Toppbloggere sletter kritiske kommentarer

Foto: Kystad.no

 

Jeg har ved gjentatte anledninger lagt merke til at flere av de største og mest populære bloggerene sletter kommentarer som ikke tar seg ut på bloggen deres.

Og jeg har fått det bekreftet ved at jeg selv har skrevet kommentarer som ikke er blitt godkjent og derfor ikke blitt vist. Hvorfor har man blogg da?

Å skrive blogg er utleverende, men det er viktig at de som har en kommentar om det som blir skrevet får lov til si sin mening, selv om man ikke alltid er enig i alle blogginnlegg.

Jeg har lagt merke til at det er stort sett positive og hyggelige kommentarer på de fleste toppbloggere. VOE er et godt eksempel på det motsatte. Hun fikk masse kritikk og negative kommentarer på sin blogg, men var voksen nok til å vise disse på sin blogg.

Også http://www.idawulff.com/ er flink til å argumentere i mot når noen kritiserer henne eller bloggen hennes.

– Det er det svært mange som ikke gjør.

– Sletter man kommentarer som man ikke synes er passende, så kommer ikke bloggen riktig fram for de som leser den.

Får man saklig og konstruktiv kritikk så bør man svare så godt man kan, og i hvertfall ikke slette det folk bruker tid på å skrive på din blogg. Det er det samme som å si, «Skal du skrive til meg så bør det være positivt ellers blir kommentaren slettet».

Det blir veldig feil etter min mening.

Tenk så kjedelig bloggosfæren blir om alle som bruker tid på sin blogg får kommentarer der alle er enige med hverandre. Man må være voksen nok til å tåle kritikk, og ta debatten om det er noen som argumenterer i mot.

Om man vil fremstå som populær og suksessrik så blir det på falske premisser om man sensurer sine kommentarer og beholder kun det som er positivt og hyggelig.

Sletter du negative og kritiske kommentarer på din blogg?

 

Vargas

 

28 thoughts on “Toppbloggere sletter kritiske kommentarer

 1. Skal man først uttrykke seg i det offentlige så må man vel nesten tåle å få de negative kommentarene også. Alle kan jo ikke være enig med en hele tiden.

  Registerer at det er endel som avspiser kritiske kommentarer med: «du mobber meg/du skjonner ikke hva jeg skriver/ du bes om å ikke kommentere mer her/ du er usakelig» osv. Rart hvordan uenighet kan oppfattes på en slik måte. Konstruktiv kritikk er det få som ser og tar til seg.
  Det er tross alt mye enklere å bli såret og vonbråten 😛

  1. Hei

   Nettopp, og det er jo derfor man skriver også, for å få andres meninger og skape en debatt. Man må ikke oppfatte andres meninger som et angrep på egen person. Det er mange som blir direkte grinete og det er ok det. Men å slette kommentaren fordi det gjør hverdagen enklere fordi man slipper en diskusjon blir for dumt etter min mening.

   Tusen takk for din kommentar Nina:)

   Vargas

 2. Jeg har slettet noen, men det er direkte stygge kommentarer, som i all hovedsak har gått på min datter. det syns jeg er så unødvendig, at jeg ikke vil publisere dem. Men kritiske kommentarer eller kommentarer der folk er uenige med ting jeg mener får stå. det er jo derfor jeg har en blogg. For å lufte mine meninger og for å få andres meninger tilbake.

  1. Hæ!? Har du fått kommentar som går på din datter? Er det mulig? Det er mange idioter der ute som ikke vet hva folkeskikk er. Trist å høre Hild. Og du sletter selvsagt med rette slike meldinger.
   Jeg slettet etterhvert noen kommentarer fra et «bloggtroll» som var innom alle mine innlegg og kritisert alt jeg skrev, og det endte med at jeg skrev ett innlegg om vedkommende og la ut mail-adressen hans. Da ble det stille gitt.

   Mitt poeng er at man skal i utgangspunktet la alle kommentarer stå, for å få en så bred debatt, og diskusjon om et tema som mulig. Det blir feil hvis Norge består av 99% Rosa-bloggere det alle er fan av alle, og det er ikke en kommentar som stiller spørsmål, eller er saklig kritisk.

   Tusen takk for din kommentar Hild

   Alltid hyggelig å høre fra deg:)

   Vargas

 3. «Får man saklig og konstruktiv kritikk så bør man svare så godt man kan, og i hvertfall ikke slette det folk bruker tid på å skrive på din blogg. Det er det samme som å si, “Skal du skrive til meg så bør det være positivt ellers blir kommentaren slettet”. »

  Tuller du med meg?! Hvor mange kommentarer slettet ikke du av meg? Og jeg var 100% saklig. Har aldri kritisert deg som person, kun diskutert med deg.

  Må si dette var et utrolig hyklersk innlegg, men kanskje du har innsett at du har noe å forbedre du og. Isåfall er det bra.

 4. Heisann
  Jeg har også slettet kommentarer.Men det har vært kommentarer som har vært så stygge i forhold til f.eks de som tar abort pga downs( skrev et innlegg som het HVorfor er downs abortgrunn?) eller like stygge til de som valgte å fullføre sv.skapet.Jeg ble helt sjokkert over hva som kom inn.De som sa noe direkte til meg ble publisert, men følte at jeg måtte skåne de lesere som kunne bli krenket av kommentarene.
  Har valgt å skrive ved kommentar feltet at -direkte krenkende eller rasistiske kommentarer ikke blir publisert.Etter det har jeg ikke opplevd store problemer med å publisere alle kommentarer.Men nå er ikke jeg noen toppblogger som får hundrevis av kommentarer da:)

  1. He he der er vi nok like Bente. Det er bare et fåtall av bloggerne som kan kalle seg top blogger. Og de har mange tusen lesere daglig og svært mange kommentarer. Da er det slitsomt å måtte svare alle på engang. Det er forståelig. Men det er bedre å la kommentarene stå enn å slette dem. Det blir en feil-sensur jeg ikke har sansen for.

   Helt riktig av deg å slette meldinger som er krenkende for andre-

   Tusen takk for kommentar fra deg:)

   Vargas

 5. Hei igjen.Har blitt intervjuet ang bloggen av en avis ifra hjembygda.Vigga.no
  De spurte blandt annet etter blogger jeg gjerne leser og nevnte blandt annet din.Så kanskje får du flere lesere fra nord-gudbrandsdalen 😉

  1. Hei Bente

   Det er ikke så lett å gi uttrykk for hva jeg føler nå, og ikke har jeg store nok bokstaver til å rope ut mitt gledesbudskap heller:)
   Tusen millioner takk, det synes jeg var utrolig hyggelig sagt og gjort Bente:):)

   Alltid hyggelig å bli anerkjent og lest når man driver med blogging. Jeg må innrømme at jeg har ikke vært innom bloggen din så ofte, men jeg lover å lese deg så snart jeg kan og kommentere hos deg når du fortjener ros og ris;)

   Du har reddet dagen min Bente!:):)

   Klem Vargas

 6. Dette er ikke relatert til denne bloggposten men siden du ikke har noe kontaktinformasjon på siden din skriver jeg her.

  Jeg ser du bruker en del bilder på bloggen din fra diverse kilder, men med tanke på rettigheter holder det ikke bare å linke til nettavisen/nettstedet bildet kommer fra. Du må ha tillatelse fra de som eier bildet, det være seg fotograf/bildebyrå eller andre eiere. Så om du vil unngå å få fakturaer fra sinte fotografer eller lignende bør du revurdere bruken av disse bildene.

  1. Dette har jeg sjekket opp for å unngå nettopp det du sikter til. Og bruker man bilder som er godkjent: use for commercial purposes, så er man trygg. Og når det i tillegg refereres til kilde så går det fint.
   Så bildene du ser på denne bloggen er alle ok og godkjent for bruk.

   Vargas

 7. ja dette er en greie man burde ta opp. jeg fikk i en tid MASSE støgge kommentarer fra bønder på bloggen min, når jeg hadde blogg.no, og jeg publiserte alle!! utenom noen som gikk på familien og vennene mine. alvorlig talt. de får si hva de vil om meg, og jeg orker ikke alltid og svare dem en gang, men synes de det er så forbaska gøy å skrive drit til meg så skal de få lov til meg, så lar jeg heller good old KARMA komme og ta dem og ber demme brenne i helvete! :p

  nå som jeg er over på eget domene og man MÅ legge igjen navn og mail så er det langt færre som gidder å skrive usakligheter og barnsligheter! 🙂

  // Takk for det 🙂 dette innlegget brukte jeg faktisk mange timer på! haha. skal man sette sammen bilder litt ordentlig og skrive over og sånn så bruker jeg gjerne Picasa. et gratisprogram du finner på download.com. helt supert. jeg kan ikke noe med photoshop for jeg har aldri fått surra meg til å laste det ned (hoho), men i PIcasa så kan du også justere fargene og gjøre dem litt klarere 🙂

  1. Jeg har «picasa» men er for sløv til å begynne å bruke det. Da vet jeg at det er håp for amatører som meg også Christine:)

   Når det kommer til kommentarer så er dette noe jeg har irritert meg over lenge. At det går an å ha en tilsynelatende seriøs blogg også sletter man kommentarer som ikke er i fult så positive ordelag som forventet….

   Det er ikke bra, og andre bloggere bør gjøres oppmerksom på det.

   Tusen takk for at du tok deg tid å kommentere hos meg Christine.

   Vargas

 8. Tror ikke du har rett i dette med bilder vargas, og dessuten ser jeg nå att du hotlinker bildene. Dvs att du faktisk stjeler båndbredde fra servere til nettavisene….

 9. Hvorfor kritiserer du andre for å slette kritiske kommentarer når du sletter mine saklige kommentarer?

  1. Kan ikke se å ha mottatt noen kommentarer fra deg tidligere.Her slettes det kun bullshit, og kommentarer fra en rekke bloggtroll som er ute slenger med leppa i en hver anledning. Saklige kommentarer fra andre bloggere og seriøse folk med saklig argumentasjon blir aldri slettet på denne bloggen.

   Vargas

   Vargas

 10. Jeg skrev noen kommentarer på en tidligere artikkel (husker ikke hvilken) og så sto det, «awaiting confirmation» men så bare forsvant kommentaren. Fikk da inntrykket av at du var en som slettet kommentarer fra folk som var uenige med deg. Men det var kanskje bare en feil ved bloggsystemet da hvis du ikke har mottatt de.

 11. Bilder del 3:

  Hvor har du sjekket ut og funnet dette i orden? Bilder fra norske medier er ikke tillatt å bruke på blogger og andre nettsider med mindre du har fått uttrykkelig tillatelse til å gjøre det. Har du fått tillatelse fra VG,TV2,Dagbladet,Nettavisen osv?

  Og selv om nettavisene bruker mange bilder fra andre byråer så kan disse kun benyttes på deres nettsteder.

  Sier ikke dette for å kverulere men her tror jeg du må sjekke opp dette en gang til 😉

  1. Du kan ikke ha stort å gjøre du Bjørn?

   Jeg vet du er stor fan av min blogg men dette blir jo bare tull. Og du har fått svar på dette flere ganger nå.

   Pass på deg selv du;)

   Vargas

 12. jeg har en ganske fersk blogg så det er ikke mye kommentarer der, men jeg slettet en, fordi det viste seg at denne kom fra en nettside i usa som selger diettpiller.
  Og kommentaren kom selvfølgelig like etter at jeg postet ett innlegg om kropp og vekt.

  Regner med at det er greit å slette kommentarer med uønsket link til slik reklame?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.