Synes du strømprisen er for høy?

 

Huseiernes Landsforbund prøver å gjøre noe med dette og har startet en underskriftskampanje. Vil du gjøre det du kan for å få ned en urimelig høy pris for strømmen, fyll ut skjemaet og send det til så mange du kjenner. Dette er det eneste politikerene skjønner, hvis mange nok skriver under.

http://www.stromaksjonen.no/

Statkraft og andre offentlig eide kraftverk produserer over 90 prosent av strømmen i Norge

Å produsere én kWh i Norge koster ca. 15 øre. I 2010 betalte nordmenn i gjennomsnitt 47 øre per kWh.

Totalpris for strøm, nettleie og avgifter for husholdninger var gjennomsnittlig 104 øre/kWh i 2010.

Husholdninger med et normalt forbruk, ca. 22 000 kilowattimer, får nå regninger som er ca. 2 500 kroner høyere enn for lik periode i 2009.

Siste kvartal i fjor fikk offentlig eide kraftverk inn 8 milliarder kroner i ekstrainntekter.

Den høye strømprisen første også til at staten fikk 2 milliarder mer i momsinntekter.

Hvis strømkrisen fortsetter kommer Staten til å håve inn ca. 20 milliarder kroner – i ekstraordinære inntekter fra husholdningene.

Husholdingene betaler i tillegg til dette 430 millioner kroner til Energifondet hvert år (350 millioner pluss 80 millioner i moms). Kun en tidendedel går tilbake til husholdningene fra Enova til energisparetiltak.

Enova er eid av av Olje- og energidepartementet og har som formål å fremme miljøvennlig energibruk og –produksjon. Siden 2006 har Enova mottatt over 39 000 søknader til støtte for energisparetiltak fra husholdninger, men innvilget bare 11 000. I fjor søkte 7 000 husholdninger om støtte. Kun halvparten ble innvilget.

Jeg mener det er på høy tid at den sittende regjering gjør sin plikt, og endrer prisene på kWh slik at folk flest slipper å må låne penger for å greie å betale en urimelig høy prsi på strøm.

Det paradoksale er at det sitter folk på toppen i energiselskapene og håver inn millioner av kroner på strøm som betales av den norske befolkning-

Avgiftene i Norge er urimelig høye fra før, nå må prisen på strøm til huslodningen ned!

Bli med og skriv under du også-

Vargas

 http://www.expressen.se/ekonomi/1.2312325/lagre-elpris-i-januari

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10013530

7 thoughts on “Synes du strømprisen er for høy?

  1. Problemet er at noen få gjør seg styrtrike på andres elendighet. Når mange får strømregning på mange tusen mer enn det man er vant til, og kanskje må låne penger til å få betalt den enorme regningen, så mener jeg vi – forbrukerne- må få lov til å si i fra. Sosialdemokratisk ordning eller ei.

   takk for din kommentar Kamelryttersken-

 1. Selvsagt skal man si fra
  Men her det ikke noen få enkeltpersoner som tjener grovt. Det er Statkraft. + noen andre offentlig eide kraftselskaper. Både Hydro og Elkem regner på om de skal stenge en ovn eller tre og heller selge el-kraften på spotmarkedet.
  Elkem har jo Hagen solgt til Kina, noe som i seg selv sier mye om griskhet. Hydro og Statkraft er det Pikenes Jens som styrer.

  Dette var vi klar over den gangen kraftprisene ble sluppet løs, at kapitalmakta rår, og den vrir hver eneste krone ut av det de finner som kan selges.

  Derfor blir en protest som dette å stenge døra etter at kua har rømt

  Kamelryttersken postet sist: Irritabilifiseranes

 2. Jeg så en kommentar i en artikkel i en av nettavisene,- der en mann hadde gjennomgått sin gamle mors regninger og inntekter for de 5 siste årene. Hun var minstepensjonist og satt igjen med 500 kr mnd til mat for en mnd nå, og hun hadde hutret seg gjennom kulden pga strømprisene og spart det hun kunne der. Kommunal leilighet, der leien ble skrudd opp hvert år. Når minstepensjonen økte litt hvert år, gikk bostøtten bittegranne ned pga den økningen (jepp, hun hadde det også), men kommunens prisøkninger var alltid såpass høy at hun fikk mindre og mindre igjen til strøm og mat.

  Noen burde sparke både ministrene og lokalpolitikerne i ræva. Hardt!
  Staten tjener mest på denne strømmen. Selve strømprisen er ikke det verste,- det er tillegget av den variable nettleien med forbruksavgiften som dobler regningene. Jeg fikk en noenlunde akseptabel regning kun fordi jeg av en eller annen grunn fikk det innfall å ta fastpris sist sommer. Da må jeg betale mer enn folk flest i sommerhalvåret, men jeg får ihvertfall jevnet utgiftene litt bedre utover hele året fremfor å få sjokktopper i kulden. Og det ble sannelig dyrt nok likevel selv med forsiktig strømbruk.

  1. Jeg er langt på vei enig med deg- Og det er et tankekors at politikerene gjør mer eller mindre hva de vil. Her bør folket kreve endring allerede denne vinteren!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.