Skole eller jobb til høsten?

 

Det er august allerede og de aller fleste vet hvordan framtiden vil bli. Om det blir videre skolegang og du har kommet inn på den skolen du ønsket, om du har siste året på ungdomskolen eller kanskje skal ut i arbeidslivet for første gang. 

Fellesferien er over, mange barn og unge går hjemme et par uker til før det braker løs for de aller fleste.

Uansett hva du skal gjøre så er det viktig å sette opp en plan og vite hvilken sti du skal følge.

Noen barn skal ha sin første skoledag, som både kan oppleves som spennende og kanskje litt skummel. Men det går veldig fort over.

Valgene kan være vanskelig å ta  Foto: Ung.no

Skal du bo utenbys så er det viktig å vite i god tid hvor du skal bo. Skal du leie sammen med andre, skal du bo på hybel?

Det er ingen hemmelighet at studenter har dårlig råd gjennom student tiden. Derfor kan det være smart å gå sammen med andre og bo i et fellesleie. eller et bokollektiv som det også kalles.

Skal du begynne å jobbe så må du huske å få tak i skattekort, og melde fra om at du skal jobbe. Har du ikke tjent noe tidligere i året så kan du tjene opp til 40.000 kr før du må begynne å betale skatt. Dette kalles frikort.

Er du i den situasjonen at du ikke har skoleplass eller jobb. Så bør du melde deg hos NAV slik at du blir registrert som arbeidssøkende. Det er den eneste måten å få arbeidsledighetstrygd på.

Er du interessert i å få jobb, så er det stor sjanse for at du får det. Men du må kanskje begynne med noe som du i utgangspunktet ikke er så interessert i. Bare for å komme i gang. Det er jobber for de som ønsker det nok.

Og har du ikke fått innvilget ditt førsteønske mht til studieplass så kan det være lurt å fortsette studiene med 2. eller 3. ønske om du ønsker å oppnå drømmejobben til slutt.

Livet går så fort- ikke kast det bort med å ikke ha noe å gjøre, det vil du angre på senere.

Lykke til!

http://www.ung.no/

Vargas

2 thoughts on “Skole eller jobb til høsten?

 1. Om ikke de rødgrønne belastet boligeiere med så mye skatt, ville det vært langt rimiligere å leie. Selv betalte jeg 100 kr pr. måned for en hel etasje i Stavanger under mine studier!!
  Eiendomsskatt har økt i omfang etter at de rødgrønne overtok makten! Denne skatten rammer særlig de svake – og den går ut over både de som eier og de som leier! Aå & Co har skylden for det høye kostnadsnivået! Dessuten er det så kostbart å bygge i Norge – at dere unge SLITER på boligmarkedet etter studiene!!!
  Takk Ap & Co for dette!
  Vargas lovpriser disse politikerne og mener at valget til høsten er avgjort fordi Breivik utførte terror mot Ap.
  opposisjonen har intet med terroren å gjøre – og et demokratisk valg er noe annet enn et raume – med derpåfølgende sorgarbeid!

  1. Terroranslaget og reaksjonene har ikke sammenheng med valget. Det er folks reaksjon på hvilken jobb AP og AUF har gjort i ettertid av hendelsen som kommer til å vises i valget. AP har allerede vunnet valget. Er det ikke bare å innse det?
   Alle de håpløse og faktiske feile argumentene din faller på sin egen urimelighet. AP får mer stemmer enn noen gang.

   Og med rette bør du også stemme AP.

   Dette vissvasset du nå kommer med viser at du ikke kan tas alvorlig, så jeg kan dessverre ikke bruke mer tid på deg, men bare fortsette med dine tanketomme argumenter. Jeg lar de under tvil komme til offentligheten.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.