«VI HAR SCORET I MARSEILLE»!!

 

 

For nøyaktig 13 år siden spilte Norges stolthet, det norske herrelandslaget i fotball, en avgjørende fotballkamp i Fotball-VM i Frankrike og året var 1998.

Trener og sjef for laget var Egil Olsen, best kjent som «Drillo». Resten er Norges største idretts-øyeblikk for mange nordmenn.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WS4sz6lRBhg[/youtube]

 

– Vi nordmenn elsker det norske flagget, 17.mai og det norske kongehuset. Vi elsker å vinne, og vi er veldig glad når det går godt med norske idrettsutøvere. Enten det er på ski, med Bjørgen, Northug og Johaug. Eller med håndballjentene som tar EM og VM gull rundt juletider. Eller det er selveste flaggskipet i norsk idrett, herrelandslaget i fotball.

– For de som liker fotball best, så kan du spørre noen du kjenner om de husker hvor de var 23.juni i 1998. De flest som husker tretten år tilbake i tid husker det. Jeg husker at NRK sendt hele kampen i reprise, rett etter at den var ferdig. Kanskje for å være helt sikker på at det faktisk skjedde. Norge hadde slått selveste Brasil i en kamp Norge måtte vinne for å gå videre i Fotball VM.


23. juni 1998 Idrettshistoriens største øyeblikk Foto: NRK.no

 

Mange vil si at det er for lenge siden til å glede seg over dette nå. Men minnene er der for å bli husket på, og dette minne vil bli stående i ildskrift til evig tid, som et av de største i norsk fotballs historie. Og i dag er det nøyaktig 13 år siden.

Jeg vil også takke Arne Scheie og Lars Tjernås, på vegne av det norske folk for en fantastisk jobb i kommentator-bua.

Dere gjorde denne kampen komplett for meg og mange andre.

Husker du hvor du opplevde den magiske kampen da vi scoret i Marseille?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.