Projektor i verdensklasse er norsk

Projectiondesign har produsert projektorer i 3D utgave i lang tid- Og i tillegg er dette firma i Norge. Når det kommer til norske firmaer så er faktisk den Fredrikstad baserte projektor produsenten blant de beste i verden, og lager utelukkende kvalitetsprodukter til høy pris.

Firmaet er best i klassen på bildekvalitet, og har fått utmerkelser for hver eneste utgave av projektorer de har produsert.

Bedriften har gått fra 7 ansatte til 210 på ti år og omsatt for en halv milliard kroner i 2008- Projectiondesign skal bygge ut enda en gang og vil om et års tid være nærmere 250 ansatte.

 

Hovedaksjonærer er Hercules http://www.herkulescapital.no/ og Jørn Eriksen (grunder) som startet opp sammen med, men senere kjøpte ut en annen grunder, Bård Eker. http://www.eker.no/

Projectiondesign er best i klassen, et norsk firma med fantastisk framtidsvisjoner som hadde 10 års jubileum i juli i år.

De største og beste projektorene er nok for dyre for «hvermannsen», men det er billigere enn man skulle tro å bygge sin egen hjemmekino. Alt er relativt og du skal være spesielt interessert om du ønsker å investere i så dyre «leker».

Projectiondesign blir nå vurdert for NHOs nasjonale nyskapingspris som blir delt ut i Trondheim i august, under NHOs samling for små- og mellomstore bedrifter.

Projektorene til det ambesiøseFredrikstad selskapet er godkjent for flysimulatorene som skal trene fremtidens piloter for blant andre British Airways.

– Alle andre flyselskap følger nøye med hva BA gjør, og det skal ikke mye til for at andre følger i deres fotspor.

– Nå er altså teknologien, som er skapt av kloke hoder i Fredrikstad, klar for å brukes i pilotenes treningsopplegg. Og treningsteknologien, eller flysimulatorene, har blitt så avanserte at de er tett opp til virkeligheten i cockpiten på moderne fly.
– En modellbygd cockpit billedsettes av en projektor. Men instrumentpanel og fysiske anordninger med sete og bevegelser, gjør at piloter som trener både kan bli kvalme og uvel. Så tett opptil virkeligheten kan man trene ved bruk av teknologien.

Med verden som marked, har Projectiondesign også avdelingskontorer i USA, Irland, Tyskland, Nederland, Sverige, Spania, Italia, Polen, Sør-Afrika, Singapore og Dubai.

Fikk du lyst på en 3 chip projektor så  er det bare å spare. Prisene varier, men du må regne med å begynne på 150.000 kroner for den billigste av de dyreste.

 

Vargas

3 thoughts on “Projektor i verdensklasse er norsk

 1. Det som er ille med projektorene er at det er så svinaktig dyrt å skifte ut lampene, ihvertfall var det slik på de gamle. Du skriver mye om Hercules kapital, er de en av dine sponsorer?
  Hadde vært hyggelig med en 3-d projektor hjemme, skjønt jeg ikke har noen rom som er store nok for en slik. Jeg kjøpte meg nylig en 3-d skjerm til datamaskinen, og så for første gang 3-d med briller. Jeg syntes det var ubehagelig. I dag bruker jeg aldri 3-d fuksjonen, den gir meg bare hodepine. Men jeg skal ta en titt på slike igjen når de kommer med brilleløse skjermer.

  1. Hei Michaelhe

   Jeg har skrevet to innlegg om Hercules, så jeg vil ikke påberope meg å skrive mye om det selskapet. Jeg har kanskej skrevet endel om projecktorer, og det kommer av at jeg har god kjennskap til de firma som produserer slike. 3D i dag er ikke bra nok. Det er dessverre mange som blir uvell av å se på 3D TV. Det kommer langt bedre ting i projektor utgave om ikke lenge.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.