Stortingspensjonister må i fengsel

Anders Talleraas

Jeg er ikke noen ekspert på hverken loven eller politiske trygdesystemer. Men det er et tankekors at det er flere som har gjort samme lovbrudd, men bare to som straffes for det. Talleraas og Stangeland  må i fengsel. Mens Gro Brundtland og Kjell Magne Bondevik slipper unna.

For meg så virker dette merkelig uten at jeg kjenner saken i detaljer. Men i følge media så burde også de to nevnte x- statsministre også vært tiltalt for å ha utnyttet pensjonsordingene på stortinget-

Når de folkevalgte gjør så alvorlige forbrytelser at de må sone fengsel for det, så er det etter min mening enda verre enn om andre gjør det. Fordi politikerne skal være ryddig i gjøren og laden da de er satt til å styre en hel nasjons verdier og interesser og har med det et enormt ansvar. Folket forlanger å ha politikere som gjør så godt de kan, og ikke snusker til seg ekstra pensjon med hensikt-

Jeg er klar over at disse som nå må sone fengsel om det ikke ankes, er pensjonerte politikere, men de var aktiv på stortinget når de disse reglene ble satt, og ifølge dommen så skulle de ha visst om reglene for utbetaling-

Magnus Stangeland

Men tilbake til x- statsministerene. Hvorfor er ikke de tiltalt? Hadde ikke også de to langt mer profilerte politikerene også urent trav?

Fakta:

«Anders Talleraas og Magnus Stangeland har til sammen fått 3,2 millioner for mye i pensjon, ifølge Økokrims tiltale.

Talleraas har ifølge tiltalen fått mest av de drøyt tre millionene, og påstanden fra Økokrim lød på seks måneders fengsel. For Stangeland var påstanden 60 dagers fengsel.

Økokrim mener de to tidligere stortingsrepresentantene satt stille mens flere hundre tusen kroner i uberettiget pensjon strømmet inn på konto.

Begge de to eks-politikerne hevder de hadde sjekket reglene, og er blitt ofre for et kaotisk pensjonssystem. Forsvarerne til begge de to la derfor ned påstand om full frifinnelse i sine prosedyrer.»

( Aftenposten.no)

Retten har funnet det bevist at verken Talleraas eller Stangeland ville fått pensjon hvis de hadde gitt riktige opplysninger. De ville da blitt avvist, sa tingrettsdommer Jannicke Johannessen, som leste opp dommen.

Både Stangeland og Talleraas hadde inntekter som overskred inntektstaket allerede da de søkte om stortingspensjon, slår retten fast. De fortsatte også å motta høye lønninger gjennom hele tiltaleperioden.

– Både Anders Talleraas og Magnus Stangeland har opptrådt grovt uaktsomt, og er sterkt å bebreide for at de ikke gjorde mer for å forsikre seg om at deres tolkning av regelverket var korrekt, konkluderer retten.

Jeg vil ikke ha noe mer mening om rettens kjennelse er riktig eller gal. Men hvordan skulle det bli i dette landet, om politikere kan få gjøre som det passer seg og sin lønn? Er det ikke » hesten og havresekken » fra før på stortinget om ikke de skal bryte loven i tillegg? De bestemmer vel stortsett sin egen lønn på løvebakken-

Politikere er ikke annet enn mennesker, og det er menneskelig å feile. Men det er ikke rom for lovovertredelser om man har en jobb på stortinget, er politi eller er barnehagetante. Loven MÅ være likt for alle.

Denne dommen vil kanskje være med på å hindre at andre politikere som skulle ha tanker om å la seg friste til å snuske til seg noen kroner lar være- Man skal ikke se bort i fra at det sitter flere med urent mel i posen på stortinget…

Og x- statsminister Bondevik (Krf), og Gro Brundtland ( A) -smaker henholdsvis kirkekaffen og rødvinen like godt i kveld?

Gro Brundtland            Kjell Magne Bondevik

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10037186

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3978200.ece

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10037192

5 thoughts on “Stortingspensjonister må i fengsel

 1. Bondevik og Brundtland skulle også hatt sin straff.
  Dette vil bli mye klarere i løpet av et par-tre år.
  En annen ting som vil bli veldig klart i løpet av noen få år, er at Jens Stoltenberg’s hemmeligholdte handlinger får saker som denne til å fremstå som ubetydlige små rampestreker i forhold.

 2. Skjerpings. Du snakker som om man har unngått å se nærmere på Gro og Kjell Magne. Hva tror du er grunnen til at de ble sjekket ut av saken? At aktor ikke turte å tiltale to tidligere statsministre, fordi alle er bilderbergere, Illuminati-medlemmer og frimurere som beskytter hverandre? Det kan hvertfall virke som det er omtrent det du tror. La meg informere om at Gro og Kjell Magne ble sjekket ut av saken nettopp fordi de hadde blitt sett nærmere på. Og de ble ikke funnet grunnlag for tiltale. Så enkelt er det. Det er nemlig ikke slik at man er automatisk skyldig i pensjonsjuks straks man har mottatt urettmessig pensjon. Hvertfall ikke når man på eget initiativ kontakter pensjonsstyret for å forsikre seg om at alt har gått riktig for seg, og deretter betaler tilbake så snart man oppdager feil.

  Les begrunnelsen for her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551141

  1. Jeg mener at man kan være skyldig til tross for å være sjekket ut av saken- Det er en grunn til at de to som er dømt synes det manglet noen på tiltalebenken….

 3. Økokrim er ganske sikkert glad for ikke å måtte tiltale to forhenværende statsministre. Det ville tatt seg dårlig ut, nærmest skandaløst. Da velger man i stedet å ta ut to syndebukker. En politiker bør være sjeleglad for at foreldelsesfristen var gått ut og en annen for å ha tilbakebetalt i rett tid. Makta som rår.

 4. Må huske lover, regler og annet flisespikkeri er for oss proletarer, ikke for sosiopatene som vandrer rundt i maktens korridorer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.