Voldtekt- Kvinner er fritt vilt

Voldtektene i Norge eskalerer, og kvinner er på mange måter fritt vilt. 

Etter terrorangrepet 22. juli har de fleste ressurser hos politiet blitt brukt til å etterforske hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet.

– Andre hendelser, og derav voldtekter blir ikke etterforsket eller svært forsinket etterforsket pga manglende bemanning hos Oslo- politiet. Samtidig går mange politi uten jobb etter endt utdannelse, enda det faktisk ble ansatt mange etter at terroren rammet oss.

Ikke mange nok, helt åpenbart.

 Mange kvinner i Oslo er også midt i sorgprosessen etter 22. juli, samtidig går mange av disse hjem om kvelden og er redd for å bli overfalt. Et kaldt og voldelig samfunn er et faktum. Kvinner er fritt vilt. Politiet står maktesløse.

– Det er også meldt om grove voldtekter i Østfold de siste ukene, og i Bergen er tallet på overfallsvoldtekter fordoblet på et år. Det foreligger anmeldelse på nærmere 50 voldtekter i Bergen regionen så langt i år, mor ca 20 i fjor.

– Oslo er fortsatt voldtekts-hovedstad, og dette må på agendaen til politikerne igjen. Man kan ikke se bort i fra at kvinner i Norges største by er livredd for å gå ut, uansett hvor viktig det er å få kartlagt hendelsene rundt det som skjedde 22. juli.

Her må politiet klare å gjøre begge deler. Men de må få nok ressurser.

 

 CopyrightVidarKolstad.jpg

 

Seksuallovbrudd økte med 12,8 %og en økning i antall anmeldelser for voldtekt på 6,9% er registrert i Oslo politidistrikt. Dette er for første halvår i år , mot samme tid i fjor.

Kilde: Politiet.no

Om du er en kvinne i Oslo regionen så vil jeg gjerne høre i fra deg.

Er det ok å bo i Oslo, med all den volden som skjer, og føler DU deg trygg? Hva mener DU politi, politikere og myndighetene bør gjøre for å gjøre hverdagen din bedre?

Det er bare snakk om tid før nye overfall og voldtekter blir meldt i nyhetene igjen. Hvem blir mishandlet denne gangen?

– Man kan diskutere i dagevis rundt spørsmålet «hvorfor menn voldtar». Det finnes ikke et svar på det, fordi det er mange forskjellige typer mennesker som velger å ødelegge andres liv med å forgripe seg.

– Det man kan se som en rød tråd i overgriperens «signatur» er at han er ikke- europeisk, flyktning uten gyldig oppholdstillatelse, og som har opplevd traumatiske opplevelser uten å få behandling for disse. Ofte har han mange andre kriminelle handlinger bak seg.

Her står utfordringene i kø for politi, og myndigheter. Dette må på handlingsplanen i dag!

Det er helt uakseptabelt at norsk kvinner er fritt vilt i egen by.

 

 

Vargas

 

 

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.722715-tva-haktade-for-mordplaner

 

 

 

3 thoughts on “Voldtekt- Kvinner er fritt vilt

 1. Nå bor jeg ikke i Oslo, men heller ikke Trondheim har vært spart for en rekke stygge overfallsvoldtekter dette året. Og nei, jeg føler meg ikke trygg. Skal jeg ut på byen en kveld, må alt planlegges; har jeg følge hjem fra kjæreste/venner? Om ikke, har jeg råd til taxi? (Det er 1 km å gå fra busstoppet og hjem). Er det vær til å ta sykkelen? (Heller kriminell enn voldtatt!) Kan jeg ha på meg den fine kjolen, eller er det lurest å ha på seg ei bukse? Får jeg plass til et par Converse i veska, så jeg har «vandresko» hjem, OM jeg må gå alene? Og videre i de banene… Det er ganske slitsomt, skal jeg si deg. Nå er det jo en del natteravner her også, og jeg skulle ønske det var flere av dem ute og gikk, så jeg kunne huke tak i en som vil følge meg hjem. De har tross alt tilholdssted i nærheten av hjemmet mitt. Nei, jeg vet ikke… tilliten min til politiet (særlig etter at de begynte å henlegge voldtektene pga mangel på gjerningsmenn) svekkes stadig.

  1. Hei RR

   Tilliten til politiet bør være ok, det manglende tillit hos politikerne som sitter på makten og ressursene til å øke politistanden i de store byene som er en av hovedgrunnene til at så mange tar sjansen på å bryte loven. Samt at det er blitt et hardere og langt mere voldelig samfunn. Jeg forstår godt din fortvilelse over å frykte å reise hjem på kveldstid, slik skal det selvsagt ikke være.

   Jeg er ikke kjent med forholdene i Trondheim, men i Oslo regionen er det en høy prosent ikke vestlige europeere som hekker ikke har oppholdstillatelse i Norge, som står for de verste lovbruddene.

   Problemet er så graverende at politikerne bør ta grep nå. Også i Trondheim!

   Takk for din kommentar RR

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.