– Så kan du kanskje være kverulant og si at det er ikke veiene som er grunn til ulykker, men i Norge så er veiene i så dårlig forfatning mange steder at de er direkte livsfarlige. Men det finnes andre grunner til at det kan gå liv på norske veier, og da kommer man aldri utenom farten. Fart dreper, eller mer riktig- de som kjører for fort øker faren for ulykker for hver eneste km/t man kjører.

– Denne tiden på året er det påskeutfart, med langt flere biler på veiene, dårlige norske veier som har fått hard medfart etter en lang og isete vinter. Tele-hivet alene har fått mange større veier til å sprekke opp mange kilometer, og da er det ikke lett å kjøre som man skulle, og er det i tillegg for høy hastighet kan det gå riktig galt.

For å unngå ulykker skal man kjøre etter forholdene heter det i veg trafikkloven. På bildet over burde man kanskje hatt beltevogn for å unngå ulykker…

– Statens vegvesen har en enorm jobb å gjøre, og rekker selvsagt ikke å gjøre noe med veiene foran en påske som allerede er i gang, men det bør settes inn masse ressurser inkludert penger til å få reparert de fleste større veier i Norge. Det er ille for bilister, men verst for de på to hjul.

– Hver eneste sommer er det ulykker med motorsykler med dødelig utgang i Norge- Denne våren og sommeren kan bli den verste noen gang. Ikke bare på grunn av veiene, men det er liten tvil om at veiene er med på å skape farlige situasjoner for de med bare to hjul.

Hvor mange skal dø på norske veier før det blir gjort alvorlige tiltak? Har du noen å miste på norske veier?

Flere vil dø, også denne sommeren. Helt sikkert!

Og det er forferdelig unødvendig…

Vargas

Pin It on Pinterest