Nettavisene legger om kommentarfeltene

Foto: Vedal.net

 

 

Den eneste seriøse siden vi bloggere kan lovlig bruke for å få sendt våre innlegg via andre nettsider er https://www.twingly.com/

Denne har de fleste Nettaviser nå godt bort i fra. Det er enten Facebook- innlogging eller http://disqus.com/

Her skal det ikke legges inn linker så vidt jeg vet. Jeg har prøvd å finne en bekreftelse på det, men så langt har jeg ikke lykkes. Fint om noen kan bekrefte om det er tillatt å legge til linker gjennom denne siden.

https://www.twingly.com/ er den desidert beste siden man som blogger kan bruke for å «pinge» sine blogg-innlegg til andre nettsider. Da disse nå er fjernet hos både Dagbladet.no og VG.no så er det bare blogglisten.no, bloggurat.net og BLOPP.no som fanger opp bloggere sine blog-poster.

Den som har blogg.no har selvsagt langt flere muligheter, og den som ønsker å bruke sin Facebook- profil kan selvsagt bruke disse. Men hvorfor https://www.twingly.com/ har blitt borte er en gåte, og et stort tap for ivrige bloggere.

De fleste bloggere ønsker å bli lest av så mange som mulig, og det er for leserne man skriver. Når mulighetene til å bli lest av så mange som mulig så er det kanskje mange bloggere som lar være å skrive så ofte som før.

– Jeg har ikke tenkt å gi opp, men jeg ser store begrensninger med at Twingly nå er fjernet. Skriver man om aktuelle tema, nyheter, og annet som har tidsbegrensninger så er det viktig å komme raskt ut til leserne. Det er ikke så lett når man ikke har noe sted å levere blog-posten.

Har du lagt merke til den store endringen på de fleste nettaviser?

 

Vargas

 

 


12 thoughts on “Nettavisene legger om kommentarfeltene

  1. Jeg kan ikke se at det er går an å misbruke TWINGLY. En journalist i Dagbladet, Snorre Bryne bør vite bedre enn at en blogg med reklamespotter= en «bloggspammer». Dette medfører ikke riktighet. En blog kan inneholde reklame uten at den har noe med spam å gjøre. De bloggere jeg kjenner skriver ærlig og jobber med bloggen sin fordi de liker å skrive. Hvordan kan noen bloggere ødelegge for at seriøse bloggere ønsker å kunne bruke TWINGLY Morten? Du er jo blogger selv, ser du på deg selv som en spammer? Ser du på min blogg som en spammerblogg? Bare fordi jeg har reklame.

   Hvis jeg legger en link til et Dagblad innlegg i kommentarfeltet, men jeg har ingen reklame på bloggen, er det spam da også?

   Ganske utrolig at en seriøs avis som Dagbladet, kan ha amatører som nevnte Bryne i sine rekker. En journalist bør vite hva spam er. Mener nå jeg.

   Takk for kommentar Morten-

   Vargas

 1. Jeg er jo enig med det du sier. De bloggene som jeg har sett som jeg mener har vært misbruk har da vært innlegg med kun en setning hvor lenken til VG var med ala. Nå skriver VG om …. osv. Men uansett så må det jo klikkes på lenken for å komme til bloggen.

  Jeg kan bare ikke komme på andre grunner til at de har kuttet det ut, fordi de fikk jo en masse lenker til seg selv på den måten og lenken tilbake de gav gikk via javascript så de plukket jo ikke Søkemotorene opp. Nå betalte de jo en avgift til Twingly da….så det kan jo ha vært at den var for høy…………

  1. Ok- det var jeg ikke klar over. Trodde Twingly var gratis, men det er mulig at det koster noe for det nettstedet som velger å bruke Twingly som egen tjeneste.

   Takk Morten.

   Vargas

 2. Det er bare bra Twingly forsvinner fra nettavisene det er/var mange som brukte det kun for å få trafikk til siden spamsider som feks rarenyheter.com

  Men Nettavisen er jo i høyeste grad en bloggervennlig avis 🙂

  1. Nettavisen er ok, og Dagbladet tåler kommentarer med linker til bloggere via «Diqus». Jeg brukte Twingly via VG men ser ikke på det som SPAM da jeg alltid «pinget» innlegg relevant til saken det vare skrevet om.
   Mange bloggere gjorde det, og var det «hotte» tema så kunne så mange som 10 til 15 bloggere «pinge» til et VG stykke. Den tiden er dessverre forbi. Men heldigvis er det svært mange andre steder man kan få vist fram sin blogg på. Twingly derimot er historie da de fleste Nettavisene velger å bruke Facebook-profilen som kommentar- mulighet.

   Takk for at du kommenter på Vargas12.com, Nettgründer.

   Vargas

  1. Smart, men det blir fort bråk om du poster for mange linker til egen blogg hvis du har en reklame eller to som meg. Blir kalt alt fra «jallablogg», til jævla «spammer» så snart jeg linker til bloggen. Men det er vel en del av gamet:)

 3. Jeg har lurt litt på dette i det siste selv. Jeg husker nemlig at jeg pinget en og annen artikkel i hva jeg tror var VG før (det er en stund siden), men nå er muligheten borte fra alle de store nettavisene. Takker for info!

  1. Hei Joakim

   Det er en stund siden de fleste større nettaviser kuttet «Twingly» som gav bloggere og andre mulighet til å pinge sine innlegg som handlet om avis artikkelen. Litt synd det der.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.