VIDEO- Somaliske pirater drept på norskeid skip

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2XP4EUGhWmI[/youtube]

8 Somaliske pirater ble drept da Sør Koreanske spesial soldater bordet den norskeid kjemikalietankeren

Mørket ligger fortsatt over Aden-bukta når de sør-koreanske elitesoldatene lydløst nærmer seg den kaprede kjemikalietankeren Samho Jewlery.

Dette kommer helt sikkert til å få andre pirater til å revurdere flere angrep. At spesialstyrker dreper pirater har skjedd før, men at så mange som 8 blir drept på engang kan virke preventivt på andre pirater i Somalia.

Skipet er eid av det norske selskapet Global Shipsholding 1, seiler under maltesisk flagg og er leid ut til det sørkoreanske selskapet Samho Shipping.

Dagen etter kapringen sendte Sør-Korea krigsskipet «Choi Young» som skulle befri både skip og mannskap.

Mange mennesker har blitt drept også tidligere, både somaliske pirater og mannskap ombord i båtene. Tidligere har det Singapore-registrerte kjemikalietankeren «Pramoni». Eid av det norske selskapet www.platou.com– «Pramoni» har et mannskap på 24 men det er usikkert hvilken skjebne disse har fått.

Media har minimalt med opplysninger om dette og vi hører kun om kapringer som ender godt-

I skrivende stund er det faktisk i følge en opptelling foretatt av nyhetsbyrået AFP, blir akkurat nå 12 skip og omkring 270 sjømenn holdt fanget av somaliske pirater, skriver NRK.no.

Så vidt meg bekjent er det kun et norskeis skip blant disse, «Pramoni»-

Dette er en av de verste situasjonene norske rederi kan komme opp i, og det er så å si umulig å få fri gitt skip hvis de først blir tatt. Det koster i så fall titalls millioner kroner-

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10029421

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7475107

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.