Rosenborg og Tippeligaen i frittfall

– En gang for mange år siden så jeg et Champions League kamp mellom Milan og Rosenborg. Kampen gikk på erverdige San Siro i Italia. Den gang Rosenborg spilte som et lag, et fotball lag som hadde en kollektiv samhandling som få andre. Hovedsaklig pga Rosenborgs Gudfar og legende, selveste Nils Arne Eggen, fra Orkdal.

I dag trenes den falmede storheten av en svenske, og det ble 1-1 på Fosshaugane Campus i Sogndal.

– Fredrik Winsnes har vært i noen andre klubber før han igjen spiller i Rosenborg, og det har vært interesant å høre hvilke tanker han gjør seg om utviklingen, siden han også spilt da Rosenborg var et lag som hevdet seg internasjonalt, for ca 10 år siden.

Nils Arne Eggen må jo gråte blod når han ser denne utgaven av Rosenborg…

– Norsk fotball generelt og Tippeligaen spesielt er et stort gjesp. Med late overbetalte spillere som ikke holder i koken i nittiminutter, der de siste ti mangler alt som har med fotball å gjøre da spillerne stort sett ligger på bakken og vrir seg med skade eller krampe.

– For noen år siden spilte nevnte Rosenborg mot den tyske giganten Borussia Dortmund. Også det i Champions League. Trønderne vant 3-0 i Tyskland. Kanskje den beste kampen som et norsk klubblag har spilt på bortebane i Europa noen gang. Her er målene:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xcxRaiH-twA[/youtube]

Hva har skjedd siden da?

– Har alle norske fotball ledere, trenere og spillere sovet i klassen alt for lenge. Norsk fotball ligger brakk. De fleste klubbene er på grensen til konkurs, og fotballspillet dårligere enn noen gang. Og jeg våger påstanden om at spillerne er dårligere trent enn noen gang.

– Norske spillere har alt å lære av innstillingen til våre syklister. Boasson Hagen og Thor Hushovd gråter sine modige tårer etter 6 til 8 timer i 70 km/t i snitt på to tynne sykkelhjul. De VIL vinne, gjør alt for å vinne, og de holder kjeft når de ikke vinner.

Late, småfete fotballspillere kaster seg på «Twitter» og syter for at de ikke får spille, eller ikke får nok i lønn.

En TV avtale som er verdt så alt for mye og som tar Tippeligaen til betal-TV. Det vil være en absolutt minimum som er villig til å betale for norsk fotball. Det er et alt for dårlig nivå nå, og det er ingen bedring i sikte.

Jeg vet at Drillo gremmes over den norske Tippeligaen, og den som tror at det norske landslaget har noe i et EM sluttspill å gjøre lever på gamle minner.

Det må være en meget vanskelig oppgave å velge spillere som spiller i Tippeligaen. Det er fortsatt noen spillere på gode lag i utlandet, men dette er på et fåtall.

VM trekningen er akkurat gjort, og Norge møter Slovenia, Sveits, Albania, Kypros og Island til VM kvalifisering.

Norge kommer garantert ikke videre fra denne gruppen.

Det må en helt annen profesjonell holdning inn i toppfotballen og da kan man like godt begynne på toppen, men alle spillerne i Tippeligaen bør se  seg selv i speilet. Lenge!

Toppfotball sjef Nils Johan Semb bør gå å skamme seg!

Vargas

9 thoughts on “Rosenborg og Tippeligaen i frittfall

 1. Jeg er ikke særlig inn i fotballen, men det jeg føler er at fotball er blitt altfor seriøst.. Hvor er leken?
  Hvor er gleden?
  Hvor er fotballspillerene som er som ivrige småunger fordi de skal spille?
  De ser jo ut som om de ikke har det gøy..
  Hvordan kan de da i det hele tatt hevde seg i slike (for meg tåpelige) konkurranser??? 😉

  1. Du har som vanlig en del kloke poeng her Ege.

   Mitt poeng er at de spillerne som spiller i norsk Tippeliga er så late og bortskjemte at det kan ikke sammenlignes med de spillerne som spilte i samme liga og for landslaget for 10 15 år siden. De er overbetalte og late, og har ikke lyst til å blø for drakta dessverre.

   Takk for at du velger å lese denne bloggen-

   Vargas

 2. Det er nesten som å se Take that… I begynnelsen ivrige, så blir alt kontrollert, medlemmene i bandet får problemer med å leve slik, og bryter tilslutt ut.. Føler man kan se det samme over alt…

  jeg kan ikke bare lese dameblogger da…. 🙂 derfor titter jeg innom 🙂

  1. Det setter jeg stor pris på- jeg er veldig glad for å se deg, hver eneste gang. Det er for deg og alle andre lesere jeg skriver. Selvsagt mest for meg selv. Elsker man ikke å skrive- slutter man raskt og begynner med noe annet i stedet. Jeg er bare så vidt i gang;)

   Takk igjen!

   Vargas

  1. Start er blant de lagene som må ta tak ja- Det er skremmende å se spillere som er så godt betalt som i Tippeligaen, ikke orke å løpe engang…

   Jeg er skremt over nivået. Et engelsk 2. divisjons lag har slått de fleste lag i Tippeligaen. så dårlig står det til i toppdivisjonen i Norge.

   Takk for din kommentar og at du leser denne bloggen.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.