NYPD- Plasserte narkotika på uskyldige mennesker

 

En tidligere New York City narkotika detektiv vitnet i retten for å plante narkotika på uskyldige mennesker noe som var vanlig praksis, en rask og enkel måte å øke arrest tallene på. Det er avdelinger for  Brooklyn og  Queens narkotika politi som blir tatt med buksene nede.

Det er en kjent sak at New York de seneste 10 årene har blitt en langt mere sofistikert by, med langt mindre kriminalitet. Ikke så rart det når politiet som er satt til å holde lov og orden selv bryter loven. Overraskende og svært sjokkerende nyheter kommer fra avisen New York Daily News.

– Stephen Anderson, den tidligere detektiven, ble fanget sammen med en gruppe andre offiserer for «flakking» fire menn i Queens tilbake i 2008. Han samarbeider nå med aktor sin og prøver å berge stumpene og sitt eget skinn etter de falske arrestasjonene, dette skjedde ofte for å nå de strenge arrest kvoter som ble satt på forhånd.
 
Foto: nymag.com
 
Kan dette skje i USA og i New York kan det vel også skje andre steder. Politiet har tall å forsvare og tall og oppnå, men jeg har problemer med å se at norsk politi, som har mye å vise opp til, planter narkotika på uskyldige mennesker for å oppnå sine tall satt av myndighetene for å oppnå.
 
«Det var noe jeg så mye, enten det var fra veiledere eller «undercovers» og selv etterforskere,» Anderson vitnet i Brooklyn Høyesterett i forrige uke. «Det er nesten som du ikke har noen følelser med det, de plantet det et sted på kroppen på de, det spilte liten rolle, de slapp ut av fengsel i morgen uansett, ingenting kommer til å skje med dem likevel.» sier Mr. Anderson fra vitneboksen.
 
I følge Drug Policy Alliance, NYPD har nylig kommet under kraftig kritikk for arrestasjonene av mer enn 50.000 mennesker i fjor for små marihuana forbrytelser – 86% av dem er svarte og Latin amerikanere – noe som gjør marihuana besittelse er nummer én som forseelse i  New York City.
Gruppen er også kritisk til NYPD kontroversielle stopp-og ransak praksis.
 
Man kan si mye om norsk politi, men vi har det ikke så ille i Norge heldigvis.
 
Har du tillit til norsk politi?
 
Vargas
 
 
Kilde
 
 

4 thoughts on “NYPD- Plasserte narkotika på uskyldige mennesker

 1. Ja, jeg har tillit til det norske politiet. Det hender selvfølgelig at de må tåle berettiget kritikk, men i det store og hele har jeg det.

  Jeg har jobbet i Kriminalomsorgen i 18 og og jeg kjenner både fengselsvesenet og politiet veldig godt.
  Jeg er sjokkert over hva du skriver i artikkelen din og jeg ville blitt enda mer sjokkert om det viste seg at dette skjedde i Norge. Jeg har mine tvil fordi de har mer enn nok å gjøre om de ikke skulle produsere mer jobb selv på denne måten.

  Jeg er stolt over at norsk politi sier nei til å bære våpen daglig. Men kan selvfølgelig ønske at de hadde gjort det i visse tilfeller, men jeg tror det ville virket mer provoserende enn trygghetsskapende, men det er min mening. Trenger de våpen tar det ikke mange minuttene før de har dem.

  Jeg skulle dog ønske at justisministeren ikke hele tiden slo seg på brystet og skrøt av midlene har tildeler. De er ikke helt som han sier. Flesteparten av pengene han nå delte ut er allerede øremerket til bla helikopter og nødnett og ikke misforstå, alt det er flott, men det er ikke penger politiet kan bruke fritt. Ikke har nyutdannene politistudenter jobb heller, 1 av 3 står uten. Det syns jeg er leit.

  Hadde du derimot spurt om jeg hadde tillit til kriminalomsorgen, vel da måtte jeg skrevet opp bloggen din og det skal du få slippe 🙂

  1. Hei Rita

   Takk for lang og flott kommentar, det setter jeg veldig pris på. Det er godt vi har andre hodlninger i Norge enn de fleste andre land. Allikevel kan man ikke utelukke korrupt politi her hjemme heller. Jeg velger å tro at de aller fleste som jobber innen politi og påtalemyndighet.
   Jeg er veldig enig i at det blir for enklet når Storberget skryter av jobb utført når det skrikes etter mer ressurser.

   Takk Rita.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.