Norges tredje største by lite besøkt av østlendinger?

 

Det er en perle av en by som ikke blir besøkt av nordmenn like mye som den burde. TRONDHEIM. En by så veldig mye mer enn skinn-vest, snurrebarter, Rosenborg og mokasiner med dusk. 

Det er folk fra Østlandet og Oslo regionen som aldri har vært i Trondheim by, det er uforståelig for alle trøndere og det sier selvsagt mer om østlendingene enn trønderne.

Teknologibyen, domkirkebyen, musikkbyen, museumsbyen og rosenborgbyen.

– Kjært barn har mange navn. Trondheim er en av de fineste byene jeg besøker. Ikke fordi den er så mye vakrere enn mange andre større byer i Norge. Men den er veldig spesiell og det kommer nok av folket.

Trøndere er joviale og ærlige. Kanskje ikke alle vil være venn med deg i det de finner ut at du ikke er av samme sort som dem. Men de fleste skjuler veldig godt at de ikke er spesielt glad i folk sør fra.

– Allikevel føler man seg velkommen, og det er veldig lett å ta etter dialekten til trønderen når man snakker med dem. «Æ veit ijt» og «Kor e de du ska henn da»? Er herlige fraser som man hører fra den lokale kjentmannen.

Folk på Østlandet har et eneste forhold til trønderlag, sett bort i fra RBK. Det er «The Julelkalender» fra TV2.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=orbcz60kbGA[/youtube]

 Trondheim er Norges tredje største by – drøyt 175.000 innbyggere. Det er mye å se og mye og oppleve for alle fastboende og for de som velger å reise dit.

* Granåsen skisenter og i Strindamarka er det gode turmuligheter i bredt løypenett. Byens store alpinsenter ligger i Vassfjellet – åtte km sør for bygrensen, i nabokommunen Klæbu.

* Trondheim har to golfbaner; Byneset Golfsenter ligger ca. to mil sørvest for sentrum og har både en 9- og en 18-hulls bane. På Sommerseter i Bymarka ligger Trondheim Golfklubbs 9-hullsbane med fantastisk utsikt over byen.

* Utendørs kan Trondheim by på bademuligheter både i ferskvann – bl.a. Kyvannet og Theisendammen på Byåsen og Estenstaddammen (i Strindamarka) og i saltvann – Skansen (i Ila), Korsvika, Devlebukta, Djupvika og Ringvebukta (på Lade), Munkholmen (båt fra Ravnkloa) og Være (ved gamle E6 på vei nord ut av byen) – og enda er det mange flere. Innendørs er det også muligheter da både Pirbadet og Huseby-hallen har basseng med oppvarmet vann på 23 grader.

Pirbadet Foto: Ivar Mølsknes

Flere store kjøpesenter ligger i utkanten av byen: Solsiden, som er på østsiden av Nidelva og bare noen få minutters spasergang fra Torvet, City Lade, City Syd og Tillertorget i Tillerbyen, som er sør for sentrum, og Lade Arena.

Heldigvis er det tett med gamle og nye butikker også i bykjernen.

Derfor er det mange gode grunner til å besøke byen som ble i følge sagafortellinger etablert av Olav Tryggvason  i år 997, og var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217. Byen feiret sitt tusenårsjubileum i 1997.

Byen har flere gode hoteller for sine gjester der Royal Garden er det mest kjente.

Lerkendal stadion der storkamper mellom RBK og de største og beste lagene i Europa har gått av stabelen i de senere år gjennom Champions League kamper, har for mange vært verd et Trondheims besøk alene.

Neste gang du skal overraske din bedre halvdel med en tur, velg Trondheim!

Du finner daglige flyvninger fra Oslo til Trondheim her.

 

Vargas

Kilde

Adressa.no

 

 

 

 

4 thoughts on “Norges tredje største by lite besøkt av østlendinger?

  1. Hei Jensen

   Selvsagt er det viktig å ta med kultur storhetene i trønderlag. Både skisporten og musikken i Trondheims-regionen bør nevnes selvsagt.

   Takk for godt innspill Jensen.

   Vargas

 1. De’ va no’ kjøli’ fin artikkel ja Vargas:-) Har bodd i Trondheim flere år da jeg studerte og er helt enig det er veldig koselig by!!! Vi trøndera e’ no’ kjøli’ likandes folk ja’ og aill’ e’ velkommen te å værre vænna med oss ja :-). De’ ligg no’ i folkesjela vår det a sju:-)
  Ja selvsagt har vi Petter Northug og andre kjente skistjerner og så har vi musikken ja:-)

  Er du fra Fredrikstad du eller Vargas? Dæm e’ no bra kjøli triveli der å ja. Elsker å si hæællaa til alle dem. Syns de e’ kjøli artut me aill dæm dialæktan je da sju:-) Liv

  1. Hei Liv

   Du kan si jeg er fra Østlandet ja;)

   Enig i at det er mange fine dialekter Liv. Jeg er svært svak for Sogndals folk, de skjønner vel nesten ikke selv hva de sier, men den er veldig sjarmerende:)

   Takk for at du bidrar til å gjøre denne bloggen enda litt bedre med dine kommentarer Liv.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.