Storbritannias største avis legges ned

«NEWS OF THE WORLD» ER HISTORIE!

– Storbritannias største tabloidavis er ferdig etter en rekke kriseavsløringer med avlytting som den avgjørende faktor. Finansgiganten Rupert Murdoch eier skandaleavisen og han kan som eier få problemer med å få kjøpe seg opp i andre selskaper forbundet med formidling av nyheter.

Murdoch hadde store planer liggende om å kjøpe seg opp til 100% av aksjene i TV giganten SKY NEWS, dette kan nå bli vanskelig da avisen «NEWS OF THE WORLD» legges ned grunnet lite flatterende arbeidsmetoder.

Foto: epltalk.com

Søndag går avisen i trykken for siste gang, og inntektene fra salget vil gå til veldedige formål, meldes det. Det vil ikke være noen kommersielle annonser, da hele annonsevolumet forbeholdes veldedige organisasjoner, skriver The Guardian.

– News of the World har blitt utgitt hver søndag siden 1843. Avisen eies av News International, som igjen eies av mediemogulen Rupert Murdoch gjennom hans konsern News Corp. Murdoch eier blant annet også de britiske avisene The Sun, The Times og The Sunday Times.

– Den britiske søndag.tabloiden har de siste dagene har vært sterkt kritisert etter at de nye påstandene mot dem i forbindelse med den største avlytting-skandalen i Storbritannia. Det har blant annet vært hevdet at private detektiver som jobbet for magasinet tappet familiene til drepte soldater og mordoffer.

Britiske tabloider er kjent for sine voldsomme oppslag mot kjente mennesker og kongelige. Også fotballspillere og trenere får passet sitt påskrevet av den britiske tabloide maktelite. 

– Den fjerde statsmakt-  Media som bruker sin makt for å fremme sitt budskap, og gjerne henge ut enkeltmennesker om nødvendig. Her er det selvsagt snakk om misbruk av makt, og det er liten tvil om at det vil komme flere rettsaker etter denne krisen i britisk media.

De tre andre stasmakter vi har i Norge er nasjonalforsamlingen, regjeringen og domstolene.

Norske aviser har blitt langt mer tabloide de siste årene og kan sammenlignes med «Her og Nå» lignende papirutgaver av magasinet, der slarv og dyneløfting er salgsobjekter framfor Hellas´s finansielle krise eksempelvis.

Men sammenlignet med de fleste britiske aviser så er de norske relativt harmløse… 

 

/2011/02/journalister-rangeres-etter-kvalitet/

Vargas

4 thoughts on “Storbritannias største avis legges ned

 1. Avskyelige arbeidsmetoder i den avisen. Men man har sannelig mye Se&Hør-sladder i norske aviser også nå. Så har alle avisene stengt av bloggernes mulighet for lenking nederst i artikler, i tillegg er det kun lov å kommentere i kjendisartikler. Viktige saker skal folkets meninger holdes langt unna. Nå er ikke jeg registrert som «kommentator» noe sted, men jeg synes avisene er blitt gørr kjedelige etter den siste vri`en. Ingen tvil om at nettet stadig er i forandring 🙂

  1. Ja det er store endringer, og veldig synd med den endringen du referer til. Den gav bloggere en mulighet til å få litt trafikk via andre nettsteder. Det ble en markant nedgang for mange.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 2. Metodene er bare forfedelig, i tillegg til det har denne avisen en tendens til å overdrive. David Cameron likte ikke dette nei… og nå skal avisen altså legges ned.

  1. Godt det endelig blir gjort. IKKE noe å samle på den avisen som er villig til å gjøre alt for å få gode overskrifter uansett om det skadet mennesker.

   Jeg ser du har en svært fersk blogg Daniel. Veldig hyggelig å se at det er nye bloggere som kommer opp som ikke skriver om mote, klær, og sminke.

   Du har litt av en jobb foran deg om du skal ta for deg hele Premier League, men jeg lover å følge deg tett til sesongstart, og komme med mine oppriktige meninger til deg om du ønsker. Jeg er selv Wolves fan, og følger PL svært tett.
   Vi har en fellesinteresse, og en felles fiende. Manchester United.
   Jeg har hatt denne bloggen i ca 14 måneder. Men vært Wolves fan hele livet, og jeg har hatet MU like lenge og jeg er ikke redd for å si det eller skrive det. MU er scum of the Earth!

   Lykke til med bloggen Daniel.

   Stå på!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.