VIDEO- Mobberen er desperat etter venner

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XwfJtR-_taY[/youtube]

FORELDRE TA TAK- DITT BARN ER EN MOBBER

Jeg mener bestemt at det er foreldrene -og ikke læreren og skolen  sitt ansvar at barn og unge ikke skal mobbe andre.

– Jeg er overbevist om at mobbingen skyldes flere grunner, blant annet manglende oppfølging av foreldre. Men hovedårsaken til mobbingen er misunnelse! Det er de peneste, tilsynelatende vellykkede, med mange lesere på bloggen sin, og som får oppmerksomhet fra mange, som er offrene i samfunnet og i de miljøer det mobbes.

– Mobberen er etter min mening så desperat etter å holde seg inne i gjengen, å fortsatt ha venner selv, så vedkommende er villig til å gå langt for å prøve å imponere andre  for å holde  populariteten oppe i venne gjengen. Det er oftest den som er tøffest som er sjef og da er det viktig å by på seg selv, da er den svakeste, som er utenfor, og kanskje ikke så frem på som de andre,  letteste offer. Sånn har det dessverre alltid vært-

Og det er som kjent i de fleste nabolag. De som ikke har det flotte utseendet, og ikke får den samme oppmerksomheten blir misunnelig, og går til det skritt å sjikanere, mobbe og snakke nedsettende om » offeret» fordi de vil også ha oppmerksomhet, og være » vellykket».

– Og jeg tror faktisk jenter er verre enn gutter. Jeg har selv sett og hørt at jenter er i stand til å gjøre stygge ting mot hverandre og enhver forelder hadde blitt sjokkert over hvor slemme jenter kan være med hverandre. Det være seg både fysisk mobbing med slag og spark.

– Og psykisk mobbing som kanskje er enda verre. Med tekstmeldinger, meldinger på nettet, facebook og andre sjikanerende skriverier på sms. Og de begynner så tidlig som i 11- 12 års alderen. Jentene er i gjenger eller klikker og tar de som står utenfor gjengen deres.

– Jeg mener at foreldrene har plikt til å sjekke hva ungene sine skriver om og hvem de skriver med, nekter de å vise det, ja så fjern mobil eller pc! Det er mange unge som er utrygge og gruer seg for å gå på skole eller ta i bruk elektroniske verktøy fordi de frykter at det skal komme ufine meldinger.

Tove Flack mener foreldre kan bli enda flinkere til å kreve raske tiltak når de mistenker at barnet deres er offer for mobbing, eller mobber andre. Flack har i flere år forsket på mobbing, og har skrevet doktorgrad om skjult mobbing ved Senter for atferdsforskning i Stavanger (SAF).

– Om skolen ikke innen rimelig tid har tatt stilling til en mobbesak kan du klage vedtaket inn for fylkesmannen-

Den som utfører mobbe handlinger er ofte usikker på seg selv, og vil kompansere dette med å mobbe andre. Angrep er beste forsvar er tankemåten-

Mangeårig mobbeforsker og professor Erling Roland på Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger, mener funnet i VG/Infact-undersøkelsen viser hvilket stort problem mobbing er i Norge.

– Dette viser at det er utrolig mange nordmenn som har erfaring med mobbing. Tallene i undersøkelsen virker realistiske, sier Roland.

BRY DEG – Vis at du tar avstand til mobbing!

Ofre for grov mobbing nektes erstatning, og får ikke gjennomslag i rettsvesenet. Nå vil regjeringen gjennomgå loven på nytt. Loven skulle selvsagt vært endre for mange år siden. Noe som kunne hindret at svært mange mennesker i Norge har fått ødelagt mye av sine liv-

http://www.ung.no/mobbing/

Professor Dan Olweus ved HEMIL-senteret på Universitetet i Bergen, mener også det er svært høye tall at 46 prosent melder at de en eller flere ganger er blitt utsatt for mobbing i barne- og ungdomsårene.

– Dette signaliserer at det absolutt er mange mennesker som har merket mobbing på kroppen, sier Dan Olweus.

Det som for noen er uskyldig lek og terging kan for andre oppleves som vondt og sårende. Tenk over hva du skriver i meldinger, i mail eller sier til andre som kan oppfattes som mobbing.

Men det er viktig at barn får utfolde seg i lek og tåler en støyt også. Man kan ikke overbeskytte ungene. Det har ingen barn og unge godt av-

På hvilken side er du?

Er du mobber eller offer?

http://www.forbarnasbeste.no/

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029843

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029725

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029699

One thought on “VIDEO- Mobberen er desperat etter venner

  1. ummmm. nei er nok litt uenig at lærere og skole ikke har ansvar for det har de, til å si ifra til foreldre. har blitt mobbet selv igjenom barne og ungdomsskolen. ingen gjorde noe som helst. førte til at jeg begynte å gjøre det svært dårlig på skolen og skulke… det hele endte opp i at jeg sprakk, tok de en og en. var stadig i slosskamper og etterhvert turde de ikke mobbe lengre i frykt for at je ville skade de, noe jeg hadde allerede gjort med å bruke det jeg fant rundt meg til å slå eller stikke med eller bruke rå kraft for å stoppe plagåndene mine. i dag er jeg i midten av livet med manglende god utdannelse. kunne tenkt meg en ny runde med mine plagånder som kommer ifra gode familier. en annen som også blei mobbet gjorde det samme som meg, det gikk ikke så bra med han… fengsel og sikringsdommer og lignende. i dag viler han 7f under pga en ugjerning han gjorde imot ett uskyldig offer. NEI ta lærere og foreldre. det er de som har ansvar for at slike ting skjer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.