Svensk bloggportal hacket mange passord spredt på nettet

En av de største blogg- nettsidene i Sverige ble i dag utsatt for et av de største datainbrudd noen gang.

Bloggportalen.se har mange tusen registerte bloggere og med det like mange passord. Disse er hacket og har ligget tilgjengelig på nettet i mange dager.

– Mange av disse passordene er passord brukt på flere forskjellige steder som innlogging til mail, Facebook og andre sosiale medier. Det er viktig å bytte passord, minst hver tredje måned, husk også å være kreativ og kombiner med tall, store og små bokstaver. Da har du en sjanse til å berge deg unna.

– Det er selvsagt ingen garanti for at Sverige blir utsatt og Norge går fri. Tvert i mot. Det er bare snakk om tid før også Norge blir rammet av en eller flere «hackere» som vet hva de gjør, disse rammer mange mennesker når de først setter i gang.

Foto: Nettavisen.no

– Bruk noen kroner på et bra antivirusprogram som Avast eller Norton. Instaler også Malware- Antibytes, men vær klar over at det er nesten umulig å sikre seg mot «hackere». Har de bestemt seg for å komme seg inn på nettopp din pc, så klarer de det. Alternative er i så fall å kaste pc´n.

I Sverige har også kjente mennesker og politikere i Rikdsdagen fått problemer etter det største Internett angrepet noen gang. Mer enn 90.000 bruker kontoer som er registrert hos Bloggportalen.se er berørt.

Jeg anbefaler alle å bytte passord i dag, og bruk minimum 12 bokstaver, tegn og tall får å få et så vanskelig passord som mulig.

 

– Sikkerhetsekspert på datainstalasjoner Anne-Marie Eklund Löwinder er svært overasket over at en så stor nettside har så dårlig nettsikkerthet i 2011. Hun sier til svenske Aftonbladet at det er nettsideeierne som sitter med ansvaret, og her har Bloggportalen.se sviktet i alle ledd, med en alt for enkel lagring av tusenvis av passord.

Sannsynligvis for å spare penger. Det koster ikke mye, men litt for å lagre svært mange passord på en forsvarlig måte over lang tid.

I april 2011 ble Sony «hacket» da mer enn 77 millioner mennesker fikk sine onlinespill og PS3 moduler hacket.

Hvem som helst kan finne info på Internett om hvordan man finner fram til passord til fremmede. Det finnes verktøy som lett avkoder en nettside med passord, og det koster ikke mange kronene heller.

Nøkkelen ligger i å ha et klokt og langt nok passord.

Når byttet du passord sist?

Prøver man å logge seg inn på Bloggportalen.se i dag får man denne beskjeden:  ”Bloggtoppen är avstängd tills vidare för systemunderhåll p g a förmodat dataintrång».

Selvsagt bensin på bålet for alle som elsker svenske-vitser.

 

Vargas

 

Kilde

http://www.expressen.se/nyheter/1.2602651/90-000-losenord-lackte-ut-flera-politiker-bland-de-drabbade

Aftonbladet.se

 

 

2 thoughts on “Svensk bloggportal hacket mange passord spredt på nettet

 1. Hei Vargas12
  Tusen takk for kjempefin kommentar!
  Jeg kunne ikke vært mer enig med deg, og det er derfor jeg mener at man skal fremheve på beste måte slik man ser ut, og gjøre det beste ut av det:-)
  Godt å høre at gutta også foretrekker former. Vi er jo jenter, og former er en del av oss mener nå jeg, selv om jeg trener og driver og går ned selv for tiden. Men det er for min egen del altså, og på normal måte, uten hokuspokusdietter 🙂

  Og nå skal jeg gå å ta en titt på lenken du la ved.

  Klem fra Liv

  1. Hei Liv

   Det er jeg soM skal takke for at du lager så fine blogginnlegg igjen og for at du kommenterer tilbake.
   Fint du holder deg i form. Men ikke slank deg for andre enn deg selv. Du har skjønt det;)

   Takk Liv.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.