Voldtekter i Oslo- Kvinner naive?

Jeg hørte et intervju på radioen som Abid Raja (V) gjorde for P4 som utsendt reporter for noen år siden. Det var sterke saker. Han intervjuet somaliere og pakistanere i Oslo om tema voldtekt.
De mennene som ble intervjuet sa at de norske kvinnene som ble voldtatt i helgene ønsker det selv. De kler seg som om de vil bli voldtatt, og da blir de det.

Uansett hvordan kvinner skal gå kledd skal de få gå i fred, mitt poeng er at innvandrer med kriminell bakgrunn ikke ser på det som feil å voldta kvinner fordi de har kledd seg nesten naken og går ofte svært beruset hjem fra sentrum alene.

Det er snart en ny helg. Det er en overhengende fare for at det vil skje en eller flere voldtekter også denne helgen. Da må de kvinnene skylde seg selv i så fall.

Nå er det skrevet så mye, advart så mange at det ikke lengre skal være mulig å ikke ha hørt om at Oslo er et mekka for de som liker å mishandle og voldta kvinner.

Justisminister Knut Storberget lover tiltak. Lovlig sent, dette var på agendaen i fjor sommer uten at noe ble gjort. Nå kommer det flere politi og andre tiltak endelig.

Problemet er bare at politiet kan ikke være over alt. Nå må kvinnene selv skjønne poenget og ta forhåndsregler.

Ordfører Fabian Stang anmoder kvinner om å ikke gå ut alene i Oslo-natta alene i helgene, det er rett og slett for risikofylt.

Allikevel må ikke kvinner bli for naive heller .Det er liten tvil om at blant de voldtatt Oslo-kvinnene må det være snev av naivitet når det gang på gang advares om å gå alene, være for full og i tillegg bevege seg i utsatte områder.

Sist helg ble det meldt om 6 voldtekter, og minst 8 arresterte. Det kunne vært null voldtekter om kvinnene tok noen forhåndsregler.

Somalierne på radioen sa rett ut at han trodde kvinnene i Norge er flotte og de blir respektert, men går de halvnakne og er dritings så ber de på en måte om å bli overfalt. Jeg mener det ikke kan forsvare en voldtekt, men somalieren har et poeng.

Foto: Nettavisen.no

Går du med en banan forbi Julius i Dyreparken for å friste han, så kan det hende han banker deg og tar bananen din, uten sammenligning for øvrig.

Moralen må bli, jenter kle på dere, drikk litt mindre og reis med taxi, bli hentet av venner eller familie.

Eller la være å gå ut rett og slett. Det er ikke verdt å få livet ødelagt pga vold og voldtekt.

Oslo by er ikke farlig i seg selv, det er halvnaken kvinner, beruset på vei hjem fra sentrum, der overgriperen ferdes som er kjernen i problemet.

Om det ansettes mange hundre politifolk til, så vil det skje voldtekter i Oslo allikevel, fordi politiet kan ikke passe på alle.

 

Vargas

37 thoughts on “Voldtekter i Oslo- Kvinner naive?

 1. Hm..!
  Jeg er ikke, har aldri vært, blant de som går lettkledd på fest og drikker meg snydens,
  og allikevel mener jeg at å fokusere på at kvinner drikker og hva de har på seg,
  er så bort i natta feil…

  Det som må til er en holdningsendring blant de som voldtar.
  De må forstå at det er galt å påføre ett annet menneske sine egne behov…
  Og det er holdninger om hva som er voldtekt og hva som er «uskyldig moro» en må ta oppgjør med. Er det feks greit at noen tar seg til rette med personer som sover, er full, bare for moro? Bare for å få dekket sitt eget behov?

  Jeg har observert mange menn tidligere, på kroer etc,
  hvor de legger ut den ene historien etter den andre om noe som skulle være riktig så morsomt..
  Enkelte ganger er det en god blanding av mobbing og mishandling.
  Men så er det store spørsmålet?

  Hvem er det som voldtar?
  Nøyaktig hva slags person er dette?
  Det syns jeg burde være det største og viktigste spørsmålet å få svar på.

  Ikke at den som voldtar er norsk eller utlending…
  Og absolutt ikke at kvinner drikker seg snydens eller er lettkledde…

  Snu på det til incest, vil samfunnet legge skylden for misbruket på den unge jenten under 15 som blir misbrukt av en annen person?

  Holdninger, holdninger holdninger.
  Mange går rundt med holdninger som er helt borti natta,
  spør du meg.

  1. Hei Ege

   Mye kloke tanker som vanlig fra deg. Mitt poeng er at det nå er et så stort problem i Oslos gater at kvinnene blir tvunget til å endre kurs for å unngå å bli voldtatt.
   Selvsagt er det feil av overgriperen å gjøre, det selvsagt bør overgriperen straffes. Problemet er her nå, det er ikke nok ressurser til å stoppe dette. Fortsetter kvinner å gå halvfulle, halvnakne i Oslo- natta så vil de få problemer. Garantert.

   Kvinner er naive om de ikke skjønner det.

   Jeg forsvarer ikke overgriperen, jeg ønsker at dette må ta slutt, men politikerne i Oslo med justisministeren i spissen har feilet Big Time. Nå først lover han tiltak som burde vært på plass for lenge siden.

   Det tar tid før noe skjer, og i mellomtiden må kvinnene ta ansvar for egne handlinger Ege.

   Den som voldtar er syk i følge politiet, da bør kvinnene unngå de syke mennene for alt det er verdt om de har livet kjært. Da går man ikke halvnaken på byen da.

   Takk for din kommentar og dine meninger Ege.

   Vargas

 2. NEI, det er ikke kvinnenes skyld hvis de blir voldtatt. Det er voldtektsmannens, og bare voldtektsmannens skyld og ansvar når han voldtar noen. Kvinner må få lov til å gjøre hva de vil uten at de skal få høre at de legger opp til å bli voldtatt.

  Menn er heldigvis ikke apekatter som handler på instinkt. De er faktisk utstyrt med en menneskelig hjerne de også. Menn som voldtar gjør noe galt, og det er de fullstendig klare over.

  1. Jeg er enig med deg Ylvalia, allikevel må du innrømme at det er lite smart å utfordre skjebnen med å rave gatelangs i Oslo-natta beruset og med minimalt med klær når sjansen er overhengende for å bli voldtatt?

   Jeg mener det ikke kan unnskyldes på noen måte, og alle som forgriper seg bør straffes. Mitt poeng er at man bør ta forehåndsregler når situasjonen er som den er.

   Voldtekt blir aldri akseptert, derfor bør det settes inn tiltak så raskt som mulig, det har mange ønsket i flere år nå, men ingenting skjer. Før nå!

   I mellomtiden tvinges kvinnene i Norges største by å ta ansvar for seg selv.

   Takk for at du kommenterer ylvalia.

   Vargas

   1. Lite smart kanskje, men derfra til å si at dersom noen blir voldtatt i natt må de skylde seg selv, den blir for drøy. Jeg tror, ut i fra det du har skrevet i kommentarer her, at vi er nokså enige, men den formuleringen du hadde i hovedinnlegget burde du ikke brukt.

    1. Hei Ylvalia

     Jeg liker å sette ting på spissen, og jeg mener fortsatt det jeg skrev i innlegget. Jeg mener folk må kunne tenke og sette seg inn i situasjonen. Vi lever ikke i en perfekt verden. Folk blir voldtatt i egen by, det må kvinner kunne ta konsekvensene av. Det har vært side opp og side ned om voldtekter i Oslo, de som ikke skjønner alvoret, og allikevel raver rundt må skylde seg selv. Det er en brutal virkelighet.
     Det er like feil å voldta for det.Så lenge ikke myndighetene får ryddet opp, må alle kvinner ta ansvar for egen helses skyld å høre på ordfører Stang. Det er for farlig å gå ute på nattestid, hold dere innendørs for egen sikkerhets skyld.

     Takk for ditt bidrag i denne viktige debatten Ylvalia:)

     Vargas

 3. Jeg merker at jeg blir litt småirritert på disse gutta som mener at hvis kvinner går med ditten og datten «ber» de om å bli voldtatt. Da må jeg bare spørre om hvorfor kvinner som går med hijab / burka blir voldtatt eller kvinner som er i krig? Ber de om å bli voldtatt når de bærer ungen rundt armen? Dette er et verdensproblem og det vet alle også. De unnskylder sine egne handlinger og det er ikke greit. Dette blir som å si «Jeg så en mann gå alene. Han var full og var boler. Han ba om å bli slått ned». Ser du? En helt feil holdning? Enten så må disse mennene komme hit, lære seg at norske jenter går gjerne på byen, drikker, flørter og så må de få lov til å dra hjem uten å bli overfalt.Jeg er PISSLEI av folk som unnskylder disse mennene og at de selv ikke kan ta ansvar.

  Jeg mener at kvinner nå for tiden må ta forhåndsregler, men jeg tror ikke noe på at disse gutta respekterer kvinner på noen som helst måte. Selv går jeg ofte på byen i bukse, shorts osv, en sjelden gang kjole. Ofte går jeg i bukse på Oslo, plystring, navnkalling osv er ikke uvanlig. Seneste i går gikk jeg med bukse og en stor cardigan og to gutter gikk etter meg og skrek at jeg måtte komme til dem, helt til jeg kom frem til bussholderplassen. Skjønner du hvor dette går? Jeg mener ikke at jeg kunne ha blitt voldtatt, men sånne folk har NULL respekt for noen og da fortjener de heller ikke respekt tilbake. Asylsøkere som norske.

  1. Jeg leser hva du skriver, men du leser ikke hva jeg skriver Miriam, det virker på meg som om du misforstår innlegget mitt.
   Jeg mener for egen sikkerhets skyld så MÅ kvinnene ta forehåndsregler.

   Vargas

 4. Det er alltid voldtektsmannen sin feil. Aldri jentene. Aldri. Frykt skal ikke hindre kvinner i å kle seg som de vil, eller hindre de å feste og kose seg. Hvorfor skal jentene ta forhåndsregler? Viss det er innvandrere med kriminell bakgrunn, som du sier, så er det dem det må gjøres noe med, og ikke jentene.

  1. Hei Else

   Så hyggelig at du stakk innom bloggen igjen- lenge siden nå.

   Mitt poeng er at kvinner bør tenke på egen sikkerhet, derfor bør de ta forehåndsregler mht til ege nsikkerhet.

   Myndighetene klarer ikkr å beskytte de, derfor er det deres egen interesse å beskytte seg selv best mulig.

   Selvsagt er det ikke kvinnenes feil, men man kan ikke se seg blind på virkeligheten heller Else.

   Takk for ditt kloke bidrag i debatten

   Vargas

   Vargas

 5. Jeg forstår hva du mener. Det er bare den måten du skriver det på som provoserer – «Da må de kvinnene skylde seg selv i så fall»
  Det er jo ikke kvinnene sin feil at det er voldtektsfare. Du sier at myndighetene ikke klarer å beskytte, så kvinnene må beskytte seg selv. Men det er jo også myndighetene som har bestemt å ta inn innvandrere med kriminelle bakgrunn.
  Kvinnene burde ikke bli «straffet» (med å dekke seg til eller dra på selvforsvarskurs og kjøpe personlige alarmer) for det som myndighetene gjør.
  Men jeg er enig i at kvnner bør være forsiktige slik som det er nå. Selv om det ikke burde være slik i det hele tatt.

  1. Det jeg skriver er satt på spissen for at poenget skal komme fram. Selvsagt er det ikke kvinnenes feil at det er voldtektsfare. Men faktum er at det er det nå. DET må kvinnene ta til etteretning og beskyttte seg selv-
   Myndighetenes manglende evne til å finne en løsning på problemet tvinger kvinnene til å ikke gå halvnaken og full gatelangs i sentrum i helgene. Det er dessverre slik det er nå Else.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 6. Hmm, jeg tror jeg en logisk feilsluttning ser…

  Det virker som om du ilegger disse intervjuene Raja gjorde med utlendingene en spesiell autoritet når det kommer til å vurdere hva som er risikoadferd angående overfallsvoldtekter. Jeg skjønner hvordan du tenkte, det er greit nok, men jeg er her for å fortelle deg at du har blitt avsporet.

  Disse mennene er ikke noe mer ekspert på hva som får en voldtektsmann til å forgripe seg enn det du er. Bare for om noen kommer fra somalia så betyr det ikke at de har mer voldtektskredd enn noen fra toten.

  Visst er det sant at de sitter inne med motbydelige konservative holdninger, men uttalelsene betyr ikke noe mer enn når grandtanta di sitter å sier de samme tingene. Det er bare bedrevitenhet, synsing og arroganse.

  Sannheten er at avsindig berusede, lettkledde kvinner ikke kommer markant ut på statistikken for overfallsvoldtekter. Og grunnen til at de ikke gjør det er fordi menn som voldtar driter i hvordan offeret ser ut, de kaster ikke bort tiden på å vurdere grad av beruselse og de trenger ikke alltid en mørk park for å se sitt snitt.

  Ellers refererer jeg til mitt siste blogginnlegg for mer ranting om saken :p

  1. Hei Martine

   Det stemmer nok at overgriperen ikke vurderer utseendet på sine ofre. Men du tar grundig feil. Det er nettopp slik somalieren på radio sa det- det skjer i virkeligheten også.
   Det er kvinner som har vært på fest i sentrum som oftest blir voldtatt i Oslo. Overgriperen er svært ofte ikke vestlig, fra Somalia eller andre afrikanske land uten oppholdstillatelse. De bryr seg ikke om ofret i det hele tatt, ei heller å bli arrestert. De har lite å tape.

   Det er fredag og bare timer til neste voldtekt, dessverre!

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 7. mulig du har et lite poeng der, hvis du sier overfallsvoldtatt og ikke «voldtatt» For de flste kvinner som blir voldtatt i oslo blir voldtatt av folk de kjenner på steder de burde føle seg trygge og ikke av afrikanere på fredagskvelden.

  Og igjen, om somalieren som ble intervjuet ikke selv er voldtektsmenn, så er det fremdeles bare synsing når han snakker om hva det er som får andre til å voldta.

  1. Hei Martine-

   Jeg vet det skjer mange voldtekter rundt omkring i de tusen hjem, hver eneste dag skjer det. Men fokuset er på det som skjer i Oslo sentrum, hovedsaklig i helgene. Jeg mener somalieren som ble intervjuet på radio treffer spikeren på hodet, fordi han vet hva som foregår i sitt miljø. det vet ikke du og jeg. Han sier rett ut at norske kvinner er naive som går halvnaken rundt i sentrum uten å kunne gjøre rede for seg selv. Ikke alle er fulle, men jeg mener han har et godt poeng.

   Jeg mener også at det nå må være grenser for hvor langt kvinner skal tøye grensene. Nå vet alle at det er mange voldtekter i Oslo. Om man har livet kjært så tar man forehåndsregler.

   Takk for at du kommenterer på denne bloggen Martine.

   Vargas

 8. Jeg er enig i det du sier. Jeg er selv blitt dopet ned å voldtatt på nach. Jeg var ganske full og ble med noen hjem, jeg gikk i bukse og genser, men ville vanlig vis aldri blitt med noen jeg ikke kjente noe særlig på nach alene vist jeg ikke var full, jeg hadde truffet ene mange ganger før, men viste ikke noe om de som var der. Jeg drakk en øl på nach og ble veldig sløv, husker mest i bruddstykker. Det ente med at jeg ble filmet og voldtatt av 3 stykker ( var ene som utførte selve voldtekten ) Jeg ligger ikke skylden på meg, men ansvaret for min egen sikkerhet. Jeg gjør ikke det igjen og lærte på den harde måten. Selvfølgelig var det de som gjorde noe helt umenneskelig og ulovlig, men det tar ikke vekk det faktum at det er jeg som må leve med dette resten av livet mitt, Det har ødelagt for familie, samboeren og ikke minst selvfølelse, trygghet og følelsen over å bestemme over egen kropp. Menn hadde blitt anmeldt for blotting om de hadde gått med det samme som mange jenter gjør. Det er ikke jenten sin skyld, men hun har helt klart et ansvar for egen sikkerhet og det med at påkledning ikke har noe å si er bare tull, blir jo helt naivt å tro noe annet. Når jenter jokker å vrikker seg som om hun kom ut av en musikkvideo, med pupper å rumpe ut. Joda menn klarer selvfølgelig å styre seg, men det er noen som ikke klarer det, blir provosert eller for full selv og ikke kan bedømme helt om du sover, selv om jenta nettopp satt rumpa si på tryne til gutten og ville høre hvor sexy hun er og hvor mye han vil ha henne, for så å le… og da kanskje til slutt sovner. Er det da bare gutten sin skyld? Jenter prøver å fraskrive seg alt ansvar og skylde alt på guttene. Verden er ikke et hyggelig sted og det må folk forstå. Det er et fritt land og du kan si så mye du vil at det er din rett til å gå med noe horer hadde vært flau for å gå med, men alt har konsekvenser. Det er ALDRI greit å voldta noen uansett, men det skjer og det skjer ofte, det er den som voldtar som skal få straff, men som oftest så er det offeret som sitter igjen og overgriperen går fri. Menn får også ofte beskjed om at, der skulle du jo ikke gått, der er det fare for bank, ja da kan du skylde deg selv. Er det bare jenter som kan gjøre som de vil for sin egen del og ikke gutter? Tenk der om jenter, det er tross alt en voldtekts bølge her. Det er heller ikke slik vi får likestilling, dere får jo menn til å se på damer som objekter, når dere selv fremstiller dere som et, menn som voldtar ser på slike damer som objekter og ikke som mennesker. Det ødelegger for mange damer!!

  1. Hei Sara

   Du kommer med en sterk historie og mange spørsmål jeg ikke kan svare direkte på.

   Jeg håper det går bra med deg etter det du har vært gjennom. Det er vanskelig å sette fingeren på hvem som voldtar. Fordi det er menn i fra alle samfunnslag, og i svært variert alder.

   Jeg er veldig takknemlig for at du bruker masse tid og krefter på å dele din byrde på denne bloggen.
   Jeg håper at det er med på å hjelpe andre kvinner som har opplevd noe lignende.

   Takk Sara!

   Vargas

 9. Om jeg husker det riktig så sier han også at de ikke behandler kvinner respektløst om de ikke drikker. Så hvem er det som tøyer grensene her? Jeg har ikke tro på forbud, men kanskje noen burde formane i avisene om at menn skal drikke mindre i helgene heller, for om Somalieren eller vennene hans er noen form for autoritet på området så virker problemstillingen ganske klar.

  Om vi ikke kan stille overgriperene ordentlig til ansvar kan vi like gjerne pakke sammen sosialdemokratiet vårt og innføre militærstaten først som sist. Mennsker er ansvarlig for handlingene sine, dette er et ufravikelig faktum om vi vil ha noen form for frihet og likeverdighet i samfunnet.

 10. Vi kvinner må bli behandlet med respekt samme hva vi har på oss!!! Det må snart bli slutt på alt dette tullet om at VI må tilpasse oss våre nye landsmenn og kle oss sånn det passer dem. Det er DE som må innrette seg og respektere norske forhold og norske lover, ellers bør de sendes ut igjen!!! DISSE som voldtar, hovedsaklig utlendinger, ødelegger både for oss nordmenn og ikke minst for snille lovlydige mørkhudede utlendinger. Ikke rart rasehatet vokser da. Vi må bli mye flinkere til å sette KLARE grenser for at dette er HELT UAKSEPTABELT!!! I tillegg går jo alle ‘på nåler’ for mørkhudede og er livredde for å trå feil og derved bli trakkasert og plaga av dem. Jeg har selv blitt trakkasert og sjikanert så det er nok ganske vanlig. Men ingen tør si noe for da blir man stempla som rasist med en gang…. Veldig synd det har blitt så ille.. Liv

 11. Med andre ord er vi snart på vei inn i det en del vil, nemligen å gå i burka før å være ei ordentlig kvinne.. Når det er sagt så vil jeg også si at dessverre jenter/kvinner vi må ta valg som vi ikke burde trenge i et land der demokrati råder og man må få lov å kle seg som man ønsker.. Det er som å få tredd ned over ørene at vi skal anpasse oss andre lands lover og regler,vi skal på så sett underordne oss det. Hvis ikke er straffen vår en voldtekt.. Nå er jeg klinkende klar over at alle som voldtar ikke er utlendninger men dessverre er de voldtekter som skjer ute en helg preget av det.

 12. Godt sagt Katarina. Vi må bare stå sammen og kjempe imot dette. JEG kommer ALDRI I LIVET til å gå i Burka, NEVER 🙂 Det er desverre blitt litt sånn at vi som nordmenn har blitt nødt til å tilpasse oss muslimer fordi vi er så redde for å ‘tråkke dem på tærne’ for da svarer de med voldtekt og annen terrror og for å bli stempla som rasister. For hvis noen prøver å åpne kjeften og ta til motmæle så blir de raskt stoppa av Antirasistisk senter og folk fra venstresiden i norsk politikk og kalt rasister. Jeg mener at Antirasistisk senter er med på å skape rasister/ høyreekstreme fordi de så kjapt ‘setter lokk på’ alle som prøver å si noe negativt om mørkhudede. Så derved syns jeg de jobber mot segselv og også IMOT demokrati og derved også fred. Stoltenberg lovte oss mer demokrati og åpenhet som svar på 22/7. Får inderlig håpe det ikke er bare snakk og valgflesk…. Vel, heldigvis er de fleste mørkhudede snille og godt integrert, men de andre tullingene ødelegger for de snille… skjønner?? Skulle ønske antirasistisk senter tok seg et kurs i ytringsfrihet 😉 Liv

  1. Takk for kloke ord Liv:)

   Det er allikevel ikke antirasistisk senter sitt ansvar å holde ikke vestlige muslimer borte fra norske kvinner. Det er det utelukkende norske politikere som skal ha orden på. Stoltenberg og Storberget er svært dyktige til å snakke, men det er så mange ting som er lovet og ikke gjennomført at det ligner på valgflesk gang på gang. Det som forundrer meg mest er at opposisjonen sitter med hendene lukket og jeften klistret igjen.

   En sjelden gang prøver Siv Jensen seg med flaue forslag på å angripe den sittende regjering uten at det blir noe mer av det. Det preller av som vann på gåsa.

   Jeg er helt sikker på at det vil bli mer enn to overfallsvoldtekter i Oslo før jul .Jeg er helt sikker på at Storberget ikke tør å vedde i mot, for han virker helt handlingslammet mht denne situasjonen.
   UP kan ikke vokte Oslos gater hver eneste helg, det finnes det ikke penger til.

   Blir engasjert av dette merker jeg, men mest provosert av den sittende talentløse regjeringen!

   Vargas

 13. TUSEN TAKK!!! Ja jeg er helt enig med deg Vargas 😉 Det er ingen av politikerne som tør å si noe eller gjøre noe, for da blir de bare avspist og kneblet som fremmedfientlig med en gang, både av politikere og antirasistisk senter. Siv & co er faktisk den eneste som tør å sette ord på dette og ta det opp. Jeg tror de på venstresida mener det godt å ‘dulle’ med innvandrere men det blir heller ‘Bjørnetjenster’. ALLE har godt av at det stilles krav til dem og at vi setter klare grenser. De på venstresida er veldig opptatt av å ivareta innvandrere, homofile og kjempe for kvinnesak, mens de SAMTIDIG skyver alle de som stiller seg kritisk til innvandring ut i kulda… De igjen reagerer med å bli sintere og sintere… Så et tv program om EDL (english defence leage) og omg hvor sinte de var. Kanskje ikke så rart eller?? Ikke rat de føler seg utstøtt av alle…
  Etter min mening er det altfor lav takhøyde og hjertevarme så jeg ønsker mer demokrati og åpenhet og hjertevarme hjertelig velkommen (håper det ikke bare var tomme ord på rosesermonien)…. Får vi til et åpent samfull der ALLE står samlet og der vi tar vare på hverandre så kan vi ta hundre skritt videre mot et mer fredelig og fint samfunn. Vi burde gå hånd i hånd alle sammen og Anders Behring Breivik er også velkommen (fra mitt synspunkt) inn i varmen. For det som skjedde 22 juli må ALDRI skje igjen…
  Lets hope for peace and love forever. <3 liv <3

 14. Hei synes det er fint at du prøver å ta opp problematikken på en litt annen måte.
  Først: Jeg tror at kvinner opplever alt av «etterpåklokskap» som moralisering og en tildeling av skyld. Det mange ikke skjønner er at det er en oppfordring til å ta vare på seg selv og se framover. Klær komer alltid til å være et tema tror jeg, hvorfor? jeg tror det er fordi menn som voldtar skal klassifiseres som dyr. Det er som om man ikke tar hensyn til at det er noen grunnleggende ting som driver oss alle, også de kriminelle. Jeg hører argumentet jeg burde kunne få gå naken gang etter gang, og hver gang tenker jeg, du er søt du og du har et verdensbilde jeg skulle ønske jeg fortsatt hadde. I en ideell verden burde man kunne gå uten klær eller gå med klær laget av penger i farlige strøk. Vi som menn vet at vi kan ikke si hva vi vil spesielt på byen hvor det er rus i bildet, uten å måtte regne med at konsekvensene kan bli fysiske. Vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt til en kamerat at det ville vært din skyld om det ble bråk nå, selv om den andre hadde slått først.

  Det er også en farlig ting som sniker seg inn, dette fordi det finnes fakta grunnlag, utenlandske menn er overrespresentert. Tallene er slik at det finnes belegg for å si slikt, jeg liker alikevel ikke å vinkle det : nordmenn mot de andre.

  Litt tilbake til klær, skulle jeg planlegge noe kriminalitet ville jeg valgt ofre som var lette å overmanne, avsidesliggende osv, samme som jeg ville ikke ha ranet en bank som har sine sikkerhetsrutiner men heller tatt kiosken som var uten sikkerhet. Her spiller klær inn i mine øyne, en godt kledd kvinne kontra en halvnaken? en alene i en park kontra en med følge? for meg er dette logisk, handlingsmenne følger sine mønstre og velger ofre utifra tilgjengelighet. Vet at det kommer til å komme kommentarer om at det virker som om jeg vet hva jeg snakker om din «#¤»#%mann. Nei, jeg er ikke det og kommer aldri til å ville gjøre det, synes det er vanskelig når kjærester har bedt meg om å ta holde rundt halsen når vi har hatt sex. Men det må da gå ann å se at ting har sine grunner, om disse grunnene følger lover eller trosser dem.

  andre steder leser jeg at ting prakkes over på menn igjen, og når en som kommenterer sier at han blir provosert fordi du setter alle i en illeluktene bås, svaret var kan jo ikke skjønne at du blir provosert når det ikke gjelder deg, mannen har fortsatt ett y kromoson. Men ting som å gå ut og kalle alle men dyr (svensk feministleder) eller stenge idrettsarenaer for menn er stuerent.
  Jeg synes det er trist at du sier at hvis ditt og datt hadde vi ikke hatt voldtekter. Vold, mord, voldtekter tyveri osv har eksister gjennom hele historien, og kan kun unngås i totalitære samfunn. Dette er ikke å si at det er greit eller bagatellisere dem, men heller å innse at dette er en side av menneskenatur som finnes, og antagelig alltid vil være der.

  1. Hei Taare

   Jeg mener ikke å være vanskelig, men jeg får ikke helt sammenhengen i hva du prøver å si her.

   Fint om du prøver å fram budskapet ditt igjen. I litt forenklede former.

   Takk for forsøket!

   Vargas

 15. 😛

  Det jeg prøver å si kan vel kokes ned ja. 😉 mye å si så 😉

  Kledning har mye å si tror jeg. Fordi forbryterne er mennesker langt nedi der, de drives av lyster. Unge kvinner er overrepresentert på statistikkene. Å gå alene om natten er minst like viktig å peke på. Men skal jeg fatte meg kort så må man si at det er et sammensatt problem. Det finnes mange grunner.

  «Sist helg ble det meldt om 6 voldtekter, og minst 8 arresterte. Det kunne vært null voldtekter om kvinnene tok noen forhåndsregler.» Den her er så lett, og feil mener jeg. Kriminalitet har vært en del av samfunnet siden det ble samfunn. tror også at det kan føre til at kvinner kan føle seg skyldige.

  Og kanskje noe av det viktigste jeg prøver å si er, vi prøver ikke å plassere skyld. Tror pekefingeren som kommer etterpå kun oppleves som moralisering av ofre. Tenk framover og ta forhånsregler så kan så mye lidelse unngås, ikke all men mye. Det her er budskapet jeg opplever menn flest kommer med, uten at det er et angrep på kvinner, men formaning om å ta vare på seg selv. At jeg gjør det er fordi jeg respekter kvinner på lik linje som menn og at de må ta ansvar for egen sikkerhet.

  det med utenlandske menn som voldtar mest er å finne i politiets rapport. et faktum som ikke kan bestrides, det som jeg synes er farlig med å ta dem vinkelen er avling av fremmedfiendlighet.
  blei det langt igjen. men det er så mye å peke på i alle retninger og så mye å si.

 16. Et par ting, ja man bør og skal ta førhåndsregler før å komme seg hjem tryggt. Det andre er at jenter i en viss alder (varierer masse) liker å kle seg som de vil, det er en slags prøving, provosering og også at vise at ingen skal komme å fortelle dem vad de skal ha på seg. Sånn er det bare. Livet leker og de har gøy. Ja, de utsetter seg nok før større fare og kan kanskje sende ut «gale» signaler til en del mennesker. MEN.. skal vi sette en stopper før at unge jenter skal få lov å være det de akkurat er.. UNGE JENTER?? Å tro at man skal kunne stoppe det er som å prøve seg på å stoppe et tåg som kommer rett imot deg i rasende fart med bare hendene. Problemet ligger i holdninger og syn på vad en del menn tror de har rett på å tolke som de vil når det passer dem. Man kan tykke og tenke vad man vil om lettkledde jenter men det er til syvende og sist voldtektsforbryteren det er fel på. Leste en artikel om ei jente som prøvde å få tak på en taxi før hun ville hjem,, men nej de sendte ikke ut taxi til visse adresser under helgen og derfor så måtte hun vente tils noen annen skulle hjem., Senariot er at det kunne vært ei jente,. full som bare ville hjem og besløt seg der og da å gå hjem eller ta en svart taxi med stor risiko før å bli voldtatt. Hvems er da ansvaret? Ligger det ikke i at man må legge til rette før å førenkle tilbudet før jenter så at de kommer seg hjem trygt? Ja, man kan si at er de voksne nok til å gå ut er de voksne nok til å komme seg hjem. Men hvem har ikke vært full og glemt konsekvensene før vad som kan skje??? Hvis vi vil tlbake til tider der jenter bare var hjemme og ventet på den rette eller foreldrene fant en til sin datter så må vi tro på nissen allesammen. Eller være ekstrem muslim,, hmm
  Å skylde på religion eller kultur når man faktisk kommer til Norge før å få fred og rett til å leve som man vil under trygge rammer så kommer det også med et stort ansvar at håndtere det og leve etter det landets lover og regler, kultur og samfunn man kommer til. Hvis ikke så er det bare en ting å gjøre og det er å flytte ut av Norge. Voldtekt er uansett religion, hudfarve, kultur og oppvekst en forbrytelse som skal straffes veldig hardt og slåss ned på med en gang…
  Uansett unnskyldning.

  1. Hei Katarina-

   Jeg erenig med deg at det handler om holdninger. Men det hjelper svært lite nåt det kommer inn nye flyktninger med holdninger som rammer norske kvinner på vri hjem fra fest i egen by, gang etter gang. Myndighetene må vise ansvar og vise ut de som ikke har papirer på at de har gyldig oppholdstilatelse. Da kan man håpe på at det blir en bedring i antall voldtekter.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 17. Takk Vargas og enda mer takk for en bra blogg der man kan få lov å uttrykke sin åsikt uten å bli trakassert og mobbet ut før at man skriver vad man mener.
  Når det gjelder som ikke har gyldig oppeholdstilatelse så vil jeg faktisk dra det så langt å si at de som har fått det også skal bli vist ut. Kanksje man da kan få litt bukt på problemet.
  Mvh Katarina

  1. Hei Katarina

   Det er en selvfølge for meg at alle som har saklige kommentarer som andre kan ha glede av eller få nytte av å lese bør få vises på alle blogger. Dessverre så er det mange bloggere, spesielt de på toppen av listene som konsekvente sletter kommentarer som ikke er av positiv karakter.

   Tusen takk for at du er fornøyd og kommer men dine meninger på denne bloggen.

   Det setter jeg veldig pris på å få vite:)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.