– Dette var en operasjon for å drepe, sier en tjenestemann i den amerikanske sikkerhetstjenesten til nyhetsbyrået Reuters.

Han gjør det videre klart at USA ikke hadde noe ønske om å forsøke å ta bin Laden til fange i live i Pakistan.

Osama bin Laden ble drept av et skudd i hodet under den dramatiske aksjon natt til mandag. Liket ble senere senket i havet.

Navy Seals – De tøffeste av de tøffe. Spesialstyrken med lisens til å drepe på direkte ordre fra Presidenten-

Spesialstyrkene som gikk til aksjon mot Osama bin Laden hadde som oppdrag å drepe ham, ikke ta ham til fange.

President Barack Obama ga ordre til et lite team fra U.S. Navy SEALs i Afghanistan til å gå til aksjon søndag kveld pakistansk tid. Dette til tross for at bin Laden aldri var blitt observert ved huset.

Operasjonen mot huset ble gjennomført av den amerikanske spesialstyrken Navy Seals og tok rundt 40 minutter.

– Rett etter midnatt så jeg flere soldater omringe bygningen og i luften sirklet tre helikoptre, forteller Nasir Khan til nyhetsbyrået Reuters.

Navnet på soldaten som skjøt blir trolig holdt hemmelig av sikkerhetsgrunner. Det er lett å tenke seg at det var en nervøs soldat som hadde verdens mest ettersøkte mann i kikkertsikte, til tross for å være trent for slike oppdrag, så vil utvilsomt dette være spesielt.

Etter å ha drept bin Laden tok marinesoldatene med seg liket for identifisering ved hjelp av DNA-tester. Den drepte terrorlederen ble fløyet til Afghanistan og deretter gravlagt i havet, skriver The New York Times.

Da Osama bin Ladens ikke navngitte søster døde av kreft for noen år siden i den amerikanske byen Boston, beslagla FBI hjernen hennes.

Hjernen hennes skal ha blitt bevart for nettopp den dagen Osama bin Laden ble pågrepet eller drept, skriver The Telegraph.

Vevs- og blodprøver skal ha blitt tatt for å lage en DNA-profil som kan kontrolleres mot Osama bin Ladens blod, melder den amerikanske tv-kanalen ABC.

Tidligere President Bush gjorde hva han kunne for å få tak i verdens mest forhatte mann. Men mislyktes etter mange års forsøk. Barack Obama lyktes. Og presidenten sier at de siden august har hatt snusen i at terrorledere var i Pakistan.

– Det aller viktigste er at USA vil bruke dette for å fremskynde FNs tilbaketrekning fra Afghanistan. Al-Qaida vil bli svekket av dette. Det vil påvirke moralen deres negativt.

Nå er Al Qaildas leder tatt av dage. Men nettverket er ikke borte. En erstatter står allerede klar, og det blir trolig hans fortrolige venn, Ayman al-Zawahri-

Osama bin Ladens høyre hånd, den svært lite karismatiske Ayman al-Zawahiri (59), rykker nå trolig opp og blir al-Qaidas nye leder.

– Zawahri ble født i Kairo i 1951 som sønn av en farmasiprofessor. Han er utdannet kirurg. I studietiden ble han involvert i det forbudte muslimske brorskapet, som kjempet for en islamsk stat. Zawahri forkastet imidlertid snart organisasjonens ikkevoldelige strategi, og var i 1973 med på å grunnlegge den militante organisasjonen Egyptisk islamsk jihad.

Han skal ha vært hjernen bak bombingen av ambassadene Nairobi og Dar es-Salaam i 1998, og svært delaktig i planleggingen av terrorangrepene 11. september.

I 1991 fikk han asyl i Danmark, hvorfra han oppfordret til hellig krig igjennom tidsskriftet al Mujahidoun. I sitt hjemland Egypt er han dømt til døden in absentia.

Den som tror at all terror opphører pga Al Qaidas leder er fjernet tar veldig feil. Tvert i mot så kan terroren bli hardere oftere og ikke minst hyppigere fordi Bin Laden har sovende celler som skal sitter klar og ta affære hvis slike uforutsette ting skjer-

Det er bare å være forberedt på nye alvorlige terrorhandlinger også i Europa.

 

Vargas

Pin It on Pinterest