Planeten Mars- Vil du være med?

– Om ikke så lenge skal det foretas en reise til den røde planeten. Vil du  være med på en reise du vil huske resten av livet, som tar 500 reisedøgn, som medfører stor risiko? Det er heller ingen garanti for at du kommer hjem til planeten Tellus igjen…

Spennende vil noen si, aldri i verden vil nok de fleste si.

Faktum er at det i løpet av kort tid skal være et forsøk på å besøke vår nærmeste planet.

– Mars har i alle år vært den naboen NASA og andre forskere i fra Europa har sett på som den mest spennende mht at mennesker kan besøke den. Dvs vi har ikke så mye valg. Alle andre planeter bortsett fra Månen og Venus er ennå for langt unna til at mennesker kan komme seg dit.

– Venus blir kalt Jordens søsterplanet, men her slutter likhetstrekkene. Venus har ikke noe vann på overflaten. Planeten har en tett og giftig atmosfære som nesten utelukkende består av karbondioksid, med skyer av svovelsyre. Overflatetrykket er hele 90 bar – det vil si 90 ganger høyere enn på bakken på jorda.

Dessuten er planeten Venus så varm at selv den mest solhungrige hadde klaget på varmen. Den ligger på tett opp mot 500 grader på overflaten.

– Tidligere har det vært rennende vann på Mars, men nå er alt frosset. Det har også blitt funnet rester etter liv på Mars. Disse restene er mikroorganismer. Mikroorganismer er små dyr som man ikke kan observere med øyet. USA sendte i 1997 opp en liten fartøy som kjørte rundt Mars. Mars er nemlig en planet som det går an for oss mennesker å utforske og kanskje bosette oss på.

– Mennesker har siden tidenes morgen ønsket å få svar på om det er mennesker på andre planeter enn vår jordklode. Dette er også i moderne tid et meget aktuelt spørsmål. Problemet er at avstandene i universet er så enorme, at teknologien gir oss ikke mulighet til å reise raskere enn at det er kun Mars som er aktuell å komme fram til, ennå.

Planeten Mars Foto: SIDE3.no

– SETI er en forkortelse for Search for Extraterrestrial Intelligence (leting etter utenomjordisk intelligens), og er en privat stiftelse. SETI ble skilt ut fra NASA i 1994, men fortsetter driften med over 100 forskere, lærere og andre ansatte. Private sponsorer holder liv i det unike instituttet.

– Romfartsorganisasjonene bruker resultatene i forbindelse med utvelgelse og trening av astronauter, og for å utvikle metoder som kan hindre psykologisk svikt blant mannskapet under reiser i rommet.

Det betyr at resultatene vil kunne brukes den dagen det er klart for en virkelig reise til Mars.

Blir du med når tilbudet kommer?

 

Vargas

9 thoughts on “Planeten Mars- Vil du være med?

 1. Hehe.. Er det ikke meningen at vi skal holde oss på bakken? Hadde vi skullet fly, så hadde vi vel vært utstyrt med vinger;-). Når vi ikke finner mat til å brøfø alle jordens innbyggere, hvordan skal vi da brøfø oss på mars? Skal vi klone oss til å bli sandspisere? I`m only asking…

  Mvh
  Aaron

  1. Si det du! Det er vel ikke store mulighetene til å så hverken korn eller dyrke grønnsaker da det sjeldent er plussgrader på Mars.

   Det er vel best at vi holder oss her på Jorden den tid vi har igjen Aaron:)

   Vargas

   1. Ja det blir det- men jeg tror det er håp om å ikke sulte heller, for astronautene får mat på tube;) Men det er sikkert all grunn til å frykte langt alvorligere ting enn maten på en slik langtur Aaron:)

    Vargas

 2. Ja. Vektløsheten gjør at det skjer noe med skjelettet, så særlig mye lenger bør vi ikke dra. Hadde vi hatt vektløshet lenge nok – jeg vet ikke hvor lenge, så ville vi blitt noen «sjeleklumplignende» vesner. Hverfall burde vi ikke reise så langt eller lenger ofte, så slik sett er det greit det er en enveisbilett.

  Skal vi spise på tube når vi skal bo på mars og? Det blir et kjedelig matliv. Vet ikke om våre beste kokker ville anbefalt det.

  Håper solnedgangen der er fin da;-)

  Aaron

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.