Politiet ønsker flere større og nye helikoptre

– Jeg har ikke greie på helikopter. Men det er et folkekrav at det kommer på plass store nok helikopter som kan frakte en tropp på 6 til 8 mennesker i Oslo regionen. Og det NÅ!

Militære bruker disse,  Røde-kors og 339 skvadronen samt besetning på oljeplattformer blir fraktet i store helikoptre. De finnes og det må gjøres noe umiddelbart. Det kan ikke ta mange dagene å få bestilt splitter nye helikopter.

Politiet har allerede etterlyst nye og større helikopter. Her må rette instans bla opp umiddelbart!

Politiet kom til Utøya 22.juli etter ca 60 minutter etter de første fatale skuddene som begynte å ramme glade ungdommer.

Politiet gjorde en feilfri jobb når de endelig var på plass. Men flere feilvurdering ble gjort underveis. OG de kom alt for sent!

Buskerud- politiet stod og ventet flere minutter på assistanse fra Oslo-politiet. Det var båter på plass og  Buskerud politidistrikt burde skjønt alvoret og fått politi til Utøya så raskt som mulig og ikke ventet.

Det er lett å forstå at det var en hektisk og ukjent situasjon, men liv stod i fare- det var det ingen tvil om. Det alene burde være nok til at politiet skulle satt i gang overfart til Utøya.

Ringerike Sykehus er få kilometer fra åstedet, og har helikopter som burde vært brukt til få folk til Utøya langt tidligere. Dette hadde utvilsom spart liv.

Oslo-politiet kom i bil. Det er også en feilvurdering. Politiet kunne raskt rekvirert et ambulansehelikopter, et privat eller andre instansers helikopter. Politiet feilvurderte også valg av båt når de endelig kom fram til landsiden mot Utøya. Det var flere større båter startklare til politiets bruk. De valgte en liten båt som så vidt gikk framover og som stoppet i fler enn 10 minutter pga motorstopp.

Dagen da det gjaldt som mest, gikk det galt for politiet.

Norsk politi har dårlig og utrangert utstyr. Men det skulle ikke være grunn til at det tok en time å komme seg til Utøya, når norsk ungdom ble beskutt.

Det er en stor skam at politiet ikke har et eneste helikopter som kan frakte personalet når alarmen går. Det er neste ikke til å tro.

Dette må det første Oslopolitiet investerer i når det nå er frigjort 20 millioner kroner for å styrke Oslopolitiet.

Når sekundene teller som mest for mennesker i absolutt livsfare så bør alt av politi storme til å stedet raskest mulig.  Det skjedde dessverre ikke når det gjaldt som mest i Norges største massedrapssak i moderne tid.

– Det er selvsagt ikke ventet at politi tar kritikk heller. Men dette vil nok komme klarere og klarere fram etterhvert som tiden viser alle bevegelser i saken. Jeg er ikke interessert i å gjøre ting verre for de som allerede lider. Men dette er en så alvorlig sak for alle i hele Norge at alt må gjøres for at det ikke skal skje igjen.

Det er i etterpåklokskapens navn lett å se at politiet gjorde feil ved å si at så mange som 80 var drept, de burde ha sagt at det er sjanse for at det kan være så mange som 80 ofre. Dette har politiet nå tatt selvkritikk på ved politidirektør Øystein Mæland.

Hadde politiet som var først på landsiden mot Utøya kastet seg i båtene og stormet Utøya ville massemorderen kastet våpen etter all sannsynlighet.

Med nok og riktig utstyr på plass, inklusiv flere politihelikopter som frakter flere personer raskt fram, for å spare menneskeliv

Et helikopter ville brukt mindre enn 10 minutter på å kunne fly lavt over Utøya …

77 mennesker ble drept 22. juli 2011 ved regjeringskvartalet og på Utøya.

22. juli 2012 skal Utøya igjen være full av glade ungdommer. Da bør Oslopolitiet være i besittelse av fornyet, forbedret og nok utstyr til å kunne være på plass langt raskere enn 60. minutter.

Hva skal til for at politikeren skjønner at folk flest forlanger ny innkjøpte helikoptre? En ny terrorhandling i Oslo regionen?

 

Vargas

6 thoughts on “Politiet ønsker flere større og nye helikoptre

 1. Ja – hva skal til? Jeg har tenkt samme tanken som deg.

  Forresten kom jeg på at jeg aldri i mitt liv har sett et politihelikopter, annet enn på TV i dag…

  1. Nettopp! Det sier litt med tanke på at du bor i nærheten av Oslo ikke sant Kristine? Behovet er skrikende og dette må på plass så raskt som overhodet mulig. Det tror jeg faktisk politiet får gjennomslag for også.

   Vargas

 2. Ja, det sier litt. Og bedre blir det vel ikke når jeg nevner at jeg i tillegg er godt voksen, hehe.

  Men fikk ikke politiet i det minste LITT mer å rutte med etter 22/7? Ca 10.000 kr eller noe? Storartet, er det ikke?

  Politiet skulle hatt råd til alt de måtte trenge å ha råd til. Noe annet er en skam, synes jeg! Håper virkelig denne nedskjæringen får en brå slutt! Den skulle nemlig aldri ha funnet sted!

  1. Nedskjæringen skulle aldri funnet sted, man ser hvor mange voldtekter det førte til da Politiet forsvant fra gatene. Det skal være penger som er merket til helikopter kjøp etter tragedien. Og dette er politiets eget ønske. To helikopter skal kjøpes inn, og det av typen som kan ha en liten tropp med seg. På høy tid ja!

   Du er jo ikke gamle jenta da;)

   Takk for at du skriver på denne bloggen Kristine

   Vargas

 3. Bare hyggelig. 🙂 Jeg hadde selv tenkt å skrive et innlegg om dette, men det kokte bort i grøten. Flott at du tar det opp – det er viktig! Politi, helsevesen og skole burde ikke gjennomgå nedskjæringer i det hele tatt.

  Ha en fin kveld, Vargas! 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.