Telenor-mobil er en skam for Norge

Hvordan kan en gigant som Telenor bryte fullstendig sammen for litt overvann i elvene? Det er en skam for hele nasjon at den største mobil operatøren rett og slett kollapser fordi det har regnet i to dager.

Jeg skjønner at telenettet kan falle ut og at man får rettet på det raskt, men når fleste av landet er uten telefon kontakt nesten et døgn, i en meget kaotisk og hektisk periode for mange så er det litt krise.

Bør ikke Tele-giganten ha en reserveløsning på noe måte? En plan B?

– Jeg er overlykkelig over at jeg aldri har hatt noe med Telenor å gjøre, og det har jeg ingen planer om heller. Enda jeg vet at det dessverre er Telenor som eier alt av kabler i alle telenett i hele landet, men det betyr ikke at man må kjøpe deres tjenester for det. Og jeg synes oppriktig synd i de som må slite med en Teleoperatør som til de grader neglisjerer sine kunder.

Jeg oppfordrer alle som en. SI OPP abonnement og bytt til en annen leverandør. Det er det eneste de forstår. At pengene uteblir.

Telenor selv er det firma i Norge som har flest inkasso saker mot seg. Uten at det har noe med denne saken å gjøre, så bør det nevnes at Telenor er drevet av amatører, og de kan ikke levere tilfredsstillende tjenester.

To statsråder og sikkerhetsmyndighetene satt fredag kveld i krisemøte om mobil- og flomkrisen. Møtet ble kalt inn både på grunn av at Telenors mobilnett i hele landet hadde falt ut og på grunn av flomkrisen i Sør-Norge.

Justisministeren er sterkt kritisk til at mobilnettet i hele landet kan falle ut i mangfoldige timer.

Telenor mangler respekt for sine kunder når de ikke har forsvarlige beredskapsplaner for sitt telenett.

Fra Telenors hold sies det at det kan være lønnsomt å ha fasttelefon. Ja vel, men er ikke det å gå to skritt tilbake i utviklingen, og en meget lettvint løsning på et enormt problem?

Telenor vet ikke hva problemene skyldes, men avviser at det har sammenheng med flommen.

– Det er lite sannsynlig, siden vi da ville sett utslag på fasttelefonnettet også, sier regional informasjonssjef Knut Sollid i Telenor til E24

Det er stor sannsynlighet at vannmassene har en direkte årsak, men Telenor selv finner ikke feilen …

Er du berørt av flommen og eller telebrudd?

 

Vargas

12 thoughts on “Telenor-mobil er en skam for Norge

 1. Dust..

  Tror du virkelig at vannet har skylden?

  Tror du det aldri har regnet i norge før?

  Tror du Telenor tar lett på dette å neglisjerer kundene?

  Telenor er den mest seriøse operatøren i landet, samt mange andre land. Det som er tragisk er at en feil kan sette ut mobilnettet så lenge, dine kommentarer gir følelsen av en 2-åring i kokainrus.

  1. Dust selv da vel-

   Kokainrus ja. Der sa du det, de går på det Telenor ledelsen også skulle man tro, de mest inkompetente folkene i landet. Hvorfor tror du landets Justisminister går ut i media og kaller dette en skandale? Fordi dine store helter i Telenor ikke klarer å ha en back up plan når det skjer slike ting. Mobilnettet skal ikke settes ut så lenge, det er derfor det er blitt en sak av det Totalt amatørmessing, men kos deg med amatørene i møkka-firmaet Telenor du!

   Vargas

 2. Kvalitet på teletjenester er i fritt fall. Telenor gjør akkurat det samme som resten av bransjen.

  Kompetanse outsources til utstyrsleverandører og eksterne rådgivere. Drift settes bort til billigste tilgjengelige call-center-operatør. Oppstår det problemer er det svært vanskelig å finne personell som har såpass teknisk overblikk at de er i stand til å feilsøke effektivt.

  Dertil synes teleselskapene ute av stand til å bygge nettverk med tilstrekkelig grad av redundans. Når ting går skeis viser det seg også gjerne i ettertid at det man har lovt i form av replikerte (high-availability) løsninger for provisioning, overvåking og kontroll av nettverket er rene luftslott.

 3. Dette er for dårlig av Telenor som anser seg som en seriøs aktør på telekommunikasjon.Hadde det skjedd i en bananrepublikk kunne det passert, men ikke her i landet. Telenor har åpenbart valgt billige løsninger for å maksimere profitten. En historie som er gjenganger i alle bedrifter som jager profitten i alle sammenhenger og tar tekniske snarveier og dyrker lettvinthetens kunst.

  1. Nettopp, det er utelukkende penger det er snakk om og det er en stor skam at et av Norges største selskap ikke har en beredskapsplan. Folk som fortsatt hyller Telenor som størst og best bør fjerne skylappene umiddelbart.

   Takk for kommentar Vangskogen

   Vargas

 4. Det er når slike ting oppstår folk lærer seg og ha en plan B. Det er grunnen til at Telenor vil komme tilbake sterkere enn tilligere. Det er ikke nå du skifter telefonselskap. Det er nå de begynner og lære av feilene sine.

  «Dere har gjort en tabbe så får dere ingen lenger!!»

  Fin holdning til livet? Gir du deg selv samme holdningen?

 5. Mobilen min funka, den (Telenor, ja). Det som forundrer meg litt, er regjeringens lynraske krisemøte pga mobilnettet..hehe. Hvorfor har de ikke hatt krisemøte ang NAV og brukere som venter 1 år før de får utbetalt f.eks sykepenger eller andre ting..folk sulter, folk mister boligen, ..det er liksom ikke krise? Eller alle som dauer i helsekø?
  Jeg har forøvrig beholdt fasttelefonen, jeg. Er litt treig til å skifte til siste nytt, så..

  1. Det er mange kriser i samfunnet, og det er alvorlig for alle som er alvorlig syke og står i kø, men det blir litt lettvint å sammenligne den krisen med at telefonnettet er slått ut, synes jeg. Telefonen var operativ i Norge i 1880- men når man har med Telenor å gjøre så kan det umulige skje….

   Takk for din kommentar

   Vargas

 6. Vi harr vel blitt alt for avhengig av våre mobildingser. Dagens tenåringer vet jo ikke en gang hvor de skal treffe vennene sine uten at det blir avtalt over Twitter. Det er jo farlig hvis man blir så avhengig av en mobilnettverk.
  Disse samenbrudd skal skje igjen og igjen, av forskellige årsaker. Her skrives det en god artikkel om dette:

  http://www.forskning.no/artikler/2011/juni/291877

  Mobilnett-kollapsen: Vi må leve med risikoen

  Slike kollapser har skjedd og vil skje om igjen og igjen. Derfor må vi gjøre nye risikovurderinger som sikrer alle ledd i kommunikasjonskjeden, skriver Anders Moen-Hagalisletto og Lothar Fritsch i denne kronikken.

  1. Problemet er at Smarttelefonens teknologi ikke er noe nytt fenomen, dette skulle vært kartlagt fra Telenors side for lenge siden. Jeg kjenner til at det er kundeflukt fra Telenor, og det er ikke så merkelig.

   Takk for kommentar-

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.