Petter Northug vinner Tour de Ski

Petter Northug er verdens beste skiløper til mange svenskers fortvilelse. Allikevel ble han kåret til årets idrettsutøvere i Sverige for 2011. 

Tour de ski går av stabelen i Oberstorf i Tyskland.

Petter Northug gikk med et tykt lag grå gaffa-tape på den venstre skiskoen. Smøresjef Knut Nystad og landslagslege Kjell Vegard Mykland var de to som ordnet opp, slik at Norges store Tour-håp kunne gå inn til seier. Glidelåsen hadde raknet og det kunne vært en liten krise om det ikke ble fikset så raskt.

Northug gikk for full maskin og slo sin tøffeste utfordrer om sammenlagtseieren, Dario Cologna, med sju tideler. Dermed sikret han seg også 15 bonussekunder, og går ut på morgendagens 15 kilometer jaktstart 5,7 sekunder foran den sveitsiske favoritten.

25-åringen fikk 15 bonussekunder for seieren, men sier til VG Nett at han ikke vil forsøke å øke luken til Cologna og de andre konkurrentene.

– Det er en lang tour, så det er ikke noen grunn til å prøve å være «Supermann» i morgen. Det viktigste er å unngå uhell og være med i toppen, mener han.

– Sør trønderen elsker å terge svenskene og benytter enhver sjanse til å slenge noen frekke meldinger til sine argeste konkurrenter. Spesielt svensken Calle Halfvarsson var lite smart da han gikk hardt ut og sa at han skulle spurt slå Northug i den første herre stafetten da ski-sesongen startet på Sjusjøen.

– De aller fleste nordmenn synes det er topp at alle konkurranser mellom Norge og Sverige går i norsk favør, uansett gren. Når vi da endelig har en skiløper som er så innmari god til å gå fort på ski, ofte mye fortere enn de fleste- også svenskene, så må vi få lov til å glede oss over det. Samtidig som at Northug strør litt salt i sårene til svenskene med noen gloser og litt gestikulering.

Men i Oberhof, nær den tyske delstaten Thüringen er det ikke så mange svensker som blir nevnt i sammenheng med sammenlagt seieren. I hvertfall ikke på herresiden.

Sirkus Northug er definitivt i gang.

Vargas

4 thoughts on “Petter Northug vinner Tour de Ski

 1. Ja, jeg håper virkelig at Petter Northug Jr vinner Tour de Skies!!! Heia Petter!!! Syns han er veldig morsom og herlig person med mange artige spenstige kommentarer. Han har mange artige kommentarer på Facebook også!!! Veldig gøy når han erter på seg svenskene, men alle vet vi jo det bare er på ert og at det er hans form for humor :-). Tåpelig den kritikken om at han er ‘politisk ukorrekt’ osv. Syns det er veldig bra med sånne som han som tør å vise ekte glede og begeistring når han vinner og tør å være skuffa når han taper. Hvorfor må vi på død og liv være så ‘politisk korrekt’??? Vi trenger sånne som Petter, for han er EKTE og seg selv hele tiden!!! Håper inderlig han vinnner. Det er vel fortjent!!!! Petter er hele Norges GULLGUTT!!!! Liv <3

 2. Hei Liv

  Ja, jeg tror nok du får rett- Northug er en tøffing, og elsker å terge svenskene. Det er litt gøy og!

  Godt Nyttår Liv. Håper jeg hører mye fra deg i året som kommer også. Det setter jeg så veldig pris på!

  Vargas

 3. Ja Petter er en tøffing og elsker å erte på seg svenskene, men vi vet jo alle det er på gøy :-). Han er veldig morsom på Facebook også :-). Heia Petter!!!
  Ja, Godt Nyttår til deg også Vargas!! Ja jeg stikker innom siden din av og til neste år også. Du har fin blogg 🙂 Liv

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.