Menn som selger sex

Menn selger også sex. Et meget tabubelagt område som det skrives lite om og sies enda mindre om. Selvsagt er det like ulovlig som om det var kvinner som gikk til det skritt å selge kroppen sin til de som måtte være interessert-

I alle de norske store byene, Trondheim, Tromsø, Oslo, Stavanger og Bergen er kommunene smertelig klar over problemet.

– Dette er et område som er usynlig og tabubelagt. Vi vil gjøre de som jobber i hjelpeapparatet oppmerksom på dette, og vi vil ikke minst jobbe med forebygging i forhold til både kvinner og menn. Vi ser at mange er i rusmiljøet og at de bruker rus når de selger sex. I den forbindelse tror jeg også at våre psykologtjenester kan ha noe å bidra med, sier Onarheim til Dagbladet.

Kommuneledelsen skal gjennomgå rapporten og forsøke å iverksette tiltak raskt, men først i 2012 vil det kunne komme en ny plan mot prostitusjonsmiljøet.

Et forslag til tiltak er å tilby en egen kontaktperson til menn, tilsvarende ordningen som i dag eksisterer for kvinnelig prostituerte.

Avdelingsleder Camilla Fonnes Haaland i Utekontakten har skrevet rapporten. Hun sier at undersøkelsene ble konsentrert om noen spesielle miljøer i Bergen, ikke på langt nær alle. Det har ikke vært noe mål å få en oversikt over alle gutter og menn som selger sex i Bergen.

– Det er liten tvil om at det er mennesker med rus og narkotika problemer, og som er så desperate etter penger- at de ser seg tvunget til å selge seg selv for å få penger til tabletter eller annen rus. Vi vanlige oppegående kan nok ikke forestille oss hvor nedlatende og jævlig mange av de mannlige prostituerte må ha det. Pengene er drivkraften. Dopet er belønningen.

Og hvem kjøper sex av menn? Pedofile, homofile, bi-file? Jeg mener de går over en grense for hva som er akseptabelt. Både salget og kjøpet er for meg helt absurd. Men hva gjør man ikke når man er desperat nok.

Er det fordi at dette er et forholdsvis nytt problem i Norge? Mulig. Men her er det helt sikkert store mørketall, og salg av sex er som de fleste vet blant de eldste yrkene man kjenner til. Derfor er det lett å forestille seg at også seksuelle tjenester av menn ikke er noe nytt- ei heller i Norge går jeg ut i fra.

– Sex kjøpsloven nekter alle i Norge å ta penger for seksuelle tjenester. Og de fleste hoteller i Norge har gode rutiner for å stoppe kvinnelige prostituerte som prøver å selge sex på rommene deres. Men når det kommer til menn som selger sex så er dette et langt verre problem for hotellene. Mulig fordi dette er langt mindre vanlig, og vanskeligere å oppdage.

Utekontakten har intervjuet 21 menn som selger seksuelle tjenester i Bergen og 50 tjenester som har kontakt med målgruppen.

Hovedtrekkene er at den mannlige prostitusjonen foregår innendørs blant yngre menn, hvor ønsket om penger er hovedmotivet for sexsalget, mens andre søker spenningen.

I følge rapporten så er det hovedsakelig menn som kjøper sex fra menn. Men det forekommer at også både par og kvinner ønsker å kjøpe sex.

— Det hevdes også at særlig utenlandske, asylsøkere og «papirløse» menn benytter seg av denne arenaen både for å selge sex til menn og kvinner. Unge gutter under 18 år vil også bevege seg en del på denne arenaen, særlig de som er avhengig av rusmidler og trenger raske penger, heter det i rapporten.

Men prostitusjonen foregår også på såkalte cruising- eller sjekkesteder, som saunaer, solstudioer, utesteder, friluftsområder, pissoarer og offentlige toaletter, svømmehaller, og treningssentre.

Politikere generelt, og regjeringen spesielt må her føle seg tvunget til å bruke langt flere ressurser på bordet enn det er gjort til nå. Her er det mennesker i bunnløs fortvilelse som ønsker å komme seg ut av rus helvete, men får ikke hjelp. Mye kan gjøres for å legge ting langt bedre til rette for både menn og kvinner som ser som eneste utvei å måtte selge kroppen sin for å få tak i dop.

Kommunene som er berørt og som har kartlagt menn som selger sex bør få midler til å styrke Uteseksjonen og Pro sentret i Oslo. Det er viktig at de som sitter inne med kunnskapen får frie tøyler til å kunne hjelpe de som ønsker å få hjelp.

Jeg er veldig klar over at her er det også mennesker i vanlig yrker med god inntekt som faktisk ønsker å selge sex for spenningens skyld.

Alle har et eget ansvar for egne handlinger.

Blir du dømt for kjøp eller salg av seksuelle tjenester kan du risikere 2 år bak murene. Så er det nevnt.

 

Vargas

3 thoughts on “Menn som selger sex

 1. Kjære, søte Vargas!

  Jeg håper du er en kvinne med åpent sinn og lang, god erfaring med livet. Og at årsaken til at du skriver som du gjør, er at du faktisk ikke vet mer enn det du sier – for her er det en del feil…

  «Menn som selger seg selv» har trolig eksistert like lenge som «kvinner som selger seg selv». Og vi har vel alle – mer eller mindre – et ansvar i forhold til det. For: Hvilket mannfolk har ikke tatt seg en helaften på byen med «den dama», teater/kino/middag og litt upassende alkoholmengder i håp om «nogo attåt» i de sene nattetimer? Og jenter: Med hånda på hjertet eller et annet «syndig sted» – har dere ALDRI målt mannens egenskaper etter størrelsen på lommeboka og villighetens hans til å åpne den?
  På den måten kjøper og selger vi sex, alle som en!

  Kvinner selger seg selv – yter tjenester, som de ønsker å si – til de som er villige til å betale for det, sies det. Med andre ord «alle potensielle Kunder». Menn, skriver du, selger seg selv til homoseksuelle, bi-file og pedofile (?).
  Du er litt på viddene her, om du ikke tar med 2 veldig viktige «kundegrupper»: Kvinner og par! For som du vet, ikke alle kvinner finner de rette «varene» under dyna hjemme – eller, «varene» gir ikke det 30-40% av dere vil ha. Noen kjøper – og er fornøyd med det! Noen kvinner er lesbiske og kjøper seg noen dyrebare dråper i håp om at det skal bli barn av det – de kan fake’e så mye de vil, får det de vil ha og lykken kommer etter ni måneder.
  Noen par består av en bifil part og en etter de flestes oppfatning – normal, part. Hvis mannen er den bifile, så kjøperd e kanskje et «tredje hjul på vogna» en gang imellom. Men kvinnene i de forholdene aksepterer ikke anskaffelse av et «homofilt hjul», hun vil også ha sitt, ser du!
  Til slutt den varianten hvor kvinnen i huset trenger mer enn hannen kan gi, og han aksepterer et «kjøp».

  Det jeg vil si deg er at det finnes mange farger i dette kartet, enn de svart/hvite tonene du du synger ut litt høyere opp 🙂

  Den feilen du kom med, kjære Vargas, er denne (sitat):
  – Sex kjøpsloven nekter alle i Norge å ta penger for seksuelle tjenester.

  Dette er fullstendig feil, helt ut op viddene: Det er IKKE forbudt ved lov å ta penger for seksuelle tjenester. Det ER FORBUDT å betale for seksuelle tjenester!!

  Hvis jeg GIR deg den mest fantastiske opplevelsen du noen gang har hatt? Vi er enige, det er fullstendig legitimt, dessverre tror jeg ikke jeg får muligheten.
  Hvis jeg SELGER deg den mest fantastiske opplevelsen du noen gang har hatt? Du er litt i villfarelse når du sier at jeg ikke har lov.
  Når du BETALER for den mest fantastiske opplevelsen du har hatt? Vel, vel, vakre kvinne – da ligger du tynt an hvis jeg forteller noen hva du har gjort…. Og husk bare: Er du norsk statsborger ELLER HJEMMEHØRENDE i Norge, er det like straffbart for deg å handle en slik deilig stund i Thailand, også!

  Som avslutning tar jeg med noen ord om dette, sakset fra Pro-Senterets hjemmesider:

  Fra og med 01.01.09 ble det kriminelt å kjøpe seksuelle tjenester i Norge. Dette gjelder også i utlandet for norske statsborgere og personer hjemmehørende i Norge. Straffen for å kjøpe sex kan være bøter eller fengsel på inntil 6 måneder, i noen tilfeller fengsel i opp til et år.

  Lovteksten i Straffelovens § 202 a lyder som følger:
  ”Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som
  a) skaffer seg eller andre seksuell omgang eller handling ved å yte eller avtale vederlag,
  b) oppnår seksuell omgang eller handling ved at slikt vederlag er avtalt eller ytet av en annen, eller
  c) på den måten som beskrevet i bokstav a eller b får noen til å utføre med seg selv handlinger som svarer til seksuell omgang.

  Er den seksuelle omgang eller handling skjedd på en særlig krenkende måte, uten at forholdet straffes etter andre bestemmelser, er straffen fengsel inntil 1 år.”

  Kjøp av sex fra personer under 18 år straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år (Straffelovens § 203).

  Kjærlig hilsen
  CunniL

 2. Hmm, uten jobb nå, så det var ett godt tips.:) sex er jo som han/hun cunniL sier, det er ikke alle som har rusproblemer som holder på med dette. Det selges nok også for spenning og action.

  1. Hei Mikael

   Ja du får bare sette i gang å selge kropp. Det er helt sikkert penger å tjene. Ikke alle bruker dop, dessverre så ser man at det er en viss sammenheng med å selge sex og å bruke dop.

   Håper du får deg en bedre jobb en det for å være ærlig. Lykke til og takk for kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.