Det høres selvsagt ut som en billig spøk, men det er jo ikke det som du sikkert kan høre.

 

– Averøy er et lite tettsted ved Kristiansund som mange forbinder med Atlanterhavsveien. Det bor ca 5500 mennesker der, men det er langt fler om sommeren. Da er det turister fra fjern og der som vil se det lille tettstedet helt ute i storhavet.

Averøy kommune hadde ikke penger til info-skilt, det er nå på plass takket være Ylvis gutta. 24000 kroner kostet skiltet.

– Turistene trenger et sted å orientere seg, ellers kjører de bare videre, mener Ann Kristin Sørvik, ordfører i Averøy kommune.

Skiltet er satt opp på en idyllisk rasteplass i Kovika på Averøy i Møre og Romsdal.

Bremsnes- hatten er et kjent turiststed, og mang en turist har så vidt tatt sjansen å klatre inn i den majestetiske Bremsnes- hulen. Det er et sagn om at selveste Harald Hårfagre (født ca. 850 og død ca 931-932) kuttet av seg alt håret etter å ha samlet store deler av Norge til sitt rike.

Det er også et sagn som forteller at det er mennesker sett klatre opp stigen innerst i hulen, der man må legge seg på magen og dra seg innover. Ikke har kommet tilbake igjen.

Fra innerst i Bremsnes-hulen Foto: privat

 

Averøy er et vakkert sted ved havet det er all grunn til å besøke, enten for rekrasjon, fiske eller se etter det flotte skiltet YLVIS samlet inn penger til.

Ordfører Sørvik innrømmer at hun var litt skeptisk da teamet invaderte kontoret hennes fredag for bare to uker siden.

Vegard Ylvisåker sier det er noe av det mest hektiske jeg har vært med på. Man bruker gjerne lang tid på å spille inn en musikkvideo, vi gjorde det på fem timer. Vi rakk ikke å snakke med noen om annet enn det tekniske. 

Med litt pågangsmot, gode kollegaer og en helt vill entusiasme så går det meste ann.

Husk å se etter skiltet neste gang du er på Averøy.

 

Vargas

Pin It on Pinterest