Turistene flommer til Norge- mange vil dø

 

 

 

Foto: Gotsaga.com

 

– Grunnet uvettig bruk av båter, kajakker og kanoer. Liten kunnskap om hvor farlig storhavet  langs kysten og  fjellet er, setter mange turister livet på spill i Norge. Men det er fler som tror at det er sånn det skal være fordi det er nesten på samme måte i reklamene fra http://www.visitnorway.com/ sine sider.

Men man må ikke være hjernekirurg for å forstå at du blir veldig dø av å falle tre hundre meter…

I fjor sommer var en gruppe tyskere- bare noen få hundre meter fra en flokk moskusokser på Dovrefjell- Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble drept. Dyrene veier mange hundre kilo og er selvsagt livsfarlige, og de løper raskere enn et menneske.

 

Foto: midtnorsknatur.no

 

Sommeren 2011 vil ikke bli noen unntak dssverre, heller tvert i mot. Det blir redningsaksjoner etter turister både til lands og til vanns.

Er ikke det en av primæroppgavene til http://www.visitnorway.com/ å fortelle om norske farer, norsk natur som byr på både vakre fjell, dype daler og fantastiske fjorder? Nydelige opplevelser for alle i alle aldre, men altså også meget risikofylt om man ikke tar forehåndsregler.

14 mennesker, de fleste turister har omkommet etter rafting i Sjoa. Alle reiste på eget ansvar uten guidet kjentmann.

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/-bedre-informasjon-kan-forhindre-doedsulykker-3254188.html

I Romsdalen kaster adrenalinhungrige turister seg utenfor stupbratte fjellsider, og risikerer livet, eller havner på ei fjellhylle som redningsmannskap og helikopter må hjelpe ned. Om de er i live.

Norge er et av de vakreste, men kanskje også blant de farligste landene i verden. I hvertfall for turister som ikke bruker nok tid på å rekognosere, planlegge og sikre seg selv og utstyr før de legger ut på oppdagelses tur.

Jeg mener det må være tjent for http://www.visitnorway.com/ å gi advarsler å gode råd i sine reklamekampanjer.

Deres hovedmål er jo å tjene penger, og det er mye mer å tjene på fornøyde turister som kommer igjen og igjen. Enn de som blir sendt hjem i en kiste…

 

 

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10095270

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10094970

2 thoughts on “Turistene flommer til Norge- mange vil dø

 1. Hei
  Takker for kommentar på min blogg.
  Jeg må si meg veldig enig i det du skriver om her.Bare i bygda hvor jeg opprinnelig er ifra har det omkommet mange turister.De setter utfor i elva Sjoa uten vett ser det ut til .Lange pølser som skal forestille raftingbåter.Fortvilet for de som driver seriøse raftingselskap der oppe og grusomt for redningsmannskap som skal prøve redde, for å ikke snakke om de som er så «heldige» å få dem på fiskekroken noen mnd senere.
  Man skulle tro det gikke ann å se når Sjoa er altfor stor og farlig, og kanskje bruke et av raftingselskapene der oppe som rådgivere.

  1. Hei Bente

   Du har så rett! det er utrolig mange ulykker både til lands og til vanns i Norge, men det er manglende info og liten kunnskap om farene og forholdene som gjør at det blir mange ulykker, spesielt med turister.

   Takk for din kommentar til meg også, Bente:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.