Når foreldre dreper sine barn

 

– Når tilsynelatende friske oppegående mennesker, med hus, hjem, båt, bil , kone og barn, går til det forferdelige skrittet å ta livet av sine egne barn- hva skjer egentlig? Er det en akutt black out? Er det bunnløs fortvilelse som får foreldre (oftest fedre) til å gjøre noe så grusomt?

– Normale friske foreldre har en ting felles, frykten for at barna sine skal forulykke, havne i trøbbel, en ulykke e.l Derfor er det så veldig vanskelig å forstå, hva driver mennesker til en sånn utvei? Hvorfor ta med seg uskyldige liv inn i døden på en så rå og brutal måte? Her er det mange spørsmål som det helt sikkert ikke er noe fasit svar på. Men at psykisk helsevern i Norge ligger med brukket rygg er hevet over en vær tvil. Det er et skrikende behov etter dyktige psykiatere i Norge, regjeringen i dette land må få opp øynene for at dette er et problem som nesten har eksplodert de siste årene.

– Familier går i oppløsning, barn får to hjem, det er en vanskelig situasjon for alle involverte, men fra det til å drepe, og drepe sine barn er så hinsides all mulig rasjonell tankegang… uskyldige som de er oppe i det hele. Dette er et problem som de som styrer dette landet må ta på alvor. Vi kan IKKE akseptere at folk skal bli så psykisk syke at det ender med at barn blir dratt i døden av de som står dem nærmest, og det som skal være det tryggeste de har…

Uansett hvor det skjer så er det et psykisk sykt menneske som forårsaker tragedien-

Det må settes av enorme beløp til å styrke psykisk helsvern i Norge, og det raskt! Vi har ikke et barn til å miste…

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10029667

9 thoughts on “Når foreldre dreper sine barn

  1. Jeg tror du er inne på fasit svaret her ja- Det er bunnløs fortvilelse og kapitulasjon som forårsaker slike handlinger, man kan bli psykisk ustabil av mindre når du vet at dine barn ikke skal få være sammen med begge foreldrene sine, men det er fortsatt langt igjen til å gå til det skritt å ta livet barna og seg selv….

   Takk for viktig bidrag i debatten-

   Vargas

 1. På bakgrunn av å tidligere selv vært i en slik umenneskelig situasjon så ønsker jeg å slenge innpå en kommentar… Jeg og tidligere x’samboer bodde sammen i over 20år, vi hadde barn sammen og slet økonomiskt i mange år da vi hadde hus og kun en inntenkt.

  Jeg jobbet 12-16 timers dag i 12-15år, var utrolig glad i x og la ned hele livet i jobb, hus og familie… Så kom dagen da jeg ble møtt med en kald skulder og på minutter gikk hele livet i oppløsning. Jeg ble fullstendig låst og kunne ikke forstå at det kunne ende slik etter så mange «gode» år..

  Tro meg når jeg sier at jeg er 100% frisk, sett på som utrolig snill, gavmild og arbeidsom/hjelsom god kompis og far osv. osv.. At jeg var sekunder fra å bli drapsmann var det INGEN som på noen som helst måte kunne forutsi da eller i dag..

  Jeg har selv undret på dette både før og etter, hva skjer, hvordan er det mulig, og jeg tror ikke det finnes noe fornuftigere svar enn at det er bunnløs fortvilelse og frustrasjon. I det øyeblikket du befinner deg helt nede ser du ingen løsning, det er ett enormt sinne, x må få lide for hva hun har gjort, ja tankene blir mange..

  I dag bare 3år etter er alt glemt, jeg og x er beste venner og har funnet oss nye samboere.. Hadde det bare gått slik med alle, men det gjør det ikke og vi vil nok se dette igjen og igjen, for det er ikke noe hverken den ene eller andre kan gjøre noe med..

  I know, I have been there…

  1. Takk for din historie, og jeg er helt enig. Hvordan kan det være forutsigbart?

   Jeg er i samme båt som deg- og med oss gikk det bra. Og funnet ny partner på hver side. Men det er bare snakk om tid før flere barn blir drept av egne foreldre…. dessverre.

   Vargas

  2. Takk for din historie, og jeg er helt enig. Hvordan kan det være forutsigbart?

   Jeg er i samme båt som deg- og med oss gikk det bra. Og funnet ny partner på hver side. Men det er bare snakk om tid før flere barn blir drept av egne foreldre…. dessverre.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.