Om en uke skal Henry «Hank» Skinner dø

 

Fangen som sitter på «Death Row» i Texas er den første fangen noen gang som ikke får sin sak tatt opp på ny, til tross for at det ikke foreligger gyldige bevis på at han er skydig i drap. Det foreligger DNA fra åstedet, men det er ikke tatt DNA av den tiltalte.

Han er siktet for å ha drept sin tidligere kjæreste Twila Busby og hennes to voksne sønner.

Han har hele tiden bedyret sin uskyld, og ønsker at hans sak må tas opp på ny. Det er også mange vitner i saken som går i retning av at Skinner er uskyldig.

Skinner er i dag gift med en fransk kvinne som har engasjert seg i kampen mot bruk av dødsstraff. Frankrikes ambassadør i Washington har tidligere vært i kontakt med myndighetene i Texas med oppfordring om at henrettelsen av 47-åringen måtte utsettes.

Både Frankrikes president Nicolas Sarkozy og utenriksminister Bernard Kouchner har tidligere uttrykt støtte til Henry Skinners kone, Sandrine Ageorges-Skinner.

Nå ser det forøvrig ut til at det er slutt for Skinner.

 

 Henry Skinner Foto: Nettavisen.no

– Det er DNA fra åstedet som kunne utelukke Skinner – eller kan bekrefte hans skyld – som aldri har vært testet. Dette inkluderer blod fra drapsvåpenet, blod fra en jakke funnet i Busby´s hjem, en sædprøve er tatt fra Busby, det er også  funn under neglene til Busby.

 Det er i tillegg funnet hår som ikke tilhører offeret.  Hårene som er funnet er sannsynligvis fra morderen hennes. I mer enn et ti år har Hank Skinner sitt juridiske team prøvd å få dette beviset testet, uten interesse for staten Texas.

Ifølge den amerikanske nettavisen Huffington Post er dette en parodi som ikke er rettsstaten USA verdig, og det lukter justismord lang vei.

– Hans forsvarere har  vitnesbyrd fra rus-eksperter som sier Skinner hadde altfor høy konsentrasjon av narkotika i blodet. Hank Skinner var ikke av de største på den tiden-

Han var alt for ruset på alkohol og narkotika på den aktuelle kvelden at han  ikke var i stand til å drepe tre voksne mennesker. I beste fall var han groggy, men mest sannsynlig bevisstløs.

Det er også avdekket at en tidligere nabo av siktede, avga falsk forklaring og har i ettertid endret denne.

 Skinner ba om å få ta alle tester rett etter pågripelsen. Hans domstol-oppnevnte advokat ble Harold Lee Comer. Som gjorde en strategisk beslutning om å overse hans klient sine ønsker, fordi han trodde testen ville implisere ham.

Som advokat var Harold Lee Comer en vanæret tidligere aktor som mistet jobben etter at han ble tatt for å stjele penger beslaglagt i en narkotika-sak. En skikkelig drittsekk med andre ord.

 Det er ingenting som tyder på at staten Texas er villig til å snu i denne saken som allerede har vart i mange år.

 

Vargas

 

Kilde

 

Huffington Post

4 thoughts on “Om en uke skal Henry «Hank» Skinner dø

 1. Takk for informasjon Vargas. Dette er hårreisende!!! Dødsstraff er helt sinnsykt uansett. Glad vi ikke har det i Norge. Skulle tro de levde i kristi tid også USA som er så oppegående land ellers – eller dette beviser vel de er helt på bærtur.
  Vi får bare fortsette å prøve å protestere. Det var MANGE som underskrev lister fra Amnesti og tusenvis som skrev på veggen til Obama på Facebook. Vi får bare fortsette å si vi er uenig, en dag må vel bli siste gang mener jeg. Liv

  1. Hei Liv

   Så fint å se at du er innom bloggen igjen. Det setter jeg stor pris på.

   Du har rett, det er hårreisende. USA er dobbeltmoralens rike. De driver fredsskapende arbeide med den ene hånden, og dreper med den andre. Obama er en løpegutt for amerikansk tradisjon og makt. Han alene får ikke gjort noe med alle som sitter å venter på giftsprøyten. USA er på mange måter verre enn andre nasjoner som fortsatt bruker dødsstraff som avstraffelse. Fordi USA ønsker å framstå som både demokratisk og fredelig.
   Jeg er ikke enig i at de er det. Tvert i mot, det meste av dritten i verden (beklager uttrykket) kommer fra nettopp USA.

   Amnesty gjør en fantastisk jobb, men de har ingenting å si mot land som opprettholder dødsstraff dessverre Liv.

   Vi kan ikke annet enn prøve å belyse dette alvorlige problemet på menneskers rettighet til å få bevise sin uskyld. Jeg er redd for at det er for sent for Henry Skinner.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 2. Tusen takk. Jeg er egentlig veldig skuffa over Obama jeg for jeg hadde så store tanker om han og det var stort når han var i Oslo, men jeg vil likevel ikke gi opp å kjempe for å i alle fall prøve å gjøre mitt, slik jeg også gjorde for Troy Davies som også høyst trolig var uskyldig. Tenk han satt på ventecelle for å dø i 18 år for så å bli henrettta. Liv

  1. Jeg husker også Troy Davies- saken ja. Der var det nok mye som ikke var kommet til overflaten.
   På den måten har vi det bedre i Norge. Det er skremmende hva mennesker er i stand til å gjøre-. Dødsstraff blir aldri rettferdig. Da er de som utsteder dødsdommen akkurat like ille som den som dreper. Her er vi veldig enige Liv.

   Ha en flott weekend!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.