VIDEO- Mobberen er desperat etter venner

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XwfJtR-_taY[/youtube]


FORELDRE TA TAK- DITT BARN ER EN MOBBER

Jeg mener bestemt at det er foreldrene -og ikke læreren og skolen  sitt ansvar at barn og unge ikke skal mobbe andre.

– Jeg er overbevist om at mobbingen skyldes flere grunner, blant annet manglende oppfølging av foreldre. Men hovedårsaken til mobbingen er misunnelse! Det er de peneste, tilsynelatende vellykkede, med mange lesere på bloggen sin, og som får oppmerksomhet fra mange, som er offrene i samfunnet og i de miljøer det mobbes.

– Mobberen er etter min mening så desperat etter å holde seg inne i gjengen, å fortsatt ha venner selv, så vedkommende er villig til å gå langt for å prøve å imponere andre  for å holde  populariteten oppe i venne gjengen. Det er oftest den som er tøffest som er sjef og da er det viktig å by på seg selv, da er den svakeste, som er utenfor, og kanskje ikke så frem på som de andre,  letteste offer. Sånn har det dessverre alltid vært-

Og det er som kjent i de fleste nabolag. De som ikke har det flotte utseendet, og ikke får den samme oppmerksomheten blir misunnelig, og går til det skritt å sjikanere, mobbe og snakke nedsettende om » offeret» fordi de vil også ha oppmerksomhet, og være » vellykket».

– Og jeg tror faktisk jenter er verre enn gutter. Jeg har selv sett og hørt at jenter er i stand til å gjøre stygge ting mot hverandre og enhver forelder hadde blitt sjokkert over hvor slemme jenter kan være med hverandre. Det være seg både fysisk mobbing med slag og spark.

– Og psykisk mobbing som kanskje er enda verre. Med tekstmeldinger, meldinger på nettet, facebook og andre sjikanerende skriverier på sms. Og de begynner så tidlig som i 11- 12 års alderen. Jentene er i gjenger eller klikker og tar de som står utenfor gjengen deres.

– Jeg mener at foreldrene har plikt til å sjekke hva ungene sine skriver om og hvem de skriver med, nekter de å vise det, ja så fjern mobil eller pc! Det er mange unge som er utrygge og gruer seg for å gå på skole eller ta i bruk elektroniske verktøy fordi de frykter at det skal komme ufine meldinger.

Den som utfører mobbe handlinger er ofte usikker på seg selv, og vil kompansere dette med å mobbe andre. Angrep er beste forsvar er tankemåten-

Mangeårig mobbeforsker og professor Erling Roland på Senter for atferdsforskning ved Universitetet i Stavanger, mener funnet i VG/Infact-undersøkelsen viser hvilket stort problem mobbing er i Norge.

– Dette viser at det er utrolig mange nordmenn som har erfaring med mobbing. Tallene i undersøkelsen virker realistiske, sier Roland.

BRY DEG – Vis at du tar avstand til mobbing!

http://www.ung.no/mobbing/

Professor Dan Olweus ved HEMIL-senteret på Universitetet i Bergen, mener også det er svært høye tall at 46 prosent melder at de en eller flere ganger er blitt utsatt for mobbing i barne- og ungdomsårene.

– Dette signaliserer at det absolutt er mange mennesker som har merket mobbing på kroppen, sier Dan Olweus.

Det som for noen er uskyldig lek og terging kan for andre oppleves som vondt og sårende. Tenk over hva du skriver i meldinger, i mail eller sier til andre som kan oppfattes som mobbing.

Men det er viktig at barn får utfolde seg i lek og tåler en støyt også. Man kan ikke overbeskytte ungene. Det har ingen barn og unge godt av-

På hvilken side er du?

Er du mobber eller offer?

http://www.forbarnasbeste.no/

Vargas


Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/brydeg/artikkel.php?artid=10029699

9 thoughts on “VIDEO- Mobberen er desperat etter venner

 1. Nå er det bare det at du gjengir en del myter om mobberen her. Olweus er i dag den som har forsket lengst på mobbing, og han har funnet noen kjennetegn ved mobberen:

  – Behov for å dominere.
  – Undertrykker andre med makt og trusler.
  – Er ofte fysisk sterkere enn de som blir utsatt for mobbing.
  – Opptrer ofte aggressivt og tøft mot både medelever og ansatte ved skolen.
  – Har problemer med å underordne seg regler.
  – Tar ikke alltid et nei for et nei, og har problemer med å vente.
  – Er flink til å snakke seg ut av vanskelige situasjoner.
  – Er ofte impulsiv.
  – Viser lite medfølelse med de som blir mobbet.
  – Har et positivt syn på vold.

  I et klasserom vil du ofte finne disse som midtpunktet i gruppene, og de vil vanligvis være en sterk personlighet. Mobberen er ikke offer slik som mange tror.

 2. Hei! Beklager å måtte ødelegge illusjonene dine om at mobberne er usikre på seg selv, for MIN erfaring er at de gjerne har altfor mye selvtillit. Mobberne er de pene og populære, de som driver med idrett, og som er flinke på skolen, men allikevel kule. Det er de som er slanke, og aldri har slitt med en eneste kvise, som går rundt i moteklær, som drikker fra de er 13-14 år. Tenker man annerledes, blir man mobbet. Hører man på annerledes musikk, blir man mobbet. Har man kort hår og er jente, blir man I HVERT FALL mobbet, gjerne kalt lesbisk o.l, er man lavmælt blir man mobbet, forsvinner man i mengden, kan du banne på at noen vil en fram i lyset og skjemme den ut gjentatte ganger.

  1. Jeg skjønner hva du mener- men du må ikke kalle det for en illusjon fordi det ikke stemmer med hva du mener. Jeg tror du har rett i at det er noen mobbere av de så kalt «vellykkede» også- men at man går til det skritt å mobbe noen bunner ut i at man må bruke det som selvforsvar. Uansett, det er nok ikke noe fasit svar på hvem som faktisk velger å mobbe-

   Takk for din kommentar-

   Vargas

 3. Jeg er enig med deg at det er foreldres ansvar og passe på hva barna bedriver tiden med, MEN, de følger ikke etter dem til alle døgnets tider. Og på skolen så er det faktisk lærerne som har ansvar for barna. Derfor så er de også en viktig brikke når det kommer til å ta tak i barna som mobber, og gi videre beskjed til foreldrene!

  DEsverre så er det også mange foreldre som lukker øynene og ikke vil innse at barnet deres er en mobber. Og da må andre steppe inn å gjøre noe med det!

  Jeg mener at lærere har like mye ansvar som foreldrene! Det er som regel på skolen dette skjer, og på skolen så er det lærerens ansvar, de må ta tak i det, og de må få til tiltak som kan redusere og få slutt på mobbing i skolene! Om lærere og foreldre har en god dialgog, og står sammen om dette så er det helt klart at mobbingen vil bli mindre av!

  I hjemmet så må selvfølgelig foreldrene vite hva barna holder på med, og passe på at barna ikke driveer med slik oppførsel verken på nett, skole eller andre steder!

  Jeg tror også at mange mobbere er svake, og de har et behov for å heve seg selv over andre. Selvom de virker vellykkede utad så er det ikke dermed sagt at de er velykkete innvendig!

  Om man da klarer å ta tak i disse menneskene i tidlig alder, så vil det være mer sansynlig at disse barna ikke går rundt å mobber andre! Det er som regel alltid en grunn for et mennesket adferd, likevel så unskylder det ingenting, man må stå til ansvar for sine handlinger, å ta konsekvensene av det!

  1. Her var det mye klokt Stine! Men jeg mener bestemt at hvis alle barn og unge for den riktige oppdragelsen, med grensesetting og og forklart hva det å oppføre seg skikkelig mot andre- så ville mye av mobbingen vært unngått- På skolen i skoletiden så er det selvsagt lærerne som må fortelle ungene hva de skal gjøre, hvordan de skal være mot hverandre, og det må forebygges mot mobbing på en skikkelig måte fra 1. klasse-
   Enig i at det er helt sikkert mange av de som mobber som er vellykket utenpå- men sliter med seg selv innvendig-

   Takk for god kommentar Stine- hyggelig å høre fra deg igjen;);)

   Vargas

 4. ja i en perfekt verden så hadde ikke dette vært noe problem, desverre så lever vi ikke i en perfekt verden, og uten at jeg har noen statestikk tall å komme med, så er det uhyre mange foreldre der ute som aldri skulle hatt lov til å ta i et barn! Pga dette så får ikke barn den oppfølgingen de behøver, ei heller lærer de om verdier og andre viktige ting et barn må lære.

  Mange barn vokser opp med utrygge rammer rundt seg, og bor sammen med voksene osm ikke bryr seg om dem, eller som bryr seg med å lære barnet forskjellen på rett og galt! Derfor så må andre i samfunnet ta seg av disse barna, og lære dem forskjellen på rett og galt, da i form av lærere, politi/barnevern og andre offentlige hjelpemidler!

  Hyggelig å gi lyd fra seg også, du har alltid noe spennende og interessante temaer på lur;)

 5. Ja, har prøvd det å være mobbeoffer. Selv om det nå er nærmere førti år siden sitter det i. Og de samme følelsene kommer opp når livet snur vrangsida til, som den noen ganger gjør.
  Så det gjør at jeg går for Lærer Bjørndalens metode http://www.bt.no/meninger/kommentar/eilertsen/Laerer-Bjoerndals-metode-1241576.html
  Tror det er mange som står rundt og ser på, som ikke tør å si fra av redsel for selv o bli mobbet. Men det er ofte nok at èn sier «Du holder godt kjeft»

  Kamelryttersken om språkforståelse

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.