Turistene flommer til Norge- mange vil dø. Grunnet uvettig bruk av båter, kajakker og kanoer. Liten kunnskap om hvor farlig storhavet  langs kysten og  fjellet er, setter mange turister livet på spill i Norge.

Men det er fler som tror at det er sånn det skal være fordi det er nesten på samme måte i reklamene fra VisitNorway sine sider.

Men man må ikke være hjernekirurg for å forstå at du blir veldig dø av å falle tre hundre meter…

I fjor sommer var en gruppe tyskere- bare noen få hundre meter fra en flokk moskusokser på Dovrefjell. Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble drept. Dyrene veier mange hundre kilo og er selvsagt livsfarlige, og de løper raskere enn et menneske.

Sommeren 2011 vil ikke bli noen unntak dssverre, heller tvert i mot. Det blir redningsaksjoner etter turister både til lands og til vanns.

Er ikke det en av primæroppgavene til VisitNorway å fortelle om norske farer, norsk natur som byr på både vakre fjell, dype daler og fantastiske fjorder? Nydelige opplevelser for alle i alle aldre, men altså også meget risikofylt om man ikke tar forehåndsregler.

Rafting

14 mennesker, de fleste turister har omkommet etter rafting i Sjoa. Alle reiste på eget ansvar uten guidet kjentmann.

I Romsdalen kaster adrenalinhungrige turister seg utenfor stupbratte fjellsider, og risikerer livet, eller havner på ei fjellhylle som redningsmannskap og helikopter må hjelpe ned. Om de er i live.

Norge er et av de vakreste, men kanskje også blant de farligste landene i verden. I hvertfall for turister som ikke bruker nok tid på å rekognosere, planlegge og sikre seg selv og utstyr før de legger ut på oppdagelses tur.

Jeg mener det må være tjent for VisitNorway å gi advarsler å gode råd i sine reklamekampanjer.

Deres hovedmål er jo å tjene penger, og det er mye mer å tjene på fornøyde turister som kommer igjen og igjen. Enn de som blir sendt hjem i en kiste…

Vargas

Pin It on Pinterest