Pensjonister har mer sex enn de fleste

En amerikansk undersøkelse viser at pensjonister som har helsen i behold har langt mer sex nå enn for bare få år siden. At pensjonister har seg som aldri før, er nylig bekreftet i rapport fra en undersøkelse som bygger på intervjuer med over 3000 kvinner og menn i USA. 

Undersøkelsen gir særdeles gode nyheter:  Eldre har sex like hyppig, helt fram til de er 74 år, selv om de har brysomme seksuelle problemer.

Ny-pensjonister har oftere sex (1-2 ganger i uka) enn de fleste småbarnsforeldre og middelaldrende. Flertallet av dem som er seksuelt aktive mellom 75 og 80 år har sex to – tre ganger i måneden.

– Hele 78 prosent av mennene mellom 75 og 85 år har et intimt forhold. At bare 40 prosent av kvinnene har det samme, beror på at det er bare én mann pr. sju kvinner over 80 år. En annen forklaring er at menn i denne alderen ofte er gift med yngre kvinner. Kvinner som har yngre partnere er mye mer seksuelt aktive enn gjennomsnittet.

Undersøkelsen, «A study of Sexuality and health among older adults in the United States», er presentert i New England Journal of Sexual Medicine.

Foto: Dagbladet.no

Og hvorfor skal ikke godt voksne og eldre mennesker kunne ha sex? Enten de har blitt alene eller har sin partner gjennom et helt liv som sin sex partner?

Det er utelukkende både sundt og flott at også eldre mennesker kan ha det deilig med hverandre så lenge alt virker som det skal, det er selvsagt en forutsetning. Sånn er det jo med det meste.

Enten man er 16 eller 85. Sex er deilig når det gjøres som man selv og partneren ønsker. Men husk at det finnes svært mange hjelpemidler for både kvinner og menn.

Eldre mennesker som i dag er over 70 år fikk en oppfatning om at sex var skambelagt og at man kunne bli både blind og alvorlig syk om man tok på seg selv. Heldigvis er verden kommet et par hakk videre på den fronten.

– Man blir hverken syk eller blind, men får heller stor nytelse og velbehag. Og forskerne påstår tilogmed at orgasme er veldig bra for kroppen din. Orgasmen får puls og blodtrykk til å stige til det dobbelte og utløser endorfiner og opiumlignende stoff. En femdobling av hormonet oksytocin skaper behagelige følelser av samhørighet.

Og som sagt tidligere, Det er best å være to.

Vargas

Kilde

http://www.cupido.no/node/14521

11 thoughts on “Pensjonister har mer sex enn de fleste

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.