Rekordsterk krone- Nå bør du handle på nett

Alt du handler på Internett er langt billigere nå enn for bare noen uker siden. Dette skyldes en meget sterk norsk krone. Og da får du både Pund og -Dollar varer billigere enn før.

Vær obs på at du handler gratis for opp til 200 NOK, over den summen må du betale toll og avgifter, men det går an å bestille flere ting i forskjellige forsendelser.

Et godt eksempel er her hvor du kan bestille musikk, film, artikler og få pakken sendt direkte til din postkasse. Stort enklere blir det ikke.

7583516992_a43525c340.jpg

De aller fleste ønsker å få mest mulig for sine penger, og nå er tiden inne for å handle varer med svakere verdi enn vår norske krone. Dvs svakere enn tidligere.

For norske forbrukere betyr en sterkere krone både at feriereisen – hoteller, leiebiler, restauranter og shopping – blir billigere, men også at importerte varer til Norge går ned i pris.

Norge er en veldig åpen økonomi, hvor mye av de varene vi kjøper er produsert i utlandet. Alt fra mat via klær til bensin vil falle i pris med en sterk krone.

Å være «Harry» og handle i Sverige er dermed også svært gunstig. Du betaler 84,86 NOK for 100 svenske kroner. Prisene er i tillegg lavere i Sverige, dette er de fleste nordmenn klare over, og valfarter til svenskegrensen i hopetall for billig bacon, tobakk og Ramløsa.

– Den norske solide krone har også en negativ side. Bedrifter som eksporterer varer vil slite med å få solgt sine varer fordi eksport fra Norge blir dyrere. Dette kan på kort sikt bety lavere omsetning, og på lang sikt permisjoner og i verste fall konkurser for bedrifter som lever av å eksportere sin varer.

Norsk finansnæring og bankene følger denne utviklingen svært nøye, fordi det er ikke gunstig å ha for sterk norsk krone for lenge. Mange selvutnevnte eksperter spår et rentekutt over natten for å unngå krise i eksportnæringen.

I mellomtiden er det opp til deg å unytte situasjonen å handle rekord billige julegaver på nettet.

Les mer her.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.