Øl-mage etter sommerferien?

Foto: Privat

– Man må ikke være en hund etter øl for å få øl-mage. Det vil si du må være flink til å drikke mye øl, og det kan skje den beste, mann eller kvinne å få stor øl-mage. Det er mye sukker i ølet, men det alene er ikke nok til at du blir «bælfeit» av øl alene. Hoved grunnen til at magen blir så stor er at du har så mye der på en gang, at det kan faktisk sammenlignes med å fylle vann i en ballong.

– Drikker man mindre øl blir magen mindre. Problemet er at man spiser ofte god mat til kalt øl. Grillmat er populært på sommeren. Og sommerkoteletter, Flintstek, grillribbe, biff, ostegrill, bacongrill og andre pølser med annet tilbehør er lett å like når man først sveiver i gang grillen. Ikke akkurat det sunneste man spiser.

Vi nordmenn er jo eksperter på å holde tradisjoner i hevd og sommerferien er intet unntak. Vi skal K-O-S-E oss i sommerferien. Nordmenn er også eksperter til å kose seg når det er ferie. Og da skal man helst stappe kroppen til bristepunktet med masse god mat og godt drikke.

Foto: Dagbladet.no

– Aller helst øl. Man må som sagt ikke være mann for å få øl-mage. Jeg kjenner et par damer som er litt mer øl-hund enn kvinner flest, og de har stor øl-mage. Fantastiske mennesker. Men jeg må innrømme at det er ikke akkurat «turn-on». Det er de selvsagt klar over, men det er ikke så viktig. Øl er viktig for disse.

For å minske vom størrelsen så er det bare et par ting å gjøre. Drikk mindre øl, spis mindre usunn (grill)mat. Og kanskje mosjoner noe.

Trøsten får være at det er litt sommer igjen ennå…

Har du fått en langt kortere belte i løpet av ferien?

Skål!

Vargas

6 thoughts on “Øl-mage etter sommerferien?

 1. Forskere fra Storbritannia og Tsjekkia konkluderer i en studie fra pilsens hjemland med at det er «usannsynlig at midjefett og forhøyet kroppsvekt kan kobles til øldrikking».
  Det er den vanlige enigheten om at øldrikkere er feitere enn folk som ikke drikker, eller folk som drikker vin eller sprit, som forskerne i utgangspunktet ville undersøke.
  Siden øl inneholder mer karbohydrater per alkoholenhet i forhold til de fleste vin- og sprittyper, er det ikke ulogisk at øl kan være en av grunnene til økt overvekt.
  Utgangspunktet for forskerne var følgende: Er folk som drikker øl feitere enn de som ikke drikker øl, og får øldrikkere mage?

  Les mer her: http://www.forskning.no/artikler/2003/oktober/1065086603.45

  Helt til slutt i studien skriver forskerne også at det rett og slett kan være en feil som lå bak dette resultatet, men hovedkonklusjonen er klar: Når det gjelder å drikke en moderat menge øl ser det ikke ut til å være en forbindelse mellom øl og overvekt.

  Det er med andre ord ingen grunn til å få dårlig samvittighet over en duggfrisk halvliter når helga nå står for tur. 😉

  Personlig har det blitt lite øldrikking på meg – kun 6 slurker, faktisk. I sommer har det gått mer i Farris og alkoholfri pærecider fra Askim, hehe.

  1. Dette var god trøst for oss øl-elskere Kristine. Jeg tipper at forskningsresultatet var helt korrekt he he;)

   Det er selvsagt mange gode alternativer til øl.

   Tusen takk- Og ha en deilig weekend!

   Vargas

 2. hahaha.. 🙂
  I damebladene snakkes det mye om man har eple- eller pære-fasong på kroppen.
  Har du pære kommer fettet på rumpe og lår, og har du eple så kommer fettet på magen.

  Det er jo også «opplest og vedtatt» at menn flest har eple-fasong som blir synlig når fettet kommer. Og noen damer har også eple-fasong. Og faktisk finnes det menn med pærefasong..

  Og ang turn-on eller turn-off… Hm, se for deg at du har stor mage og avviser ei dame med stor mage BARE fordi du ser for deg at dama skal være pæreformet….. Ikke rart mange har problemer med å finne noen å ha kjær da..

  😉 god helg Vargas

  1. Hehe jeg skjønner! Skulle jeg få velge fasong på damen så skulle det vel helst ha vært «timeglass-fasong»;)

   God helg til deg også Ege:)

   Takk for at du leser denne bloggen. Jeg er veldig glad for å høre fra deg!!:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.