært lykkelig for å kunne reise hjem igjen.

Stillingen i Teknisk Ukeblad står klar, og alt tyder på at Maria Amelie kommer til Norge i løpet av våren. Jeg tror Amelie vil hjem til 17.mai- men jeg tror ikke statsminister Jens Stoltenberg er blant mottaks komiteen på Gardermoen-

– Hun har en kjernekompetanse gjennom sin masterutdanning i teknologi og vitenskap, pluss at hun snakker flytende russisk. Det er viktig for oss gjennom vår dekning av det som skjer i oljesektoren i Barentshavet og Russland, sier Moberg, styreleder i Teknisk Ukeblad og legger til:

– Det er veldig vanskelig å finne unge kvinner med den bakgrunnen og ballasten som hun har. Det er klart at hun er attraktiv for oss.


12. januar ble Maria Amelie (25) arrestert på Lillehammer etter at Utlendingsnemnda (UNE) avslo hennes anke om asyl.

24. januar ble hun uttransportert til Moskva. I midten av mars flyttet hun til Krakow i Polen.

Maria Amelie som opprinnelig heter Madina Salamova, kom til Norge sammen med foreldrene for åtte år siden etter å ha flyktet fra Russland via Finland.

Tok mastergrad ved NTNU i Trondheim.

I fjor høst ga hun ut boken Ulovlig norsk, som handler om hvordan det er å leve som papirløs i Norge.

I desember kåret magasinet Ny Tid henne til «Årets Nordmann».

For en uke siden la regjeringen frem ”Lex Maria Amelie” – en lovendring som gjør at personer som er utvist på grunn av brudd på utlendingsloven likevel kan få arbeids- og oppholdstillatelse hvis de er faglært og har tilbud om jobb i Norge-

-Jeg ringte og fortalte henne det i dag. Hun er veldig lettet, sier Amelies advokat Brynjulf Risnes til Aftenposten.no.

-Jeg har prøvd å forsikre henne lenge om at det kom til å ende med at hun får komme tilbake til Norge, men hun har ikke helt turt å tro på det, sier Risnes.

Nå som arbeidstillatelsen er på plass kan Amelie sette seg på flyet fra Krakow til Norge med en gang om hun vil.

Ifølge Risnes kan det likevel hende hun blir i Polen litt til for å fullføre samarbeidsprosjektet med ICORN (International Cities of Refuge Network). Foreningen tilbyr forfulgte forfattere et fristed til å kunne skrive og ytre seg i trygghet.

Maria Amelie Foto: Hegnar.no

Jeg har akkurat fått høre om det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg har ikke rukket å tenke så mye på det. Jeg er kjempeglad, sier Amelie til VG Nett.

Også utenlands kan denne saken blitt sammenlignet med Krekar- saken. Og det er selvsagt ikke så rart. Da Ameli har en mastergrad fra Universitet i Trondheim. Og har bare gode skussmål fra alle rundt seg, og har masse venner i flere norske byer.

Mulla Krekar blir værende i Norge pga manglende politisk styring. Hans liv står på spill om han blir utvist er argumentet for at han fortsatt er i Norge på det tiende året, eller var det det tjuende?

Maria Amelie vil bli tatt i mot med åpne armer, og alle som synes rettferdighet er viktig vil glede seg med henne og hennes familie, venner og nye arbeidsgivere.

Det er et voldsomt engasjement rundt Amelies hjemkomst og mye tyder på at hun vil kunne måtte regne med masse kritiske spørsmål, og det er svært mange som tar avstand fra at hun er innvilget innreise tillatelse.

Kan Maria risikere å bli trakassert og mobbet i sitt eget land, når hun nå er hjemme igjen? Jeg frykter det. Hatet i det norske folk øker for hver dag for fremmedfrykt og innvandring. Det kan Maria få lide under, dessverre-

16. april- – Ja, jeg har landet i kveld! Er veldig glad for å komme tilbake. Men ville bare ikke si fra til mange på grunn av for mye pressestyr tidligere, sier Amelie i en tekstmelding til VG Nett.

  Lørdag kveld landet Maria Amelie på Rygge lufthavn. En regelendring hjalp henne tilbake til Norge. Tamerlan Zangijev har barn og kone i Norge, men regelendringen hjelper ikke ham.

Zangijev har ingen utdanning fra et norsk universitet. Han har ikke skrevet en bok. Han har tatt et truckførerkurs. Han har to barn og en kone i Norge. Og han har innreiseforbud etter å ha oppholdt seg ulovlig i Norge. Han bor nå i Ingusjetia.
Det er et skrikende behov etter truckførere på østlandet – så Zangijev burde væert en ettertraktet mann… 

Men det er en forskejel på Zangijev og Amelie fordi Amelie har tatt utdannelse, fått jobb og har vært i Norge siden hun var 8 år da hennes foreldre tok henne med-

Jeg synes det er på sin plass at Maria får komme hjem- 

– Og jeg er veldig takknemlig til alle som har jobbet for å få meg tilbake sier Amelie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4p1cRKulK0o&feature=fvsr[/youtube]

http://www.document.no/2011/01/amelie-saken-et-journalistisk-havari/

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092325

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4088511.ece

28 thoughts on “Maria Amelie kan bli mobbet ut av Norge

 1. Pakket heter Medina Salamova, om vi skal tro på den identiten den svindleren oppga når hun første gang kom til landet. I 8 år svindlet hun i stor stil. Skaffet seg utdanning ved en offentlig norsk høyskole på falske premiser. Det betyr at kvinnemennesket har begått både dokumentforfalskning og svindlet den norske stat. Svindel er å anse som økonomisk kriminalitet, noe som har en øvre strafferamme på 6 år. Det er helt ufattelig at hun ikke straffeforfølges for de lovbrudd hun beviselig har begått. Dessverre har myndigheten sluppet henne inn i landet igjen. Dette er en faliterklæring til hele det norske rettssystemet og det endelig beviset på at kriminalitet lønner seg.

  Lovlydigheten takk for meg, jeg har fått nok..

 2. Dette er tist . Kvarme,Holt og denne Russerdama bør nok i kollektiv reise tilbake til Russland der de hører hjemme. Fy pokker altså, og jeg som har stemt SV/AP i alle år !

 3. Hun har vært hjemme i Russland og bevist at det er ufarlig der. Så det er virkelig fint at hun kommer tilbake til Norge for å hente foreldrene, slik at de kan reise HJEM som en familie. -Ringen blir da sluttet, og verden kan gå videre.

 4. Kanskje du burde begrunne litt mer hvorfor du mener Madina kommer til å bli mobbet ut av Norge. Jeg feirer ikke med cavas fordi hun har kommet seg til Norge igjen.

  1. Jeg mener det er grunn til bekymring når man leser all den hetsen hun blir utsatt for, blant mennesker som skriver kommentarer i media. Det er 90% negativ sjikane, og et voksende hat som jeg skriver i innlegget- Dette kan til slutt ende med at hun blir mobbet ut av landet-

   Takk for din kommentar SOL-

   Vargas

 5. Hu får faen alt for møje oppmerksomhet, det e ikkje så stort at hun kommer tilbake. Hvis jeg skulle hatt ein meining på dette blir det at hun skulle holdt seg ute av landet! «Jeg blir kastetut, å nei da kommer jeg tilbake 2 måneder etterpå som ingen ting har skjedd.

 6. Om hun blir mobbet nei. Så fort mediene får noe annet og skrive om så blir denne dama glemt. Hadde ikke dette fått den omtalen det har gjort, hadde mann i gata ikke brukt så mye spalte plass på denne dama. At regjeringen ikke har gjort det lett synes jeg er helt greit, skal mann være i Norge så må det gjøres på korekt måte.

 7. Maria Amalie og hennes foreldre har ikke hatt kontakt med familien sin siden de flyktet fra Kaukasus .Vil de nå ta kontakt med dem oppfordre dem på det sterkeste og søke familiegjenforening i Norge ,verdens største sosialkontor.Når skal foreldrene stå fram.Oppholdt seg ulovlig i landet .Jobbet svart fra dag en.

  YWE

 8. Merker at påsken er her. Her ropes Korsfest – Korsfest. Denne damen er nok tøffere enn noen av de som er negative her i Norge. Hun har ikke levd på solsiden og det skal nok mere til enn mobbere for å
  knekke henne. Hun har det mange nordmenn mangler nemlig «tæl».
  Jeg ønsker deg God Påske Marie og et godt liv. Jeg skal ta deg med i mine bønner.

 9. Merker at påsken er her. Her ropes Korsfest – Korsfest. Denne damen er nok tøffere enn noen av de som er negative her i Norge. Hun har ikke levd på solsiden og det skal nok mere til enn mobbere for å
  knekke henne. Hun har det mange nordmenn mangler nemlig «tæl».
  Jeg ønsker deg God Påske Marie og et godt liv. Jeg skal ta deg med i mine bønner.

 10. Kutt ut hetsen av Marie Amelie. Det er slike innvandrere vi trenger!
  Noen som har vilje og evne nok til å lære seg språket, ta VGS og deretter en Master – og som i tillegg ønsker å jobbe for å klare seg selv!!
  Ser for mange kath-tyggende jævler som ikke burde få være her og som kun er med på å tømme pensjonsfondet vårt. I tillegg bedriver flere av dem bigami mens de offisielt er skilt fra den egentlige kona som de likevel bor sammen med. Slik får de mer stønad og trygd fra et blåøyd og naivt vertsland.

 11. Om frøken russer forsvinner til helvete ut av landet, har ikke jeg noe problemer med det. Maken til frekkhet fra ende til annen , falskspill på høyt nivå. Men våres alles kjære Krisitn Halvorsen og sv viser på nytt at de ikke hører hjemme i en regjering når de lager regjerings krise for » jomfru maria amelie» Hele saken er til å spy av

  1. Det er nok andre som burde kastes ut av landet lenge før Maria Amelie som faktisk tilfører noe positivt og nyttig. Amelie er nok kommet til Norge for å jobbe og bli her hun hører hjemme.

   Vargas

 12. Jeg antar at flere av dem som skriver her og viser sin støtte til Amelie er tilhengere av at loven skal følges…. Det viser jo bare dobbeltmoralen til en del.
  Amelie har brutt norsk lov gjentatte ganger og fremstiller seg som et offer. Og er det noe nordmenn elsker så er det offer. Da kommer de strømmende med sine overempati.

  Det er ikke synd på Amelie. For dem som ikke har funnet det ut enda, så har Amelie levd langt bedre enn vanlige studenter i Norge. De færreste har råd til bachelor og master uten å måtte jobbe mellom gradene. Hun har blitt hjulpet økonomisk, hun har blitt båret frem av de til ytterste venstre som nå endelig har fått vise oss at det er de som setter dagsorden. Loven gjelder kun for dem som ikke er under beskyttelse av de ytterst til venstre.
  Amelie er under sterk beskyttelse. Tenk om andre asylsøkere eller lovbrytere for den del hadde vært like heldig?

  Tenk hadde dere som trykker Amelie til deres klamme bryst hadde vært like interessert i like rettigheter for alle?
  Tenk om dere hadde vist like stort engarsjement for de som kke har det så godt? Da ville vi snakket om empati og nestekjærlighet…men deres omtanke er svært begrenset, ikke sant?

 13. Det er interessant å lese innleggene her. Jeg er enig i at man kan bli sint, oppgitt og frustert når det for noen er lett å få inngang til Norge, mens for andre er det umulig. Jeg synes likevel at det brukes veldig sterke ord her. Jeg mener det er viktig med lover og regler, det er viktig for et hvert samfunn. Det bra å se at lover og regler også kan endres på, selv om det det da kommer noen til gode og ikke alle på en gang. Vi må ha en politikk på innvandring, det er sant. Vi som land har ikke mulighet å ta imot alle som har lyst til å komme. Likevel er vi som land avhengige av å ta imot mennesker, både fordi vi trenger arbeidskraft og fordi det er mange mennesker i verden vår som trenger et land som vårt. Jeg synes at vi ikke skal være redde for de som kommer. Noen av dem får opphold, og de trenger at vi blir kjent med dem. Ikke at vi skjuler på dem og tenker på at de ikke skulle vært der. Vi bruker sterke ord, for og imot Marie Amalie eller Madina hvis du vil. Hva tenker de menneskene som er kommet til Norge når de ser de reaksjonene dette har skapt? Jeg forstår hvis de blir redde noen av oss, fordi vi virker ikke vennligsinnede. Vi er heldige som har et bra land, et land der demokratiet fungerer, der vi får penger når vi mister arbeidet eller vi blir syke, et land der vi stort sett kan føle oss trygge. Det er ikke rart at noen mennesker ønsker å bo her sammen med oss. Vi har ikke alltid vært et land som har klart oss alene. Vi har hatt store utvandringer, blant annet til USA fordi vi ikke arbeidsplasser til alle og nøden blant folk var stor. Nå når vi har et flott land med demokrati og penger, da skal vi kaste ut alt og alle. Bryr vi oss om vår neste? Eller bygger jeg bare for meg selv?

  1. Hei Irene-

   Her kommer du med mange kloke ord, og jeg er delvis enig- Det som jeg mener er skremmende er å se hvor mange mennesker som uttrykker hatefulle meldinger. Det er selvsagt veldig lett når man er anonym og ingen vet hvem som skriver. Ingen klagde på Amelie når hun lillejulaften stod fram på TV og fortalte sin historie-

   Når du mener sterke ord så mener du sikkert at det er en del usaklige og sterke meldinger i kommentarfeltet i dette stykket. Og det kommer av at denne saken engasjerer, og mange er ufine i sin måte å skrive på. Det er for så vidt akseptabelt. Men når redaktøren får pepper for egne meninger og blir kalt idiot for å ha en mening som ikke står i samsvar med deres, så må man neste få lov til å forsvare seg-

   Takk for en lang og god kommentar Irene-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.