Sosiale medier- har du tabbet deg ut på nettet?

 

Det er menneskelig å feile, og vi lærer av våre feil.  Det var langt flere dødsulykker på veiene, i luften og på vannet før enn nå. Det er utelukkende pga at vi mennesker lærer å kalkulere risiko, med større sikkerhet i det vi gjør. I tillegg blir alle framkomstmidler langt tryggere og sikrere for hver nye modell som kommer på markedet.

Har du skrevet det du tror er en privat E-post til kjæresten, med litt for intime detaljer, men sendt denne til en hel gruppe mennesker? Sendt en sms, eller enda verre en MMS til noen som lignet på det tlf nummeret eller navnet på denne egentlige mottakeren?

Hvem har ikke det!?

Ingen har noe igjen for å prøve å være noe man ikke er. Er du en kåting og tenner på sexy MMS bilder av kvinner i nylon undertøy feks, så kan det være klokt å innrømme det. Ikke kom med billige unnskyldninger om det var svigermor og ikke «tulle-mor» som fikk din våte fantasi sms.

Vær voksen og si det som det er. Da har du en viss sjanse for å ha respekten i behold.

 

Foto: Nettavisen.no

Sosiale medier er et fantastisk hjelpemiddel til å spre informasjon. Facebook, Twitter, privat mail, blogg, sms, MSN og Skype er hjelpemidler for deg og meg til å spre det du måtte ønske til venner, kjæreste eller så mange som mulig, om du skriver egen blogg.

Er du uheldig og sender en kommentar, en melding eller en flørtende innbydelse feil så er det en ting å gjøre, si unnskyld.

«Jeg har gjort en feil, og det er er jeg lei meg for. Denne meldingen skulle ikke til deg, men til noen andre. Sorry, det skal ikke skje igjen».

Case Closed!

Det er lett å taste feil om man blir ivrig, og sender man en melding som lyder, «Jeg har lyst på deg», til sjefen, til bestekompisen eller sin egen mor så er det selvsagt grusomt pinlig. Later man i tillegg som om det hele ikke har skjedd så er tabben uopprettelig.

Skriv tilbake så snart du har oppdaget feilen, si unnskyld, og forklar situasjonen. Det er langt mere ryddig enn å komme med billige unnskyldninger og bortforklaringer.

I de aller fleste  tilfeller så er det best å være ærlig å stå opp for sine egne handlinger, også når man har bæsjet kraftig på leggen.

Har du sendt mail, melding eller MMS til feil adressat, i så fall ble det pinlig?

Vargas

4 thoughts on “Sosiale medier- har du tabbet deg ut på nettet?

 1. «Er du en kåting og tenner på sexy MMS bilder av kvinner i nylon undertøy feks, så kan det være klokt å innrømme det.» JEG KJENNER EN SÅNN EN! *host*
  Jeg har vel feilsendt noen smser i min tid, men aldri noe veldig graverende. Og så har jeg vært rask med å sende en «sorry, sendte feil!» rett etterpå. Det går som regel bra. Autocorrect, derimot….!

 2. Jeg tror de fleste av oss har gjort det der. Og pinlig er det, men dersom man ikke kan stå for sine «feil» så burde man kanskje ikke ha gjort de i utgangspunktet 😉
  Som sjefen min sier (i overført betydning): «tåler du ikke at det kommer på forsiden av VG, bør du ikke gjøre det».

  Foøvrig har bortforklaringer aldri hatt noe for seg 🙂

  1. Hei Nina

   Skal alt man skrvier tåle å bli lest på VGs førsteside så vil nok mange kvie seg for å være for tøff i trynet ja.

   Bortforklaringer blir feil uansett om man først har tabbet seg ut. Enig.

   Takk for at du kommenterer.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.