Ståle Solbakken – en pengegrisk trener?

 

Ståle Solbakken er sterkt linket til tyske Køln. Til tross for å være i kontrakt med landslaget og NFF.Er det pengene som får bestemme hva en trener gjør? Tilbudet fra den tyske klubben er nok langt bedre enn det fra lokalene på Ullevaal Stadion.

Sportslig sett er det noe helt annet å trene et landslag ett enn klubblag. Solbakken har kun trent klubblag der det kan bli opp mot 40 kamper pr sesong. For landslaget ikke mer enn 10 sånn ca. Men han har takket ja til Norge og skrevet under en kontrakt. Hvor er ryggraden din mann?

Gjelder ikke en avtale fordi det kommer mye penger på bordet? Er NFF fornøyd siden de også får noen millioner?

 Ståle Solbakken FC Københavns mest suksessrike trener gjennom tidene Foto: Aftenposten.no

 

– Jeg synes det er flott at Norge greier å fostre gode fotballtrenere, og Solbakken har vært en eventyrlig suksess i København der han har tatt tre mesterskap i den danske Superligaen. Derfor er det en hedersmann med stor fotball forståelse og kunnskap, som får en stripe i lakken etter mitt syn. Hvis han bryter en en kontrakt for pengenes skyld.

Ordene kommer til å ligge på det sportslige plan. At det er en større utfordring å trene en stor klubb i en av verdens beste ligaer, og landslaget får vente noen år. I realiteten er det pengene han går etter.

Hele avtalen kan bryte sammen fordi NFF (Norges fotballforbund) vil ha betydelig kompensasjon fordi Ståle Solbakken har et godt navn og har en høy markedsverdi. Også her er det altså pengene som bestemmer.

Mulig det er naivt av forbundet å tro på at Solbakken er villig til å trene landslaget etter en slik enorm suksess med både seriegull og Champions League sluttspill. Poenget er, kontrakten var undertegnet, og Solbakken burde holdt seg til denne.

NFF sitter igjen uten trener, men med økte pengemidler. Blir det norske landslaget bedre av det? Neppe!

Hva mener du?

Gjør Ståle Solbakken det eneste rette og går til Køln, eller burde han holdt seg til en signert kontrakt med NFF?

 

 

Vargas

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10085682

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10085625

 

6 thoughts on “Ståle Solbakken – en pengegrisk trener?

 1. Jeg mener Solbakken er en egoist som kun går etter kronene og det er NFF som sitter med svarteper-
  Hvem skal ta over landslaget da? Semb? Nei takk!

  1. Jeg tviler på at Semb er aktuell- men det er ikke mange gode norske kandidater, og han bør være norsk, og helst ikke svenak etter min mening-

   Takk for din mening.

   Vargas

 2. Skjønner Solbakken godt, og er ganske sikker på at for han er den sportslige utfordringen en større drivkraft enn pengene. Han har sikkert nok på konto etter FCK.

  Håper bare han får nok tid, for det virker som Køln har høyt forbruk av trenere.

  Nå må du konsetrere deg om å lære tysk Ståle, mye av nøkkelen ligger der, tolker er ikke enkle å jobbe via, selvom mange i klubben sikkert snakker engelsk – bruk tid på å friske opp skoletysken !

  Lykke til, dette blir moro !

  1. Radiv- Mulig du har rett- Solbakken har penger nok. Men mister han ikke noe av sin ære når han velger å bryte en kontrakt som er inngått med sitt eget landslag? Er det bare den sportslige utfordringen han ønsker så er den vel størst med landslaget og et eventuelt EM- slittspill.

   Takk for sin kommentar-

   Vargas

 3. Overganger, når man må kjøpes fri, er positivt i form av penger til de lagene som spilleren har vært på tidligere. Hadde han ikke spilt fotball så hadde han ikke blitt trener. Strengt tatt må NFF bla opp noen kroner til Grue (som har fostret opp Solbakken)for overgangssummen fra NFF til Køln. Da hadde det i hvertfall kommet noe positivt ut av denne sak.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.