Stopper du opp når du møter et gravfølge?

 

Når du møter et gravfølge er det normal høflighet å kjøre til siden og stoppe opp. Man skal vise respekt for den dødes familie og de sørgende. Dette gjelder også for gående og syklende.

Ser man at begravelses bilen med kors på taket kommer i mot, så kan du også bare bremse ned og stoppe i veien. Dette er en fin gest og et klapp på skulderen til de sørgende, og vil bli satt pris på.

For noen år siden så var det et punkt i førerkortet der det stod skrevet at man skulle vise respekt med å stoppe ved møte med et gravfølge.

Foto: VG.no

 

Døden er et tabubelagt tema for mange, men døden er en del av livet. Det er en naturlig ting å snakke om, men vi kvier oss ofte om å snakke om ting som er forbundet med sorg og smerte.

Jeg synes du skal tenke over dette neste gang du møter et gravfølge. Tenk over at her kommer det mennesker som har miste en mor, far, søster eller bror. Kanskje en bestefar, oldemor eller sin beste venn.

Det koster så lite å vise disse den respekten de fortjener, med å stoppe opp et øyeblikk og respektere disse menneskene midt i sorgen.

Livet haster videre, derfor skal man tenke over døden som en endestasjon som kommer en gang langt der framme for oss alle.

Har du møtt et gravfølge noen gang?

Stoppet du opp?

 

Vargas4 thoughts on “Stopper du opp når du møter et gravfølge?

  1. Før stoppet man opp når det kom et gravfølge,både kjørende,gående og syklende.Det gjørman ikke nå lenger,desverre.Synes vi burde ta tilbake den gamle skikken.

  2. …jeg korstegner meg alltid og sender en tanke når det passerer et gravfølge, d har jeg alltid gjort.
    er en sjikk innenfor katolisismen,særlig i latinske strøk. selv om biler ikke stopper opp lenger( noe jeg synes var en veldig riktig sjikk) så tror jeg iallefall mange med denne religionen gjør det samme rundt om i verden. ikke at vi er bedre mennesker eller noe, men bare for å svare på hva slags skikk jeg har:)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.