Oslo- hovedstad for vold og voldtekter

 

– Man kan se Oslo- ordfører Fabian Stang i nyhetene, med skjult mikrofon, der han får tilbud om kjøp av hasj. I en i iscenesatt reportasje for TV 2 nyhetene.  Så han kan ikke lukke øynene lengre for hovedstadens økende problem. Han har selv opplevd noe av det.

Og problemet er to delt etter mitt syn. Det er narkotika bruk og salg. Og det er vold, blindvold, og voldtekter av kvinner.

– Men Stang alene kan ikke annet enn å fortvile over det hele, og skjemmes over tilstandene. Han kan selvsagt gjøre det han kan sånn rent politisk, men dette er justisminister Storbergets ansvar, noe hverken han eller statsminister Stoltenberg ser ut til å ville skjønne noe av.

Bare på en natt, natt til søndag var det 4 voldtekter i Oslo på 5 timer.

Hvor er politiet? Er det utlendinger uten oppholdstillatelse, er det en og samme gjerningsmann? Hvorfor er det kvinner alene i Oslo sentrum på steder man kan bli utsatt for overgrep? Og hvorfor skulle man ikke kunne gå hvor-som-helst på natten i egen by? Uten å frykte å bli overfalt, slått og voldtatt?

Spørsmålene er mange, og de fleste kan ikke så mange svare på, men her har politikerne og politiet i  Oslo by mye å gjøre, for å få byen trygg igjen.

– Flere politi vil mange si, er et forebyggende tiltak. Men man kan ikke ha politi i alle gater døgnet rundt i Oslo by, men man kan gjøre politi langt mer synlig i belastede miljøer, og man kan få rask avklaring og utvisning av kriminelle som ikke har norsk pass, eller oppholdstillatelse.

Sjansene er størst for at det er en gjerningsmann med utenlands-opprinnelse også bak Oslo voldtektene.

Hva kan kvinnene selv gjøre for å unngå å komme opp i vanskelige og farlige situasjoner? Ta taxi, aldri gå alene, gå med pepperspray. Sørg for å bli hentet av venner og bekjente. Ta selvforsvars kurs.


Foto: Nettavisen.no

Den unge kvinnen som ble voldtatt lørdag kveld møtte gjerningsmannen i krysset Sofienberggata/Kirkegårdsgata.

Kvinnen gikk/løp i retning av Sofienberg barnepark, hvor voldtekten ble gjennomført cirka klokken 23. Etterpå løp kvinnen tilbake til Kirkegårdsgata.

**Gjerningsmannen beskrives som en mulig asiat, 20-40 år, mørkt hår, mulig hette og mørke klær.

– Hvis justisminister Storberget har hatt litt større forståelse for dette store problemet, så hadde det for lenge siden vært satt inn nok resurser til at gjerningsmenn med utenlands opprinnelse, ble satt på første fly ut av Norge. Da hadde norske kvinner kunne ferdes trygt i hovedstaden, og nattestid.

Her må politikerne på banen og bevilge langt mer ressurser, og de kriminelle som blir tatt må sendes tilbake der de kom fra om de ikke hører hjemme i Norge. Norske kvinner må selv ta saken i egne hender, og forlange at det ryddes opp nå.

Man kan ikke ha lovløse tilstander som i hvilken som helst somalisk storby, dette er Norge og vi har ingen kvinner som skal oppleve overgrep fra noen.

Det er en skam at OSLO har et så enormt problem i 2011. Denne sommeren kommer til å bli den mest kritiske, mht vold, voldtekt, narko bruk og salg, samt annen kriminalitet knyttet opp mot for lite politi i gatene, og for mange kriminelle med utenlands opprinnelse.

Jeg vil advare alle kvinner i Norge, om å gjøre forberedelser i forkant av en eventuell nattevandring-


Fabian Stang ( 56)  Foto: Wikimedia.com

Fabian Stang, du bør skamme deg over byen din.


Vargas


Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091797

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091794

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091789

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10091727


59 thoughts on “Oslo- hovedstad for vold og voldtekter

 1. En voldtekt er alltid en alvorlig sak, som man ikke skal ta lett på. Men når du gjør det til en innvandrer og Oslo-sak, må jeg minne om at akkurat en 14åring ble voldtatt i Alta, noe som ikke er første gang der, og en voldtekt i Alta tilsvarer 50 i Oslo basert på innbyggerantall..

  1. Det er jeg enig i Aksel, men i mitt innlegg var det Oslo som ble satt fokus på, pga så hyppige saker på kort tid. Alle voldtekter må taes på alvor, og spesielt der det er barn involvert, det gjør saken enda mer alvorlig.

   Takk for kommentar.

   Vargas

 2. Klart når du sitter i buskene i africa å ser hvordan dyrene oppfører seg under paring….. Så blir det til att dei også tar seg til rette… Så Norge er inget untak for den gjengen der.

 3. Jag bor på Frogner, där det är en polisbil på varje hörn (på grund av ambassaderna och slottet antar jag), så om det är det som gör det till ett tryggt område eller folket som bor där kan ju diskuteras.

  1. Politi i gatene hjelper sikkert, men det er mange gater i Oslo, og veldig lite politi i forhold. Nå er vel ikke Frogner det mest belastede miljøet i Oslo heller-

   Men, mer politi vil kunne hjelpe noe.

   Takk Bianca.

   Vargas

 4. Det er ikke trygt i storbyer og man skal ta forholdsregler. Det gjelder alle og hvorhen man er. Hun kan jo gjerne forlange, men et par ekstra lys og noe mer politi vil ikke løse saken. Hvorfor ikke se på strafframmen for hva voldtekstmenn får, kanskje man heller skulle voldtatt voldteksmannen med et baseball tre for å statuere et eksempel? Vet ikke jeg hva som er virkningsfullt. Nå er det tydelig at noen ikke har samme respekt for damer som den gjennomsnittlige nordmann.

  1. Roar, jeg tror ikke å straffe de kriminelle med samme virkemiddel vil løse saken, men strafferammen bør man så absolutt se på. Er denne satt tilstrekkelig høyt så vil det ha en preventiv virkning, og når det kommer til respekt, så er det helt opplagt at det vet ikke disse menneskene hva er. Mange av de som utfører voldtekter har opplevd traumatiske opplevelser selv, derfor er det et tankekors. Hvorfor gjøre andre vondt når man selv har opplevd overgrep?

   Takk for ditt bidrag Roar.

   Vargas

 5. Hvorfor går unge jenter alene ute om nettene, når de vet att det kryr av utlendinger i hvert ett smug.. Så lenge folk som kommer til norge i asyl, går rett ut etter avhør så blir det slik..

  1. Er du sikker på at det er asylanter? Mulig det, men det betyr i hvertfall ikke at det er fritt vilt på våre norske kvinner, og det er ganske utrolig at Norges hovedstad kan forandres til voldtekts hovedstaden. Norske kvinner bør kunne få gå fritt i dette landet, også om natten om det er ønskelig. Send de kriminelle utlendingene ut av landet i det øyeblikket de bryter loven.

   Takk for kommentar Espen-

   Vargas

 6. Strakstiltak.

  Vi kan begynne å kalle en spade for en spade og starte med å bure inne asylsøkere. DNA registrere dem, og en mye lavere terskel for å trekke tilbake statsborgerskap.

  dette er politisk betent og ukorrekt, og alle bare snakker rundt grøten for å minimere skaden enn å gå på årsaken direkte.

  Årsaken? super naiv, ukontrolerbar trekk av fremmedkulturelle som kan gjøre hva de vil, med kun latterlige straffer som konsekvens.
  6 års fengsel? pytt, etter 2 år eller mindre er du på permisjon, 4 år er du fri. Rettspraksis kalles det.

  Steng grensene, kast ut fremmedkulturelle over en lav sko, ikke lat som om de er som oss eller stille på samme nivå. deres kultur og religion er mer grunn til alt det de gjør enn noe annet.
  utlendinger og spesielt fremmedkulturelle ødelegger landet og våre folkevalgte er skyldige de og.
  Og ja, en del fremmedkulturelle er greie de og, men de er det få av.

  1. Bjørn, jeg tror du har rett i det meste her, men tror du asylsøkerne er de verste? De har andre problemer og gidder ikke å springe gatelangs og voldta kvinner. For meg virker det som om det er overflod av kriminelle som ikke har papirer, men som er i Norge ulovlig, fra det afrikanske kontinentet. Og å stenge grensene lar seg vel neppe gjøre over tid, da det er et fritt samfunn. Løsningen tror jeg ligger i å få de kriminelle ut av landet raskest mulig.

   Takk for dine kommentarer.

   Vargas

 7. Aksel du må være greit hjerneskadet vist du ikke ser den ganske åpenbare linken mellom innvandrere og voldtekt. Leste du i det hele tatt artikkelen? Alle voldtekt som ble anmeldt i perioden 2007-2009 i Oslo, var begått av innvandrere. Enkelt og greit. Da er problem gruppen ganske åpenbar. At man ikke nødvendigvis trenger å være fra et annet land for å voldta var ikke akkurat noe banebrytende ny informasjon. Men hvor problemet ligger i Oslo burde være åpenbart for alle som kan lese.

 8. Man kan jo bare akseptere det, Oslo er og blir en kriminell by for kriminelle. Bor man der må man regne med slikt, liker man det ikke så flytt. Enkelt og greit! Slutt og syt, klarer ikke ordensmakten og ordne opp så gjør noe med det selv

  1. Ta loven i egne hender mener du? Ja kanskje det er like greit. Men får vi ikke det litt «Texas» her i landet da, om alle skal følge sine egne lover og regler?

   Vargas

 9. I et demokratisk land så legger man sin lit til at de folkevalgte ordner slike problemer. I Norge så ordner ikke de folkevalgte slike problemer, de unnlater å ta hensyn til dem. Man skal ikke dra alle over en kam, men hva er det som skjer i en krig f.eks? Da ender man opp med å måtte dra alle over en kam fordi grensen er nådd og man har ikke flere valg, og det er det som før eller siden kommer til å skje i Norge. Så lenge politikerne fortsetter å fremstå som ryggradløse, æreløse, feige og naive, så får etter hvert personer som fremdeles har en retterdighetssans nok, og tar saken i egne hender. Det vil si at vi MÅ dra alle over en kam, det vil si at vi må starte å hate og utstøte.

  Det er det som skjer, som en direkte følge av Det Norske Arbeiderparti’s evige svik og naivitet gjennom mange tiår. Dette partiet som burde hete «Utenrikspartiet» er en mafia.

  1. Nils, det er jo vi folkevalgte som har skyld i elendigheten selv da, fordi det er vi som sørger for at det er amatør politikere i Arbeiderpartiet som får lov til å sitte på makta, sammen med SV og SP som om mulig er enda verre. Det norske folk gidder ikke å sette krav til politikerne, derfor får vi tilstander som vi har i Oslo nå.

   Hadde AP vært mafia lignende så hadde de hatt baller nok til å gjøre noe med problemet, og det mangler det mye på at de har.

   Takk for ditt bidrag Nils.

   Vargas

 10. Problemet ligger vel i at enkelte menn, fra fremmede kulturer, ikke skjønner at damer er likeverdige mennesker. Mange har psykiske lidelser.

  Vi er et samfunn som skal tolerere og tilgi det meste, gjennom lavere straff eller ingen straff. Storberget mener selv han har gjort en god jobb når fengslene tømmes for kriminelle og soningskøene forsvinner. Det koster å straffe folk, og det handler om å spare penger.

  Lurer på hva Storberget prioriterer og pålegger politiet i år, kan det være trafikk?! Det er ihvertfall en sikker og enkel inntekt.

  1. Du er inne på hovedproblemet her Sverre. Men våkner de ikke fra dvalen disse politikerne snart, så vil Oslo være så full av voldelige utlendinger at det vil ta flere år å få ryddet opp. Send hver og en ut av landet så snart de blir lovbrytere. Det er det eneste som virker.

   Takk for din kommentar

   Vargas

 11. Så synd at du ødelegger siden din med tunglastet reklame. Ikke bare er dette som en kværnstein rund halsen i forhold til google, men det er direkte masete og irriterende. Jeg er interessert i det du har å si. Men får trynet fullt av tele2 og noe dritt fra et firma som selger armbåndsur.
  Så jeg gidder ikke å besøke deg.
  Jeg vet godt hvor lite du tjener på dette, så jeg er forundret over hvorfor du gjør det.

  1. Beklager reklamen, men den er nok der for å bli, om litt kommer det enda mer. Fint du likte det som ble skrevet når du først var innom. Men Thorfinn, du er sikkert innom VG.no ila dagen, du irriterer deg ikke over den reklamen da? DER er det mye reklame der. Jeg har jo usle 4 annonser eller noe, det er jo plass til mange fler. Og du vil bli overrasket over hvor mye noen av de gir i avkastning.

   Ha en fin dag.

   Vargas

 12. Alle foreslår forholdsregler for kvinner. Vi blir straffet, og får beskjed om å ta forholdsregler når menn begår voldtekter. Vi må passe på hvor vi går – helst sammen med noen vi kjenner, ta selvforvarskurs, ha med pepperspray, ikke bruke for korte skjørt eller utfordrende topper. Skal vi like godt holde oss hjemme?

  1. Hva foreslår du selv da? Alternativet er jo å bli brutalt voldtatt. Derfor er alle kvinner tvunget til å ta forehåndsregler. Det er jo kjernen i problemet.

   Vargas

 13. taxi? haha. alle taxi-sjåførene i Oslo er av samme kaliber som disse voldtektene. ikke få voldtekter som har skjedd etter taxi-tur. . .

 14. Skjønner ikke hvorfor du nevner hasj i samme åndedrag som voldtekter og blind vold. Hasj er en «crime without a victim». Ta sadistene, ikke stonerne..

  Oslo har blitt et multikulturelt høl. Jeg bør strengt tatt flytte dit for å få den beste utdanninga, men heller dårligere utdanning og helsa i behold. Har slåss nok med voldelige innvandrere her i byen allerede.

  1. Bjørn, poenget mitt var Oslo Ordfører Stang besøk ved Akerselva, der han ble tilbudt hasj etter noen få minutter. Stang har ansvaret for Oslos politikk og derfor er det verdt å nevne han i blogg innlegget. Og «narkoen» flyter åpenlyst i en by som er fullstendig gjennom råtten av narkotika, vold og voldtekter. Stang, politiet og myndighetene MÅ gjøre noe allerede nå. Ellers blir Oslo ubeboelig for lovlydige borgere.

   Vargas

 15. Hei! Hva som skjer i dette landet er plager meg too.I kommer fra Somalia og jeg bor i Norge siste 8 år, hva jeg ser i nyhetene er veldig veldig dårlig ting, jeg føler det samme du føler om dette stygge ting mot kvinner spesielle de som vi er gjest .. De ti er noen vært her som Asyl skulle elske landet mer enn nativ norske folk.
  Mitt svar på i denne stygge forbrytelser er bare å sende noen ut av Country som gjør forbrytelser som voldtekter.
  Fordi de kriminelle er ikke Asyl.
  Gud velsigne Norge og de ​​uskyldige kvinner.
  Hilsen Isaac

 16. Oslo og Norge har alltid fungert som en slags «safe heaven» for kriminelle, både norske og spesielt utenlandske. Og det kommer fra meg som selv er av utenlandsk opprinnelse.

  Kriminaliteten i Oslo er skyhøy i forhold til andre byer i Europa (og inbyggertall). Det er over 100 ferdigutdanna politistudenter som ikke får jobb. Hvorfor skal vi ha flere politistudenter, når de som allerede er ferdigutdanna ikke får jobb? Det er en skam at disse stakkars studentene kastet bort flere år av sine liv for å måtte sitte igjen uten en jobb en gang (spesielt med tanke på at alle disse hadde vært til stor nytte for Oslos befolkning).

  1. Spot on Rebaz. Jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Mange studenter er ikke lovet jobb, og hovedstaden skriker etter mer politi i gatebilde. Jeg tipper hovedgrunnen til at de ferdige studentene ikke får jobb, er penger.

   Takk for din kommentar-

   Vargas

 17. Ja, det er utrolig mange ting som kan og burde vært gjort for å gjøre byen tryggere, men jeg tror ikke Oslo by er noe værre enn andre byer i Europa. Nå i de siste voldtektsakene er politiet nødt til å slippe ut mannen som er siktet for forholdet, da loven ikke lager åpning for at politiet kan holde mannen lenger. Vilkårene er ikke til stede for varetekt. Det hjelper ikke om politiet mener de har rett mann. Han må fremdeles løslates. Resultatet er da at han går fri frem til rettsaken. Det finnes ingen garanti for at han ikke gjør det igjen, uansett om sannsynligheten er mindre.

  Det må en lovendring til slik at politiet har mulighet til å holde på kriminelle som har gjort alvorlige handlinger. Det strider mot rettsoppfatningen til norges befolkning. Dette er kanskje enda tyngre å bære for politifolk som ser hva som skjer på nært hold, igjen og igjen.

  I tillegg er det et minstekrav at politiet får nok fengselsplasser slik at kriminelle kan varetektfengsles. Det er åpenbart at ressurser trengs da det ikke finnes nok plasser. Dette er ikke bare noe som blir sagt av politiet. Det er jo åpenlyst for alle. Satsingen på politi og kriminalomsorg står ikke i tråd med kriminalitetsbildet i dag. Håper noe blir gjort, men kjenner jeg det rett skjer fint lite. Bra blogg forresten:)

  1. Liten tvil om at det strider mot folks rettsoppfatning, og det må være frustrerende å jobbe som politi når det er så mye kriminalitet og vold som det er i Oslo. Jeg har ikke sett vold selv, så jeg kan bare snakke for det media kommer med. Oslo har et kjempe problem, og å sette inn langt mere politi, og da mener jeg mange. Flere hundre stillinger bør på plass, og det snarest.

   Takk for et godt innlegg og pene ord onkel.

   Vargas

 18. Hele situasjonen er blitt en stor stygg vits, som man efterhvert bare rister på skuldrene av.
  Men man hører lite fra den kvinnelige siden på blogger-sidene, underlig nok.
  Derimot er det en og annen utlending som viser at de bryr seg litt.
  Jeg er 100% overbevist om at statistikken er blitt manipulert for å ta seg litt bedre ut enn virkeligheten.
  Før eller siden vil det opprettes borgerverngrupper fordi man ser at det offentlige ikke makter oppgaven. Det kan dra igang noen langt mer uhyggelige situasjoner.
  Ta en titt på Malmø, St. Denis i nord-Paris, sør-Italia, og flere andre steder.
  Er det ingen som får den følelsen av når vest-Romerriket falt til Goterne?
  Og det 800 år lange helvetet der islam tok over den Iberiske halvøy?
  Eller når Ottomanerne var så nær å ta ta Wien (hvilket ville bety slutten på det frie nord-Europa? Prins Vlad («Dracula») var så underbemannet at han hadde kun ett kort igjen på hånden, og det var å skremme drittten ut av de innvaderende styrker fra øst, at han måtte spidde folk på stake utenfor borgen sin at de rett og slettt ikke turde å gå til angrep på Wien, men ettterlot seg noen folk på vei tilbake til Tyrkia, som senere ble til Bosnia og noen småstater, som Tito klarte å holde sammen i ett «lydrike»
  for å holde Jugoslavia samlet nok til å kunne holde fred i området.
  Se for Dem et hel-muslimsk kalifat fra Aden-bukten til nordkapp og fra Marrrakesh til Katmandu. Snadder, Hm?
  Vi har visst glemt de delene av historien, der det bl.a. inngår at skandinaver ble tatt som slaver. Hva skal til for å vekke våre sovende venner i Europa?
  Hva synes du?

  1. Hva jeg synes, om at det er få kvinner som er opptatt av saken, eller at de velger å ikke kommentere? Vel, jeg har ikke den bloggen som appellerer til så mange kvinner, derfor så er det få som kommenterer også.
   Når det kommer til Europa så er jeg ikke så belest som deg, men du burde kanskje hatt med spanjolene, som herjet Europa gjennom hele sekstenhundre tallet, og mye av syttenhundre tallet. Spesielt hvis man skal tro på det meste som står i boken «Havets Katedral». Mye av det som er skrevet der har faktisk skjedd. Og der skjer det mye. Den gang da var ikke kvinnene mye verdt.
   Oslo er på ingen måte Europas navle. Men bør ikke vi feie for egen dør, før vi bryr oss så hardt om resten av Europa?

   Vargas

 19. Hei. Jeg blir alltid så opprørt når jeg leser om voldtekt, og føler det er uretferdig at alt blir puttet på kvinner. Med det mener jeg at vi må læres opp til og ungå voldtekt. Jeg synes det er tragisk at Norge er et land der jeg som kvinne ikke kan gå ute om kvelden og nyte f eks stjærnene, eller dra hjem fra en flott fest.

  Personlig mener jeg at voldtekt er noe som MENN må snakke seg imellom. Jeg vet at det finnes mange menn som ser veldig ned på kvinner, både etniske norske og innvandrere. Jeg tror kanskje noe som hadde vert kjempe lurt hadde vert og hat det på skolen. Altså, gutter blir tatt med og får opplæring i grensesetting og det og forstå at kvinner og menn er forskjellige. Jeg mener at kvinner ikke skal ta konsekvensene av noe som de ikke har gjort eller deltatt i. Alle vil ikke forgripe seg på en kvinne, for det finnes utrolig mange menn der ute som er flotte oppegåene mennesker med respekt for medmennesker, men så finnes det noen som ikke er like oppegående.

  Tydelig vis blir voldtekt utført av en som er kjent eller nær venn av kvinnen, det sier jo litt for meg. Blir neste at vi kvinner ikke skal ha venner av det andre kjønn fordi de ‘kan voldta deg’?

  Vis voldtekt blir gjort av mennesker som ser seg selv som relativt ordentlige mennesker, så er det jo noe som har gått galt.

  Jeg er ikke ekspert på ommerådet og bare kom med et innspill. Vil bare legge til at om noen finner posten min nedverdigende for menn, så er det slettes ikke ment slik. Jeg vet at voldtekt kan være et sensetivt ommeråde for men da det er flest menn som begår det, og alle vil ikke bli dratt under en kam.

  1. Hei Neko

   Jeg tror ikke så mange menn blir provosert av det du skriver, jeg blir ikke det. Det er jo menn som voldtar. Men jeg er ikke så sikker på at du har ett i at det er alltid er venner av ofret som forgriper seg, jeg leser i media at det er hovedsaklig menn av utenlands opprinnelse, og da vil nok det bety at få eller ingen av ofrene som er rammet i Oslo den siste tiden, kjente gjerningsmannen fra før.

   Jeg er glad for å få din mening Neko.

   Vargas

 20. Hashish medfører ikke vold, heller ikke heroin, extasy eller LSD. Speed, dvs. amfetamin derimot kan overstimulere folk, og nok også kokain (som inneholder masse speed, kan være noe skikkelig dritt, spesielt ettter å ha blitt blandet opp med diverse farmasøytika som kan gi noen effekter som kan medføre meget skumle effekter, spesielt i kombinasjon med andre psykotropika, som blandes i det for å få mer futt for for pengene.
  Så man bør skille mellom de farmaceutika som er for å roe ned de efferente (eller stimulerende) effekter , og de som produseres billig i øst-Europa hvor utgangsstoffene er billige og lette å få tak i. For det er disse som er virkelig skadelige, både for brukere og de som utsettes for de overstimulerte galningene som kanskje har vært våkne i 40 – 50 timer.
  Så narkotika er én ting, mens knark (på gamal-mål) er det som forårsaker at folk blir skikkkelig gærne i gulrøttene og gjør sinnsyke ting ettter å ha vært årvåkne i dagesvis.
  Så pass på å skille melllom «narkomane» og stoffmisbrukere av desperat karakter.
  Det er ikke så lenge siden amfetamin ble omregistrert til «narkotikum», fordi det egentltlig ikke er et ‘narkotikum’, siden dettte innebærer at det har en narkotisk (dvs. sedativ) effekt. Og effekten er nær den motsatte.
  Det som gjør ofte narkotika til fæle stoffer, er bl.a. denne sammenblandingen.
  Den samfunnsfiendtlige effekten av enkelte stoffer så grufull, er ikke stoffene selv, på langt nær så ille som OVERSKRIFTENE skulle tilsi, er en annen effekt, nemlig muligheten for å tjene store penger på kort tid, nettopp på grunn av den strenge forbudspoitikken, som ikke stopper noen fra å ta det de måtte ønske, men det polstrer lommene på bakmennene, som gjør det stort på andres forbruk.
  Det er da ingen som har hørt om noen som har hørt om en en eneste én, som har sluttet med stoff, -fordi det det er forbudt? Det har iallefall ikke jeg, og jeg kjenner tilstrekkelig mange til å ha et rimelig godt utgangspunkt for å ha en saklig oppfatning om temaet.

  1. Det jeg mente var at alt dopet gjør folk kriminelle. Stoffene i seg selv gjør ikke noe kriminelt. Brukerne må ofte bryte loven og begå kriminelle handlinger for å skaffe seg det meste av det du ser ut til å ha god greie på ja. Det er forbundet mye vold og kriminalitet rundt dop, da dette ofte er dyrt å få tak, og penger må skaffes for å få tak i dop. Det er vanskelig på en trygd.

   Vargas

 21. hm.. som jente – i oslo. Vil jeg bare si at det har lite å si om du er alene eller på en full nattbuss, har folk satt øynene sine i deg så skjer det ting. Eller må dere minnes på voldtektene for et par år tilbake? jeg har mer enn ofte blitt trakkasert på godt opplyste og offentlige steder – og det som fungerer best er å ikke få øyekontakt med idioten (mange som følger etter damer lenge før de gjør noe, får de litt oppmerksomhet vil de ofte ha all oppmerksomhet)

  jeg går stortsett alltid rundt aleine, overalt i Oslo. Vel og merke med knyttede never og en sjukt kald skulder. Skulle gjerne kunnet gått rundt/tatt taxi uten å være redd for å bli overfalt.

 22. Hei! Interessant det du tar opp. Jeg som mann, synes dette er svært alvorlig. Jeg føler meg ganske lei meg når jeg leser om voldtekter av kvinner. Jeg skammer meg over mannskjønnet når slikt skjer, og jeg sier ikke at ALLE menn er sånn, men det er skremmende mange. Bare se i avisene eller les på nyhetene på pc-en hver dag: kvinne overfalt og voldtatt, kvinne voltatt, kvinne brutalt voldtatt osv. Det er veldig leit at det er slik. Hvorfor må så mange menn voldta?? Jeg vet at man er psykisk syk når man gjør det, men er det virkelig en så sterk trang til å kjenne makt og dominans over det motsatte kjønn, at man bare må undertrykke det på det sterkeste? Hvorfor er så mange menn opptatt av makt? Er det bare sånn vi er? Hvorfor er ikke kvinner slik, ihvertfall ikke de fleste? nei huff, denne verden er ikke morsom å leve i.

  En ting som hadde vært interessant hadde vært å ta ut alle kvinnene fra verden og satt dem et annet sted. Da ville det blitt interessant å se hvordan mannfolka ville opplevd det, spesielt de med utenlands bakgrunn hvor de undertrykker kvinner daglig. Denne tanken går jo ikke ann å utføre, men jeg skulle nesten ønske at det gikk ann, siden den kanskje ville satt mange menns øyne åpne for kvinner. Etter min mening kunne ikke jeg klart meg uten kvinner. De er fantastiske!!

  Det var min mening i dette her. Menn, ikke bli sure nå, jeg tar ikke alle over en kam, men som jeg sa, det er skremmende mange som er onde og voldtar.

  1. Hei!

   Du er inne på det, grusomt at kvinner ikke kan gå fritt. Og det er noen menn som har opplevd ting i livet som ikke kan forståes for oss mentalt friske. De tar med seg grusomhetene når de kommer til et nytt land, og det å bli avvist i samfunnet, kanskje de har dårlig økonomi og sliter med språk og det å få seg jobb. Er man psykisk syk i tillegg så kan det gå så langt at de velger å voldta. Det er selvsagt ikke noen unnskyldning for de som er overgripere.

   Kvinner er fantastiske, det er jeg helt enig med deg i!

   Takk for din kommentar Petter-

   Vargas

 23. Takk for et viktig blogg-innlegg!

  Jeg bodde i Oslo en periode for tre år sida, og jeg er jammen glad jeg ikke bor der nå lenger. Jeg bodde et godt stykke utenfor sentrum, og måtte ta t-banen hjem for så å gå ned en lang, mørk (vinterstid) grusvei på vei hjem.

  En kveld i 22-tida da jeg skulle gå av, merka jeg at en medpassasjer stod og stirra mye på meg inne i vogna, og da vi gikk av, snudde han seg stadig vekk for å se på meg mens vi gikk bortover plattformen. Han oppførte seg i det hele tatt veldig unormalt.

  Det var mange andre som gikk av på samme stopp, og av fire mulige retninger, gikk ingen den veien jeg skulle, bortsett fra mannen (som forresten var av utenlandsk opprinnelse) som stilte seg opp på toppen av bakken jeg skulle gå ned og kikka halvveis bort på meg. Jeg ble livredd og lot som om jeg så på mobilen min, helt til jeg bestemte meg for å følge etter noen av de andre passasjerene som gikk i helt feil retning.

  Det hele endte opp med at jeg måtte gå en forferdelig lang omvei midt på kaldeste vinteren, men jeg er utrolig glad for at jeg hørte på frykten min og ikke tenkte «Ikke vær dum! Han er sikkert ikke farlig.»

  Etter den hendelsen, følte jeg meg aldri mer trygg når jeg gikk den veien i mørket, og jeg skal i hvert fall aldri flytte tilbake til Oslo.

  1. Takk for det:)

   Fint å se at en jente er innom og kommenterer så vi får et mer nyansert bilde av hvordan folk opplever dette.

   Tonje, det er dessverre noen som valgte å ikke følge intuisjonen sin og de har opplevd marerittet. Man vet aldri når det skjer, men det kan skje med hvem som helst og hvor som helst.

   Det er trist at en så flott by som Oslo er blitt et mekka for voldtekts forbrytere. Sånn kan vi ikke ha det!

   Takk for at du delte denne historien Tonje.

   Vargas

 24. ALLE mannlige utlendinger fra Midtøsten og Afrika må ut så snart som mulig. Driter en lang i om de trenger beskyttelse. Det er viktigere at norske kvinner blir beskyttet. Få de ut!

 25. politiet kunne f.eks. slutte aa forfoelge hasjroeykere,saa ville det bli ressurser frigitt til aa slaa ned paa forbrytelser hvor det virkelig er snakk om et offer.

 26. bare å sende hjem innvandrerne det så er vi kvitt problemet. vi hjelper folk som kommer hit for å snylte på sosiale goder å voldta norske jenter.
  vi kjelper utleninger på bekostning av egen velferd, folk må våkne opp å si nok er nok!!!

 27. Dette er terorisme.

  Man ser hele klare sammenhenger voldtekter som brukes mot den etniske befolkningen i Oslo, og etnisk utrenisking i Darfur etc. Voldtekter i Islams navn er akseptert mot Kafirer, m.a.o i dette tilfelle etnisk norske.

  Det som er underlig er at landets myndigheter bevisst har fremskyndet dette i Oslo. Målet er at folk skal etnisk renset ut.
  I Oslo øst er er det hat kampnaje fra muslimer mot entisk norske. Norske bar mobbes ut av skolen, kvinner og unge jenter voldtas.

  En måte å løse dette på er en kamp mot de som gnuer sine hender i regjeringskvartalet, og fryder seg over dette flerkulterelle paradis, mens samtidig tar sine barn ut av skolen hvor de er etnisk minoritet.
  Landet ødelegges, og den kulturarv vi har er søppel i henhold til våre nye landsmenn.

 28. Duck Manson
  Kom her og få meg ut selv…
  Tror du ikke at de fleste av oss hadde reist hjem hvis ikke det var for at vestlige makter stadig tapper kranen på Afrikas / midtøstens ressurser via deres dukker (les: diktatorer)?
  Tror du at vi trives i slike fiendtlige omgivelser som dette? Har du hørt uttrykket «man blir det man blir behandlet som»?

  Tro det eller ei, men jeg -som mann av utenlandsk opprinnelse- er redd for å gå forbi ei jente her, eller sette meg i nærheten av ei jente her i byen. Jenter her har blitt hjernevakset til å trekke forhastede slutninger som rett og slett gjør meg utilpass…
  Jeg har kjæreste hvis noen her skulle lure på det, forresten…

  Til dere paranoide jenter som skriver her: Gjør hva dere må for å føle dere trygge, men dere skal vite at hvis dere hinter til en ellers uskyldig person at dere mistenker at han er voldtektsmann nettopp fordi han er av utenlandsk opprinnelse, så kan det faktisk vekke reaksjoner fra vedkommede. Man blir faktisk det man blir behandlet som!

 29. Siden politiet ikke gidder å ta vare på kvinnene i Oslo, mener jeg det burde opprettes en sivil gruppe som blir betalt av Oslo by. De burde ha makt til å holde fast de voldelige til politet kommer. Hvofor brukte vi milliarder på en opera hvis ikke folk kan gå ut om kvelden?

  Hvorfor har vi ikke streng kontoll på flyplasser, ferjer og på grenser? Jeg kom siste uke til Frankfurt flyplass og der ble hver eneste passasjer kontrollert, vi ventet i over en time for å komme gjennom. Hvorfor blir det ikke gjort i Norge, er det noen som kan svare meg på det?

 30. KostMe Says:
  April 7, 2011 at 7:25 am
  Duck Manson
  Kom her og få meg ut selv…
  ——————–
  Hadde jeg gjort med glede. Alle innvandrere må reise hjem og hjelpe folka i landet sitt. Ikke rømme som kyllinger til vestlige sosialgodterier. Norge må begynne og behandle innvandrere og asylsøkere slik de behandler Norge; totalt uten respekt.

 31. hva har relgion med denne saken?? at en syk afrikaner voldtar kvinner er vel ikke alle innvandrere sin feil. finnes like mange nordmenn som voldtar ,for å ikke snakke om barnevoldtekt . disse syke mennskene bør seff kastreres og sperres inne 4ever. selv ønsker jeg dødstraff for slike mennsker.

  1. Her tar du feil. Det er ikke like mange nordmenn som voldtar kvinner, det er nesten uten unntak afrikanske og asiatiske menn som voldtar kvinner i Norge. Og dødsstraff kommer det aldri til å bli noe av. Men man kan gjøre som jeg mener er best, og som jeg har gjentatt til det kjedsommelige. Send overgriperen tilbake der han kom fra så rask som over hode mulig. Det er det eneste språket de forstår.

   Vargas

 32. Som man kan lese på http://www.dagbladet.no/2011/04/07/nyheter/innenriks/overfallsvoldtekt/siktelse/varetektsfengsling/16109163/:

  «Morgenen etterpå ble en 47 år gammel mann pågrepet i sitt hjem etter å ha blitt utpekt av vitnet.

  I går ble han løslatt av politiet etter at de mente det ikke var hjemmel i loven for å varetektsfengsle ham. For å kunne varetektsfengsle en person må det være skjellig grunn til mistanke. I tillegg må ett av følgende krav oppfylles: gjentakelsesfare, unndragelsesfare eller bevisforspillelsesfare. Det mener politiet det ikke var.»

  «47-åringen er tidligere anmeldt for flere seksualforbrytelser, men disse er henlagt.»

  Hva skal dette bety? Ikke gjentakelsesfare?

  For å uttale meg mildt: Sjokkerende! Graverende! Tragikomisk!

  Forventer politiet (og politikerne) at vi skal forstå og respektere dem?

  Hvorfor godtar vi at det kommer flyktninger og asylsøkere til landet vårt?

  Når skal vi protestere? Når skal vi ta hevn?

  Når skal medlemskapet i Schengen, EØS og FN sies opp?

  Hvorfor betaler vi skatt?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.