Verdens viktigste…

 

Man skulle tro at penger, eller kanskje gull er viktigste for mennesker. Men det er det ikke på langt nær. VANN, er viktigst. Får ikke vi mennesker og dyrene og alt annet levende på kloden nok vann så dør vi. – Rundt omkring på kloden er det vannmangel, og mennesker dør av tørste.

I mange land i Afrika har det ikke regnet på mange år. Der har tørken og vannmangelen gjort at mennesker har flyktet til til nærliggende landsbyer i andre nasjoner for å overleve. Bare de som har klart å flytte…

På Restauranter i New York og Paris betaler gjester mer enn 100 kr for så kalt kildevann på flaske. Mens i U- land dør barn av tørst.

 

Foto: VG.no

 

 

 

Tenk over det neste gang du står i dusjen, eller tar deg et iskaldt glass vann rett i fra springen. Kanskje lurt å spare litt…

 

I morderne industriland så kan man gjøre om regnvann til drikkevann, men det er ikke dermed sagt at vi har vann til evig tid, man kan dessuten gjøre så veldig mye mer for de som ikke har noe.

 

Ikke engang det som er det mest selvfølgelige for oss.

 

VANN!

 

 

 

 

 

Vargas

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10095127

http://www.vg.no/nyheter/vaer/artikkel.php?artid=10095094

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10095041

9 thoughts on “Verdens viktigste…

 1. Vi har lett for å ta vann som en selvfølge, ja. Her vi bor er vi jo omringet av det, og dessuten er det aldri lenge mellom hver regnskur.

  Men vet du hva vi oppdaget? Vi har jo vannmåler, og det viste seg at vi det siste året hadde klart å bruke mye mindre vann enn året før. Dette burde jo bli belønnet på et vis – men hva skjedde? Jo, avgiften på vann og avløp økte! Den økte faktisk så mye at det hadde vært mer lønnsomt om vi det siste året hadde brukt MER vann enn året før!

  Det er noe feil en plass. Ting henger ikke på greip. Jeg skjønner godt at folk ikke gidder å spare på vannet. Det er synd å si det, men det lønner seg bare ikke. Man skal ikke «straffes» for å være miljøvennlige og omsorgsfulle….

  1. Hei Kristine

   Det var jeg ikke klar over. Hvordan kan det være mulig? Man skal jo ikke straffes for å spare på vannet, du vet at målingene er gjort riktig? Det hadde jeg klagd på, men det har du sikkert gjort.

   Uansett, vann er svært viktig for alle, derfor bør det sløses minst mulig.

   Takk for din kommentar, og jeg håper du og din får en super Pinse!

   Vargas

 2. Joda, det er riktig. Det er akkurat det samme med strømmen; Hvis man bruker mindre og gjør noe bra for samfunnet – ja, da setter de opp nettleia istedet. Til slutt betaler man mer i nettleie enn man ville gjort om man hadde brukt mer strøm. Man kan bli muggen av mindre.

  Håper du får en strålende pinse! 😀

 3. Vi er jo egentlig en gjeng med sauer som bare godtar slikt. Vi kunne sikkert gjort noe, men… Vi har det antagelig for godt her til lands. I hvert fall på de fleste områder.

 4. Bruk vannet dere vil og trenger! Kunstigdårligsamvittighetszombiene må bare skrike ut sin impotens. La dem tørste.

 5. Da folk installerte vannmålere i kommunen min, ble summen på fakturaene også så lave at man måtte øke prisen på vann og kloakk. Årsaken er at når de driver og stipulerer forbruket etter boligens størrelse, så tar de godt i, og det er grunnlaget for å dekke kommunens utgifter til vann og kloakk. Når folk så bruker mindre og inntekten synker, må prisen opp. Dette fordi vann og kloakk skal være selvfinansierende via det abonnentene betaler, men kommunen skal ikke tjene på det. Det skal gå opp i opp 🙂 Problemet er at mange kommuner ofte har lavere satser for bedrifter for å friste dem til å etablere seg i kommunen,- dermed må private betale mer for at det skal være selvfinansierende.
  Da jeg la inn vannmåler, sank regningen med 4 tusen kr året. det samme skjedde jo for alle som la inn vannmåler, men gleden varte ikke lenge (vannmåler ble jo påbudt etterhvert)..så her ble prisene økt temmelig mye. Det nye renseanlegget skulle jo betales.

  Det sureste: Skjult vannlekkasje..det er nok at det suser litt i wc ett år, så svakt at du knapt tenker over det..prisen du må betale dobles jo. Been there, done that..

  1. Er vannmåler påbudt, så må det være for hver kommune. I Østfold er det ikke slik så vidt jeg vet. Men det er jo helt på tryne at man skal være tvunget til å betale mer om man er flink til å bruke mindre vann.

   Jeg er helt sikker på at det vil om noen 10 år være problemer med få tak i godt drikkevann i Europa og til og med i Norge.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.