Stella offer for øst europeisk rasisme?

 

I øst- Europa står fortsatt tiden stille. Har du vært i Russland i det siste? Så du en neger? Russland er et svært land, men det er ikke mange mennesker som bor der sammenlignet med feks USA. Det bor mer enn dobbelt så mange «over there». Men i USA derimot, der er det massevis av mørkhudede. Russland ligger 50 år tilbake i tid sammenlignet med vesten. Det vil si at mennesker som bor i dette ugjestmilde, korrupte, iskalde landet ikke har snakket eller sett en eneste neger noengang.

Hvorfor skal de svi av noen rubler for å stemme på Stella da?

Mest sannsynlig for de negre generelt er mye smartere en russere vil jeg anta. At de vil ikke flytte dit.

Jeg vet at det ikke er bare Russland som ikke stemte på Norge. Men det var svært mange Øst Europeiske nasjoner, og de er ikke det spor bedre enn giganten i øst.

I USA har de ikke Eurovisjon Song Contest. Der har de IDOL, og andre sang- konkurranser. Og de har masse mørkhudede som gjør det svært bra på scenen.

– Men i det østlige Europa så har tiden stått stille i år tier. Look to Kina! Kina, kommunistenes vugge. Villsinte på den norske nobelkomiteen, men landet går så det griner og de har økt bruttonasjonalprodukt med mange hundre prosent. Kina er det land i verden som har mest økt levestandard og det land som har fått ned mest arbeidsledighet, de siste 5 år. AS Kina går så det griner.


Stella var utrøstelig etter sjokket om å ikke nå finalen Foto: NRK.no

 

Men i Europa så står som sagt tiden nesten helt stille- Og de vil ikke endre seg heller kan det se ut som-

Det er ikke sikkert vi får svar på det noen gang. Men teknisk svikt og dårlig lyd. Mye skulle ha klaffet bedre for hele Norges Stella. En mørkhudet skjønnhet fra Norge og Kenya. Som er elsket av en hel nasjon, bortsett fra noen politikere på mørekysten som heller burde bodd i øst Europa.

Stella Mwangis tårer kan rett og slett komme av rasistiske vibrasjoner fra en svunnen tid- Et kaldt gufs fra den kalde krigen, der også jødehatet stod sentralt i størstedelen av det sentrale Europa for bare noen få ti- år siden. Det er intet annet enn en skam!

Men, hvis øst europeerne fortsatt hadde hatt svart- hvit TV, så tipper jeg vi hadde sett Norge og Stella i finalen på lørdag der hun hadde danset og sunget seg til seier i Düsseldorf. Hadde Stella Mwangi stilt opp i det amerikanske IDOL ville hun blitt megastjerne og millionær-

Uansett så vil det norske bidraget stå fram som en fargeklatt- bare ikke ønsket av et Europa som ingen vil gjøre seg bekjent av-

Stella Mwangi er min Eurovisjon Song Contests moralske vinner…

Vi får vel heie på Sverige da- om de klarer seg-

Vargas

 

http://www.vg.no/musikk/grand-prix/artikkel.php?artid=10093743

http://www.vg.no/musikk/grand-prix/artikkel.php?artid=10093514

http://www.vg.no/musikk/grand-prix/artikkel.php?artid=10093587

28 thoughts on “Stella offer for øst europeisk rasisme?

 1. Stella vant ikke så da er det automatisk rasisme.
  Alt er rasisme nå om dagen så jeg er ikke overrasket.
  Det mest misbrukte ordet i vår tid.

  1. Ikke nødvendigvis, men det er betimelig å spørre- og det må være lov å spørre uten at det er old fashion å påstå at noe er rasisme.

   I Europa blomstrer faktisk rasismen mer enn noen gang, og man skal ikke reise lengre enn til Sverige for å finne rasisme både på fotball og ishockey banene-

   Vargas

 2. Å beskylde Russland og andre østeuropeiske nasjoner for at Norge (for en gangs skyld!!!) ikke kom videre til finalen fordi Stella er mørkhudet… Sorry, den der er litt vel drøy. Jeg tviler sterk på at russerne satt foran TVene og tenkte: «å, hun der er mørkhudet, henne skal jeg hvert fall ikke stemme på!!!». Stella kom ikke videre til finalen fordi sangen hennes rett og slett ikke holdt. Fordi den var kjedelig med sine åtte-ti linjer hun gjentok om og om igjen. Fordi andre var B-E-D-R-E enn Norge. Jepp, capische? B-E-D-R-E. Med store bokstaver. Surt å innrømme for kjære, stolte fedreland at noen faktisk klarte å være bedre, men nå er det en gang slik. Og fargeklatter var det mange av, blant annet Sveits klatta farge over hele scenen. Så jeg anbefaler å legge av den der sure minen «AAAAHUNKOMIKKEVIDEREDETERRASISMEEEEE!!!!!» og heller nyte det som er igjen av ESC.

  1. Mulig du har rett- men du misforstår meg litt også, fordi det er ikke jeg alene som har kommet på rasisme- spørsmålet. Husk at Rybak vant- og han er jo Hvit Russer…
   Jeg mener som svært mange andre at sangen hennes holdt i massevis- og burde vært en selvfølge i finalen-

   Tkk for din kommentar Li

   Vargas

 3. Tror kanskje ikke det er rasisme, men det er uansett bare en ting å si; Et arrangement hvor 5 «liksomstore» nasjoner får bli med uansett musikkprestasjon, og der alle land stemmer taktisk eller på sitt naboland, er ingen song-contest, men kun en STOR KORRUPT FJASKO! Drit I hele arrangementet heretter 🙁

  1. Her tror jeg du er inne på noe. Det ser man jo veldig ofte. Og det verste er jo at Norge gir Sverige full pott åkke som! Og andre land gir poeng til de som det er mest politisk korrekt og gi til-

   Vargas

 4. mmm, «rasist» är det nya hippa, inneordet. Man får inte kritisera regeringens integrationspolitik, för då är man rasist, man får inte låta bli att rösta på Norges bidrag med en färgad sångerska för då är man rasist? 🙂 Snälla Vargas, fröken Stella sjöng falskt som tusan.

  Jag hade kunnat förstå resonemanget om rösten, sången och framträdandet varit klanderfritt, men icke. Så var inte fallet i semifinal1.

  Så med risk att bli kallad «rasist» så tycker jag att Stella var en av de som rösten höll sämst för, vilket var synd för det är en ‘party’ låt som i alla fall hade fått min röst om rösten varit bättre.

  /damien

  1. Det må ha vært feil på lyden på TV borte i Sverige tror jeg- Det var nok også teknisk svikt. For meg sang Stella Krystallklart! Ren Rasisme kan det uansett være grunnen til at hun ikke kom videre-

 5. Låten var väl okej men hon sjunger falskt på flera ställen under framträdandet så det är nog det beror på. Bättre röst hade hon gått till final. Hej Sverige och Finland!!

 6. I den grad det er noe i dette, vil Stella i så fall ha gitt sitt kraftfulle bidrag til å bringe utviklingen et steg videre. Det er sånn utvikling skjer.

 7. Totalt pisspreik!!

  Alle hater blonde, for Jahn Teigen vant ikke med «Mil etter Mil».

  Skjønner du hvor dum du høres ut eller?

  1. Bjørn, du må gjerne være uenig i det som står, men det betyr ikke at jeg er dum for det. Du får komme med saklige argumenter ellers må jeg slette tullpratet ditt. Er det i orden?

   Jeg stiller spørsmålet om det kan være rasistisk. Du vet vel ikke grunnene til at Stella ikke kom til finalen bedre enn meg du Bjørn, gjør du vel?

   Hold deg til saken!

   Vargas

 8. Har selv vært i Russland en del ganger, og hvis en ser på hva de sitter og hygger seg med av underholdning på TV der borte, kan man forstå at de ikke stemmer på en afrikansk sang. Russerene har utrolig lite forhold til afrikansk kultur, bortsett fra at de gjerne reiser til Egypt på ferie. De har på en måte stagnert på det kulturelle plan som i det europeiske 70-tallet, og det de liker og se på er glamorøse show med drama, glitter og stas, og de vil gjerne ha litt russisk nostalgisk kultur innbakt i dette.
  På bakgrunn av dette regnet jeg ganske sikkert med at vi ikke ville ha noen sjanse med denne låta, siden det er en del andre østblokkland som også sliter med det samme som Russland på underholdningsfronten. Mgp er forresten midt i blinken for disse landene konseptmessig, men da vil de ha dramatiske og svulstige ballader med et snev av østblokkultur innbakt.

  En annen ting er at låta rett og slett var for kjedelig. Lite inspirerende vers og litt vel mye Haba Haba. Synes også det var sur sang til tider.
  Denne låta vant vel i Norge fordi den var hauset opp av media på forhånd som en storfavoritt, og som det kveget vi er i Norge, gikk halve befolkningen og stemte på den på bakgrunn av dette.

  1. Du mener Stella vant den norske finalen fordi hun var mer i media, og media ønsket at Stella skulle vinne? Ja, det er en teori. Men jeg tror ikke på den. Det er norske folk er påvirkelige, men jeg mener det var mange som hadde fått masse media oppmerksomhet for sine sanger- ikke bare Stella.

   Men løpet er kjørt, vi får heie på Russland i stedet Chevy;)

   Vargas

 9. Vet ikke helt, jeg. :o) Synes det var en del sørgelige greier så langt, og russland var med i dette selskapet. Må den beste låta vinne. :o)

 10. Jeg lurer på hvor mange negere bor der i Kina? Strømmer de i «båter og span» til dette foregangslandet og fremtidig stor makt? Kanskje saken er slik at Øst-Europa vil ikke okkuperes av fremmede folket, fremmede (u)kulturer, vil ikke miste sin egen ansikt og sin identitet?

 11. Bare tull at det er mye rasisme i Øst-Europa. Grunnen til at det er få mørkhudede der er at flyktninger og arbeidsinnvandrere gjerne drar til steder med høyere lønninger. Samtidig ser vi at de rikeste øst-europeiske landene, som Slovenia og Tsjekkia begynner å få en del ikke-europeisk innvandring.

  Forøvrig er det helt feil at tiden står stille i hele Øst-Europa. Det er ikke automatisk slik at Norge ligger foran alltid. Av og til er ting bare forskjellig, ganske enkelt. Forøvrig ble Skype oppfunnet i Estland. Og det er også en annen faktor, det dere kaller Øst-Europa er større enn Vest-Europa, både geografisk og i antall stater, så det er store variasjoner. Alt fra (i global målestokk) superrike Slovenia til lutfattige Moldova, alt fra fjellandene i Kaukasus og på Balkan til slettelandene Ukraina, Hviterussland, Polen og Ungarn. Økonomien har forøvrig nærmest tredoblet seg i enkelte av landene siden begynnelsen av 90-tallet, så økonomien står heller ikke stille. Kinas vekst i BNP er til og med ynkelig om man sammenligner med veksten Kaukasus-landene hadde før 2008 (finanskrisen). Enkelte kilder melder at Aserbajdsjan og Armenia i realiteten hadde over 30 % i vekst i BNP årlig, og da fra et høyere opprinnelig nivå enn Kina.

  En annen ting er at Kina faktisk enda ligger laaaaangt under de fleste «øst-europeiske» land økonomisk.

  Rasismen og fremmedhatet er forresten mindre synlig i en del «øst-europeiske» land enn i Norge, selv om de ikke har innvandring. I Litauen f.eks. vil jeg påstå det er langt mindre rasisme enn her. Har selv bodd i Litauen og snakket med mange litauere, og har aldri sett synspunkter så generaliserende, som de jeg finner i dette landet. Og det du kommer med mot øst-europeere, er muligens ikke rasistisk, men det er veldig nedlatende, og totalt uberettiget. Disse landene ble holdt nede av kommunismen, og det valgte de fleste ikke selv. Den ble påtvunget fra Russland, mens de andre ikke ville ha den. I mellomkrigstiden var Latvia femte rikeste land i Europa, mens Norge var lutfattig, og Estland rikere enn Finland. Så ble disse landene okkuperte, og i motsetning til Vest-Europa ble det ingen Marshall-hjelp etter den sovjetiske okkupasjonen. Så fort de har blitt selvstendige har det i Baltikum og Sentral-Europa (Polen, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Slovenia) alltid vært økonomisk vekst. Du viser stor kunnskapsløshet når du ser sånn ned på disse folkene. Og påstanden om rasisme er grunnløs. I noen av landene står fremmedfiendtligheten relativt sterkt, og da riktignok nettopp i Russland, og ellers i Ungarn og Serbia f.eks., men den står kjempesterkt også i Vest-Europa, og da øker den i nesten alle statene der, men spesielt prominente eksempler er Nederland og Østerrike, men vi ser tendenser også i Sverige, Storbritannia og til dels også i Norge.

  Det er fint at man kan være stolte av å ha fått innvandrere til landet, men det er ingen grunn til å se ned på andre land bare fordi de ikke har mørkhudede mennesker der. Om ikke det er rasisme så vet ikke jeg. Og hvis jeg var innvandrer fra utenfor Europa i dag, ville jeg heller flyttet til Slovenia eller Estland enn til Norge. Jeg ville følt meg tryggere der enn her.

  Slutt og mas om denne rasismen. Joda, det er åpenbart at de som stemte i Eurovision likte Stellas sang mindre enn sangen til Kati Wolf, men det kan også være fordi musikksmaken er sånn, og det er ikke nødvendigvis rasisme. Skal jeg si til en afro-amerikaner at han er rasist mot hvite fordi han ikke liker russisk techno?

  Jeg synes også det er stygt av deg å skrive at «negre» er smartere enn russere. Her stempler du en etnisk gruppe som smartere enn en annen, og selv om Russland sliter med det politiske, så var det tross alt også de som sendte den første mannen ut i verdensrommet, og det er ingen andre land som har så mange kjente forfattere som Russland, f.eks. Universitetet i Moskva regnes som et av verdens beste universiteter, og jeg skjønner ikke hvordan det går an om russerne er så dumme. Forøvrig kan jeg legge til at utdanningsnivået i mange av de øst- og sentral-europeiske landene ligger over det norske og det vest-europeiske.

  Sett deg inn i de kulturene du snakker nedsettende om.

  1. Nicolai- Dette var mye på en gang, og jeg må si du er ivirig til å kommentere og det setter jeg pris på. Jeg trenger ikke å sette meg mer inn i den kulturen jeg skirver om, fordi poenget men innlegget var at Stella røk ut pga rasisme- Russere er ikke nødvendigvis dummere enn negre, men det er helt sikkert en grunn til at det bor sdvært få negre i Russland. Du tar direkte feil i din påstand om at Kina ligger så langt etter Europa, mesteparten av de største bedriftene i USA er faktisk kjøpt opp av Kina….

   Kina er den nye spuermakten, du børe lese deg opp på tema før du kommenterer min venn-

   Vargas

 12. Først må eg vel seie at grunnen til at det er så mange svarte i USA i forhald til Russland er no slaveimporten i USA frå Afrika i tidlegare tider. Og no har USA blitt ein blandingsnasjon der «alle har parra seg med alle». Slik at den du ser på som svart kanskje er halvt svart ein kvart meksikanar og ein kvart kvit.

  Det at Norge ikkje gjekk vidare i ESC 2011 ser eg på med stor glede. Artisten burde sjølvsagt ikkje ha vunne (eller deltatt) i den norske finalen i utgongspunktet. Det er no tross alt Eurovisjon song contest. Afrikanske rytmer, afrikansk dans, halve teksten på swahili og ein artist som er født i Afrika. Det er ein fengande låt, men det har ingenting med saka å gjere. Den afropopen har ingenting i ei norsk MGP-finale å gjere. Artisten framstår som veldig stolt over å «representere» Norge i ESC i Tyskland.
  Men kva var det artisten hadde rundt halsen i den Norske finalen……..? Jau, det var eit gullsmykke forma som Afrika. I say no more……..

  «Ja, men ho blei no stemt fram av heile det norske folk!», seier du kanskje. Vel, det kan ein ikkje seie så lenge det ikkje er eit rettferdig stemmesystem. Problemet er at ein person kan stemme mange gongar på kvar artist ifrå eitt telefonnummer. Det burde sjølvsagt vere slik at ein kun kan stemme 1 gong på kvar artist ifrå kvart telefunnummer.

  Eg veit ikkje kva som var grunnen til at Norge ikkje gjekk vidare. Om det var fordi «Europa» ikkje var klar for den afropopen i Eurovisjon song contest så er no det positivt. Sjølve låten var klart god nok til å gå vidare, for det var no mange dårlegare låtar. Men det må vel og seieast at artisten ikkje har noko særleg god sangstemme. (I alle fall ikkje på den låten.) I semifinalen la eg godt merke til at koristane har mykje betre sangstemme enn artisten.

  Det er forresten litt artig at du beskylder folk for rassisme samtidig som du brukar ordet neger. Eg trudde at Stoltenberg & Co. hadde forbudt det ordet. Eg sjølv meiner at det er eit nøytralt ord for ein person med afrikansk opprinnelse, men samfunnet har visst bestemt at det er støytande. Negro betyr no vel svart og det heiter no «Negro spirituals».

 13. Eg synest forresten at Stella, på same måte som dei to i Madcon, har ei utidig “cockiness”. Dei er litt “høge på pæra”, som det heiter på norsk. Dei burde nok alle lære seg det det gamle ordtaket “Hovmod står for fall”. Noko som her viste seg å stemme. Stella var på førehand overbevist om at ho skulle gå vidare til finalen.

  1. Ordet neger kan jeg skrive og si så mye jeg vil, og om Stoltenberg ikke liker det så får det bli hans problem. Ordet er hverken støytande eller rasistisk-

   Jeg mener du tar helt feil. Og Stella fortjente selvsagt å vinne den norske finalen siden hun fikk flest stemmer-

   Alle artistene kunne bli stemt på fr samme tlf så den påstanden er jo bare latterlig-

   Om Stella hadde et afrikansk smykke på seg så skal det bety at hun ikke fortjener å representere Norge?

   Og du kaller deg orakelet? Ja vel….

   Vargas

 14. Poenget mitt med det gullsmykket var at innerst inne representerer ho nok Afrika/Kenya. Men dette er no sjølvsagt noko som ho aldri vil innrømme.
  Og ja, ho fikk flest stemmer. Men med dagens stemmesystem kan ein ikkje seie at ein artisten har «heile Norge i ryggen» sjølv om ein får flest stemmer. Då må ein nok over på eit meir «one man, one vote»-prinsipp.

  «Haba haba» er ein fengande låt. Men problemet er at den er så totalt Afrika-inspirert at den ikkje bør representere Norge i Eurovisjon song contest. Det same gjeld for den rockabilly-låten som var med……..»Fire down below»……..som var altfor «amerikansk».

 15. Om det var rasisme alene som gjorde at hun ikke gikk videre skal jeg ikke spekulere i, når man ser på hvilke låter som fikk mange stemmer ser man jo at smaken «der ute» er en litt annen enn hva som er mest likt i Norge.. (Nå legger jeg bort alle tanker om korrupsjon og taktisk stemming). Likevel kan jeg skrive under på at rasismen står sterkt i østeuropa.. At alle sitter og «hater» fordi det er en neger på scenen (herregud..) er nok ikke sant, men med en gang det er noe vi ikke liker/ikke er komfortable med ved en artist glemmer man jo bort det bidraget, så det kan veldig gjerne ha hatt mye å si likevel.

  For øvrig er det ganske sykt å se på hvor ekstremt stylet en del av artistene i mgp er, tror det hviler mye press på disse som skal representere landet sitt foran resten av Europa..i noen land er jo mgp overraskende stort… O.o

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.