Volden i hjemmet øker

KUN DE FEIGESTE GÅR PÅ DE SVAKESTE

I alt for mange hjem er det redde barn i Norge. Og det er som oftest fedre eller en mannsperson som er årsaken til frykten. Men også mødre eller stemødre er både siktet og fengslet for vold mot barn i Norge.

Er du en voksen person som er i stand til å mishandle eller yte vold mot mindreårige barn? Da er du i så fall blant de feigeste av de feige…

De fleste kjenner til «Christoffer-saken». Gutten som ble mishandlet til døde av sin stefar mens mor etter all sannsynlighet lot det skje uten inngripen. Christoffer hadde ingen til å forsvare seg, og han døde i sengen sin bare åtte år gammel. 

Åtteåringer skal være glade, leke, spille fotball og være sammen med venner. Ha et godt og trygt liv, i et trygt land. Et trygt hjem.

Dessverre så er det mange som akkurat i dag, midt i skoleferien. som har det akkurat som Christoffer hadde det. De er redde, og vet at de blir slått når de kommer hjem. 

Det trygge stedet som de fleste barn liker å komme hjem til, er for andre et helvete på jord. Hjemmet er selve scenen. Voldsscenen. 

Belte, mobiltelefon ledning, kjepp, eller hva blir jeg slått med i dag? Dette er hva flere åtteåringer og helt sikkert enda yngre barn går og tenker på i sommerferien. 

Hvorfor det?

Hvorfor er det voksne mennesker som velger å slå, mishandle og forgripe seg på uskyldige og forsvarsløse barn?

Jeg mener det er ingenting som er verre, og straffene burde vært langt strengere for å yte vold mot mindreårige.

– Noen voksne sliter med angst, depresjon, alkoholproblemer, kanskje problemer i ekteskapet. Mulighetene er svært mange for å ha et liv som ikke er som det burde og man skulle ha søkt hjelp for å få livet på skinner igjen. Men i mellomtiden er det så inderlig galt å la problemene gå ut over uskyldige barn. 

De aller fleste voksne er glade i sine barn, og den beste måten å vise dette på er å gi de den omsorgen de fortjener til de er voksne nok til å greie seg selv. 

Omsorgssvikt, mishandling og drap av barn i Norge er den viktigste oppgaven for alle politiske partier. Jeg har ikke sett et parti-program som har dette på dagsorden. Det er ikke annet enn en  stor skam!

 Det sier det meste om hvor lite Justisminister Storberget og den rød grønne regjering er interessert i å hjelpe de som trenger hjelp til å overleve i eget hjem. 

Dessverre så er det bare snakk om tid før et barn til, lider samme skjebne som Christoffer Kihle Gjerstad.

Han hadde et 17 cm langt brudd på hjerneskallen. Blant annet…

Jeg som blogger føler meg forpliktet til å gjøre det jeg kan for at dette ikke skal skje igjen. Men hadde de som har makt til det gjort jobben sin så hadde vi kanskje unngått det.

Med økte ressurser til psykisk helsevern. Med et barnvern som fungerte til barns beste og med foreldre som søkte hjelp til riktig tid, så ville noe vært gjort.

Men det er først og fremst innstillingen til alle som har omsorg for barn som må endres. Og ikke minst innstillingen til alle som er i omgangskretsen til barn man har mistanke om å ha det vondt i hjemmet. Du har plikt til å bry deg!

Man må tørre å bry seg og tenke det verste for barns beste.

UNICEF har et slagord som er riktig og viktig- Barn er verdens viktigste. Og alle barn har rett på en trygg barndom. Du har plikt til å bry deg!

Barn er det kjæreste vi har, de fortjener å kunne legge seg i trygge omgivelser uten frykt for mishandel. De fleste barns største helter er foreldrene… du er en helt hvis du gir ditt barn en god barndom.

Jeg oppfordrer politikere til å ta tak i dette enorme samfunnsproblemet nå!

 

Vargas

4 thoughts on “Volden i hjemmet øker

 1. Dette er litt av problemet i dagens samfunn, man skal helst ikke bry seg. Men man kan heller ikke sitte og vente på lovendringer….. Dette er ett veldig vanskelig tema.

  Hva kan man gjøre, hvor langt skal man gå.. Og vi har jo eksempler på der barn er tatt fra foreldre, som faktisk ikke hadde gjort noe.

  Den største forandringen, tror jeg vil komme ved at vi viser barna og de voksne at vi er der for de. Feks, så burde det være mulig for voksne å ringe noen, eller besøke ett sted, uten krav om at de skal betale, eller bestille time for å få komme dit.

  Vi har jo krisesentre, men hva med sentre for situasjoner før det kommer så langt..

  Jeg tror det ville vært til en stor hjelp. Og å bli møtt av mennesker som har erfaringer fra lignende situasjoner og ikke bare utdanning på papiret.

  Kunne staten og frivillige gå sammen om ett sånt prosjekt, da tror jeg at det vil bli store forandringer.

  1. Mulig du har rett i det Ege, men først og fremst må voksne forstå alvorligheten av å skade barn. At det ødelegger livet til de som blir utsatt for volden. Hadde straffene vært langt høyere ville det alene stoppet noe av galskapen. Men holdningene til omsorgs-personer må endres, ellers vil flere liv gå tapt. Garantert.

   Takk for kloke ord.

   Vargas

 2. Jeg tror ikke at de som utøver volden ikke vet og forstår hvor skadelig det er… Det er vel mer ett spørsmål om hvor grensen går for den som er voksen, før det smeller.

  Det er mye fokus på at man blir dårligere sjåfør i trafikken av for lite søvn og for mye stress. Man kan like gjerne trekke samme slutning ut av at man blir en «dårligere » forelder av for lite søvn og for mye stress. Da skal det ikke mye til før man sprekker og sier og gjør ting man ellers ikke ville gjort.

  Helt personlig så syns jeg en god del av strukturen i samfunnet må myknes opp, mindre stress og press vil føre til bedre stabilitet og mer trygghet, for alle.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.