Regn regn og atter regn

I disse dager vil mange få kjellerne sine fulle av vann, husene sine ødelagt av ras. Det er meldt 50 års flom over store deler av Norge.

Man kan ta noen forhåndsregler ved å holde sluk og takrenner åpne og fri for løv og kvist, men når det kommer så enorme mengder som opp i mot 60 mm i timen så skal det mye gjøres.

– 56 målestasjoner har satt ny nedbørsrekord, og nesten alle disse er på Østlandet. Regnet har ført til mange og betydelige materielle skader, forteller klimaforsker Hans Olav Hygen ved Meteorologisk institutt til yr.no.

Foto: storm.no

Utover i neste uke kan du også belage deg på mye regn om du befinner deg sør for Dovre:

– Tirsdag kommer et nytt nedbørsområde inn mot Vestlandet, og onsdag og torsdag vil dette gi kraftig regn på Sør- og Østlandet.

I Norge har man et vekslende vært, i denne perioden har det vært alt annet enn vekslende. Det har vært meget stabilt. Og det med lavtrykk på lavtrykk.

Problemene er verst der det kan gå stein og jordras, og det har det gjort i store deler av Gudbrandsdalen, i Sogn og Fjordane og flere steder på Østlandet. Veiene kan bli skylt bort pga av alt vannet. Man kan ikke forutse nøyaktig hvor slikt kan forekomme.

Husk at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær.

Husk paraply.

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.