PST- Janne Kristiansen må gå av

PST- Politiets sikkerhetstjeneste sover i timen og det må lederen Janne Kristiansen ta konsekvensene av. Hun sier til media at det norske folk kan føle seg trygge. Og det kan sikkert stemme, men hvordan kan hun vite det?

Kan det ikke være flere som vil sprenge bomber og drepe ungdom for en eller annen grunn? Selvsagt kan det det!

– Janne Kristiansen og PST har ikke kontroll på de gruppene som omhandler nordmenn med høyre ekstreme islamfiendtlige holdninger. Her kan det være flere mennesker med onde hensikter som PST burde ha visst om.

– At en person kan handle inn mange tonn med sprengstoff potensielt middel uten spørsmål er også betenkelig. Hvis PST ikke har kontroll på sånt, hva er PSTs ansvar og virke om det ikke er nettopp slike utskudd som Brevik som skal avdekkes?

De gjør åpenbart ikke jobben sin.

Anders Behring Breivik burde vært stoppet lenge før han var i stand til å frakte en stor bombe til Oslo sentrum, som drepte 8 personer, og før han sendte 69 mennesker i døden på Utøya.

 

Sjef i Politiets sikkerhetstjeneste Janne Kristiansen Foto: Dagbladet.no

– Kristiansen prøver å beskytte sitt eget skinn med å si at vi ønsker å leve i et fritt Europa og ikke ønsker Stasi- tilstander her hjemme. Faktum er at mannen som har endret Norge for alltid, har lagt igjen elektroniske bevis for at han er høyreekstremist av rang og er villig til å gå langt for å få det som han vil.

Ingen andre enn PST har ansvaret for å avdekke nettopp dette.

Etter norgeshistoriens verste terroranslag må det kunne stilles spørsmålstegn rundt sikkerheten i kongeriket. Den er det PST og Janne Kristiansen som står for. Jeg er helt sikker på at dette vil få konsekvenser.

PST tar ingen kritikk, og sier at dette er det umulig å kunne ha kontroll på. Mulig det, men da er det også bemerkelsesverdig at PST sjef Janne Kristiansen kan påstå at nordmenn kan føle seg trygge …

Ifølge Per Sandberg, som også leder Stortingets justiskomité, har Janne Kristiansen gjort så mange tabber i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli at hun ikke lenger kan være sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST), skriver Dagsavisen.

– Hun har avslørt at hun ikke besitter kompetansen som kreves for å lede PST, sier Sandberg til avisen.

– Han viser blant annet til noen av Kristiansens første uttalelser etter terrorangrepene, der hun sa at selv ikke Øst-Tysklands Stasi ville ha fanget opp Breivik. Senere, i den britiske avisen Sunday Times, ble hun sitert på at Breivik hadde et klassisk arisk utseende, og at Hitler ville ha hatt plakater av ham.

Kristiansen selv har i ettertid beklaget uttalelsene.

Dette er til sammen så mange graverende punkter at det er liten tvil om at hun bør gå av. Gjør hun det ikke, bør justisminister Knut Storberget sørge for å få henne fjernet. Det handler tross alt om rikets sikkerhet.

 

Vargas

 

9 thoughts on “PST- Janne Kristiansen må gå av

 1. Dette virker ganske kunnskapsløst.

  Eksempel: «At en person kan handle inn mange tonn med sprengstoff potensielt middel uten spørsmål er også betenkelig.»

  Mange personer gjør dette stadig vekk. De kalles bønder, og kjøper dette i store mengder. Breivik jobbet jo også under dekke av å være bonde.

  Skal man arrestere alle bønder som skal gjødsle jordene sine da kanskje? Hvis man skal gjøre det, må det en lovendring til. Uansett er det ikke PST som har ansvaret. De må forholde seg til de ressursene de har tilgjengelig, samt lovverket her i landet.

  1. Bønder kjøper gjødsel, og ABB brukte den leide gården som påskudd for å lage bomben. PST har alikevell ansvaret for at folk som Breivik- som florer på en masse chattesteder med fult navn, og i tillegg er kjent fra politiet fra før med sitt høyreekstreme syn. Hvilket ansvar mener du- som sitter på så mye kunnskap- at PST har? Om de ikke skulle klare å sirkle han inn før bomben gikk av 22. juli?
   Det er i tillegg grunn til å stille spørsmålstegn om PST sjefens svært kontroversielle uttalelser etter 22. juli. Det hjelper ikke så mye å be om unnskyldning da skaden allerede er gjort.

   PST har gjemmel til å arrestere på særskilt mistanke, og det var det all grunn til å mot Behring Breivik.

   Vargas

 2. Han skrev faktisk ikke under fullt navn på de fleste stedene. Han brukte navn som «Anders», «AndersB», osv.

  Du kan da ikke helt seriøst tro at PST har ressurser til å sitte og lese alle fora som ikke er «politisk korrekte», lage komplette lister over nick og navn, og samkjøre disse med all verdens rapporter som oftest ikke har noe som helst med saken å gjøre? Dessuten ga han ikke uttrykk for voldelighet i nettdiskusjoner.

  Jeg kan heller ikke se noen «svært kontroversielle» uttalelser fra PST-sjefen. Hvilke er disse?

  Det var faktisk innen grunn til mistanke før Breivik utførte terrorhandlingene. Han var oppført som bonde og trengte derfor kjemikaliene han kjøpte. Han var ikke kjent for politiet. Han ga ikke uttrykk for voldelige tendenser i diskusjoner.

  Hva, helt konkret, mener du burde satt PST på sporet av ham? Det får være grenser for etterpåklokskap synes jeg. Når du sitter der i stolen din og messer om hva du mener ditt og datt burde ha plukket opp blir det faktisk litt latterlig.

  1. Jeg vet ikke helt om du har lest noe som helst om denne saken, men det aller meste du kommer med her stemmer ikke.

   Om du ikke finner noe kontroversielt med at PST sjefen sier at Hitler ville vært fornøyd med Breivik på veggen så får det stå for din regning.

   Du har heller ikke lest innlegget godt nok, der står det tydelig hvorfor justiskomiteen ønsker å fjerne Kristiansen pga manglende kontroll på det høyreekstreme fora Brevik, ved flere anledninger brukte sitt hele navn som signatur.

   PST sitter selvsagt ikke å leser forum, men de har mer enn nok ressurser til å sirkle inn personer som har vært i ekstreme miljøer, også på Internett. Dette har blitt gjort, men politiet har brukt alt for mye tid og ressurser på Ikke- vestlige personer.

   PST burde ha avdekket både kjøpene på Internett som var så graverende at Posten alarmerte fler pakker kjøpt via Internett, i Polen. Dette ble ikke etterfulgt av PST. Og de burde ha sett han etter i sømmene på bakgrunn av at den internasjonale antiterroroperasjonen Global Shield, som er et samarbeid mellom toll- og politimyndigheter. Sendte en liste med kun 50 navn, der stod også Anders Behring Brevik. Listen inneholdt navn fra tollvesenet over personer som hadde kjøpt et eller flere av 14 stoffer og kjemikalier som kan brukes til å lage bomber.

   Du må gjerne kalle det i etterpå klokskapens navn. Men det gjelder jo alt og alle som kommenterer eller skriver om ABB. Så det ser jeg ikke på som noe argument for å ikke omtale den alvorligste terrorhandlingen på norsk jord i moderne tid.

   Dette er min blogg, og jeg messer akkurat så mye det passer meg.

   Om du synes det er latterlig så er det selvsagt opp til deg.

   Vargas

 3. Forøvrig er det feil det du skriver om at han var «kjent fra politiet fra før med sitt høyreekstreme syn». Han var nettopp ikke en kjenning av politiet.

 4. Du tar altså feil. PST kjente ikke navnet hans. For det første brukte han som regel ikke sitt fulle navn, og for det andre er det tusenvis av personer som deltar i slike fora. Politiet har ikke kapasitet til å følge med i detalj på alle sammen.

  Hvis du mener at de kjente til navnet hans, må du bevise det. Kilder, takk!

  Og faktum er at PST faktisk har fått kritikk fra EOS-utvalget for å lagre for mange opplysninger om enkeltpersoner uten godt nok grunnlag. Du mener altså at PST burde ignorert kontrollorganet, og kjørt på med politistataktige metoder!

  Listen du snakker om inneholdt over 50 navn, og Breivik var på den listen fordi han hadde kjøpt en svært liten andel av et stoff som har mange bruksområder, spesielt for bønder (som Breivik var registrert som). Det var ingenting der som tilsa at det var noe spesielt.

  Når jeg snakker om etterpåklokskap så viser jeg til folk som f.eks. mener at PST burde kunne lese tanker, og kunne gjette på hva folk foretar seg før de faktisk utfører gjerningen. Det er ikke etterpåklokskap å faktisk se på hva slags informasjon PST satt på før hendelsen.

  1. polsie. Kildene er rett foran nesa de. Du gidder bare ikke å forstå. Du kan ikke slenge ut dustete påstander i håp om å bli tatt på alvor. Du vet at det jeg forteller deg og kommenterer tilbake er riktig. Hvorfor kan du ikke innse det?

   PST hadde alle forutsetninger for å sette ABB ut av spill lenge før han ble klar til angrep 22. juli.

   Etterpåklokskap er kommenterer som kommer etter en handling. Dvs alle som kommenterer det ABB gjorde gjør det i etterpåklokskapens navn. Du kan ikke bruke det som argument for det som blir sagt og skrevet. Skjønner du ikke det?

   Vargas

 5. Jeg vet at påstandene dine er feil. Derfor vil jeg se kildene dine, så jeg kan se hva du baserer de åpenbart villedende påstandene dine på.

  PST hadde ingen grunn til å merke seg ABB før 22. juli. Han var ikke kjent for politiet.

  Etterpåklokskapen din går ut på å ta informasjon vi kun har nå i ettertid, og dømme handlinger og avgjørelser som ble tatt før man hadde denne informasjonen. Dette er ikke en ærlig og saklig måte å diskutere på.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.