[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tVDncUXMon0&feature=youtube_gdata[/youtube]

 

Selvsagt skal sykehuset ligge der det ligger, i Kristiansund!

 

– Kampen om lokalsykehusene i Norge splitter både landsdeler og gir Regjeringen hodepine. Mens striden om sykehusene i Kristiansund og Molde sto på som verst, fulgte Brennpunkt direktøren og styret i Helse Midt-Norge tett. De har fått den vanskelige jobben med å legge ned sykehusavdelinger og foreslå hvor det skal bygges nytt, større og bedre.

Til og med Moldetrener, Kristiansunderen Ole Gunnar Solskjær kastet seg inn i den brennhete debatten om hvor skal det nye fylkessykehuset ligge. Han er innhabil så det holder, til tross for å ha bodd og spilt for Molde.

Men skal det det legges ned  det sykehuset som ikke blir valgt som fylkessykehus? og hvorfor det? Det bor da mennesker i begge byene…

For folket i fylket Møre og Romsdal den viktigste politiske saken siden 2. verdenskrig.

Konflikten mellom Kristiansund og Molde tilspisset seg i fjor da det ble klart at det lokale helseforetaket ville flytte føde- og akuttberedskap fra Kristiansund sykehus til nabobyen Molde.

— De to sykehusene deler klinikksjefer og må samarbeide både om fag, pasienter og økonomi. Det har vært vanskelig å finne løsninger for hvordan vi kan endre holdningene mellom de ansatte i helseregionen, forteller Anita Høgstøyl, som er hovedverneombud for begge sykehus.

Jeg er inhabil, og mener selvsagt at Kristiansund skal beholde sykehuset sitt, men jeg ser ikke vitsen med å legge ned i Molde heller…

Har du en mening om saken så ønsker jeg å høre fra deg.

Sen NRKs Brennpunkt om saken i link på denne siden.


/2010/07/kristiansund-perlen-ved-havet/

http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/724638/

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/helse/sjukehuskrig-mellom-molde-og-kristiansund-3117257.html

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.nrk.no/nyheter/1.7563942

Pin It on Pinterest