Yngre menn tenner på eldre damer

Hva kommer det av at mange yngre menn tenner på langt eldre og modne kvinner? Det er ingen hemmelighet at modne kvinner er minst like seksuelle, kåte og frigjorte som de var når de var tyve. Forskjellen er at de nå blir beglodd, sjekket opp og beundret av langt yngre menn. 

Modne kvinner er minst like sexy som kvinner i tyveårene.

Man kan godt snu på det og spør hvorfor eldre kvinner tenner på yngre menn? Men det igjen er langt mer innlysende. Jeg har ikke funnet svar, men vet at menn som ikke har så mye erfaring med damer føler en langt tryggere setting med en dame som vet hva hun vil, og har gjort det flere ganger enn han selv.

I USA er fenomenet kvinner som dater yngre menn blitt en trend. Damene har fått kallenavnet «cougars» (pumaer), og brukes om modne, selvsikre kvinner som vil ha spreke, unge menn – og tør å gå etter dem. Det er ikke lenger de unge, søte pusekattene som er hottest på «datingmarkedet». Nå er det rovdyrene på over 40 som jakter.

Det er langt mer vanlig at det er rike eldre menn som jakter unge vakre kvinner som er ved sin side som en suvenir.

Men nå er dette i ferd med å endre seg også i Norge. Eldre attraktive kvinner er langt mer selvsikre, sexy og går for det de vil oftere enn før. Den moderne mormor eller bestemor kan være en kåt sexhungrig kvinne på 45 til 60 år, og ungguttene sikler etter henne.

Hvorfor skal ikke en moden kvinne som kjenner seg selv best, få lov til å kaste seg ut i kåt-skapen og nyte sin egen seksualitet om hun vil det?

Selvsagt skal hun det. Så lenge det ikke går ut over andre.

Man kan godt si at de yngre guttene er blitt lei av de yngre «sex- in the- city» type damer og går heller etter mora deres.

På Bristol i Oslo kan norske Anita Flakk (45) bekrefte trenden. Hun nekter å godta at dating skal ha et datostempel.

–Nesten alle menn jeg dater, er yngre. Den yngste var 26 år, sier Anita. Hun speider utover lokalet. Det er lørdag formiddag, og på Bristol kafé i Oslo akkompagnerer pianoet summingen fra kakespisende gjester.

–Han der borte, for eksempel – dritkjekk fyr! Anita har fått øye på en uniformskledd gutt i tyveårene. Og han er på ingen måte for ung.

Anita tror kombinasjonen voksne kvinner og yngre menn er en vinn-vinn-kombinasjon. Mange menn på hennes egen alder tar ikke vare på kroppen sin like godt, mener hun. Men Anita ønsker en viril, sprek mann.

45-åringen peker på hvordan menns sexlyst ofte daler etter fylte 30, mens det er da kvinnene for alvor våkner.

–Vi er på topp seksuelt, appetitten og erfaringen er stor. Menn på min alder kan kanskje ha appetitten i behold, men evnen er det ofte verre med.

Anita er overbevist om at en yngre mann vil holde henne yngre lenger.

Følg hjerte ditt, og ikke hva andre synes om at du er sammen med en yngre mann eller du er sammen med en eldre kvinne.

Jeg er overbevist om at det er godt for alle involverte om alderen blir mindre viktig, og at man lar følelser og lyst få større spillerom.

Om det er jenta, mora eller broren du har lyst på…

Er du i et forhold der det er betydelig aldersforskjell? Da vil vi mer enn gjerne høre fra dere.

Vargas

20 thoughts on “Yngre menn tenner på eldre damer

 1. Jeg kom over dette ved å gjøre ett googlesøk på «Blitt mer normalt med eldre kvinner og yngre menn». Jeg har for tiden en sexpartner som er 6 år yngre enn meg. Jeg er 24 i år, han fyller 18. Og har tenkt og tenkt på dette i hele natt. Vi er veldig veldig tiltrukket av hverandre. Han er veldig voksen for alderen, jeg er vel heller litt «umoden». Vi møtes vel ca. på 22. Jeg har aldri møtt noen snillere, og tenker jo på at jeg kunne tenkt meg å innlede ett forhold til han etterhvert, men har sagt at jeg vil være fri og singel en god stund. Han er villig til å vente på meg. Han er dypt og inderlig forelsket og har bestemt seg for at jeg er den rette for han. Jeg er usikker på han virkelig mener det, eller bare er blind av kjærlighet. Men uansett. Det som plager meg er følgende: Det er så utrolig mye dritt som skjer i verden. Så mye trist, vondt og grusomt. Så mye folk må åpne øynene sine for. Så hvorfor i (pardon my french) helvete henger folk seg opp i aldersforskjellen mellom to som er glad i hverandre!? Jeg klarer ikke å fatte og begripe dette!

  1. Hei M

   Jeg synes ikke det er stor aldersforskjell mellom dere jeg. Det er helt normalt innen 10 år. Og Mellom min partner og meg selv er det 6 år. Helt normalt. Om du skal velge å tro på det din unge kjæreste sier må du nesten bestemme selv.
   Jeg synes dine følelser bør få avgjøre.
   Om du vil være fri så er jo det svar godt nok, men som jeg har som motto. Det er best å være to.

   Lykke til.

   Vargas

 2. Min mann er også 6 år yngre enn meg.Tenker ikke på det i hverdagen.Men nå er vi blitt 34 og 40 så da er man mer jevngamle blitt:)
  Da han presenterte seg for meg første gangen derimot så tenkte ikke jeg i det hele tatt at han skulle bli min partner.Han var da 24 år og jeg 30 med 3 barn.Men sånn ble det.I dag er vi gift og har et felles barn i tillegg til de 3 jeg hadde fra før.Trodde ikke vi var spesielle,men vi kommer snart i Kamille Mor og barn:):)ikke pga aldersforskjell, men pga resultatene etter match.com sin undersøkelse ang å date aleneforeldre.

  1. Hei

   Så gøy Bente! Jeg har også blitt kontakt av et magasin om ville skrive om meg og min utkårede fordi vi traff hverandre på nettet, men vi takket nei. Her er det også 6 års aldersforskjell. Ingen problem i det hele tatt. Og det er mange som har 10 års aldersforskjell uten at det skaper debatt. Følelser og kjærlighet har ikke noe med alder å gjøre.

   Tusen takk for at du delte dette på min blogg. Kamille kommer i posten her, og jeg lover å se etter stykket ditt!:) Og hils til mann og alle fire kjekke barn. En stor familie er topp for da har du så mange å være glad i som tar vare på deg og mannen din når dere blir gamle.

   Takk igjen Bente

   Vargas

 3. Hvorfor denne begrensningen på 10 år, også blant dere som sier alder ikke betyr noe? Hva med oss (jeg?) i begynnelsen av tjueårene som nesten utelukkende tiltrekkes av kvinner i alderen 40-70? Må jeg vente i 10 år for at det skal være akseptabelt? Tabuer er til for å brytes.

  1. Hei Robert
   Er ikke helt sikker på hva du sikter til mht begrensninger på 10 år.
   Yngre menn tenner på eldre kvinner, det er ikke en myte, men et faktum.
   Tabuer er til for å nytes bruker jeg å si.

   Kos deg, og takk for kommentar!

   Vargas

 4. For meg handler det ikke om sex, men om å passe sammen som mennesker. Bygge et fundament ut av godt, sterkt og dypt vennskap. Hvis jeg finner en person hvor jeg finner en unik kjemi og han er 10-15 år yngre vil jeg stole på at aldersdifferanse (innenfor rimelighetens grenser) ikke har større betydning enn det man gjør det til. Det er gjerne omgivelsene som reagerer på aldersdifferanse, og som slenger med leppa. Sånt kan være utrolig ødeleggende. En dame som er eldre enn mannen i et forhold kan tilby langt mer enn bare selvsikkerhet i det seksuelle, og i dag holder kvinnene seg unge og fruktbare mye lengre enn før. Dette er et vitenskapelig faktum. En voksen dame har – som regel – en større sikkerhet i seg selv som person og skaper ikke sjalusi- eller oppmerksomhetsdrama rundt seg på samme måte som yngre damer har en tendens til å gjøre. De tør også snakke om tabuer uten å fnise rødmende og tåler en frisk runde diskusjon. De er ofte mer spennende intellektuelt for en yngre mann, enn damer på hans egen alder. I mitt tilfelle er det gjensidig fascinasjon mellom meg og en yngre mann, men skal vi treffes er dette nesten som «en hemmelig verden», og vi har foreløpig ikke tatt steget videre fra et sterkt vennskap. Venner og omgivelser påvirker dette med pekefingre og kommentarer, og valget om å avstå fra «den forbudte kjærlighet» veier dessverre tyngst. Jeg kjenner mange par hvor hun er eldre enn han, f.eks. er min venninne 46 og sammen med en mann på 28, han var bare 23 da de to traff hverandre, og det var han som insisterte på at de to skulle bli kjærester og flytte sammen. Hun var bekymret for at det ikke skulle vare fordi man tradisjonert tenker på «å bli gamle sammen», men fant ut at hun ville ta sjansen, kvinner lever jo også lengre enn menn, statistisk sett. Forholdet fungerer utmerket, og vennene på begges side har ikke bare akseptert forholdet, men nærmest BEUNDRER det, fordi de kommuniserer så godt sammen, ler masse, og skaper en positiv elektrisitet i rommet som også farger av på de andre som er der. Noen av vennene hans har til og med innrømmet at de føler seg «misunnelige» fordi de ser hvilken fantastisk kontakt disse to har. Hvorfor være så fordømmende? Og hvorfor bekymre seg om noe som ligger langt frem i tid, alder er virkelig uvesentlig når man vet at ingen er garantert en dag i morgen, ulykker og dødelige sykdommer kan ramme uansett alder. Lykken er her og nå, og den er til for å gripes!

  1. Hei Wonder!

   Takk for lang og herlig kommentar. Du spør, hvorfor være så fordømmende. Jeg håper det ikke er meg du spør, for da har du misforstått mitt
   poeng med dette innlegget. Det er langt på vei en hyllest til kloke modne kvinner som din venninne som tar sjansen på å følge hjertet sitt og
   lar folk prate så mye de vil.

   Du har helt rett i alle positive punkter du nevner med å finne en kvinne som er eldre enn seg selv, gjerne både 1o 15 og 20 år eldre.
   Jeg er helt overbevist om at mange par har fungert om de hadde turt å hoppe i det.

   Dessuten så er mange modne damer minst like sexy som de unge arrogante som tror de har sjanse på både kvinner og menn i alle aldre.

   Takk for din kommentar, den setter jeg stor pris på!

   Håper du får en deilig weekend!

   Vargas

 5. Hei Jeg er en gutt på 18 og er veldig betatt av en dame på 42 år . Jeg er så lei av jenter på 19-25 år de er så redde for å bli gravid,men 40 års damer de nil ha den bar og vli at jeg skal gi dem hele seden i vagina og helst slikke den ren etterpå og det er det deiligste jeg vet.
  Hun lærer meg opp til å holde meg lengst mulig og sier i fra når jeg skal sprute i henne alt.
  hun er det vakreste menneske jeg har møtt. Hilsen Magne

 6. Jeg er 42, og tiltrekkes oftest av yngre menn. Jeg har vært singel en stund nå, men begynner å bli klar for en mann igjen, og gjerne en som er noen år yngre. Det er mer liv i yngre menn, mens en del menn (men slett ikke alle) på min alder og eldre er mer «satt», stagnerte i tankegang og væremåte. Jeg er trygg på meg selv, og jeg vet at jeg har verdi bare fordi jeg er meg. Dette har kommet med livserfaring, og jeg var slett ikke sånn da jeg var i 20-årene 🙂
  Det er mange negative holdninger ute og går når det gjelder «omvendt aldersforskjell». Har lest noen nettdiskusjoner hvor det fokuseres på «Ja, men se hvordan det gikk med Demi Moore og Ashton Kutcher! Det fungerte jo ikke. Aldersforskjellen tok dem igjen.» Sorry, men jeg tror ikke på den. De var sammen i 8 år. Mange forhold mellom jevnaldrende varer mye kortere enn 8 år! 😉
  Det er ingen som skriver negativt om Hugh Jackman og kona hans. De har vært sammen siden 1996, og hun er 13 år eldre ham. De har vært sammen i 18 år! 🙂
  For at et forhold skal fungere, uansett om det er snakk om jevnaldrende, forhold der han er eldre enn dama, eller der dama er eldre enn mannen, så handler det om kjemi, personligheter som «klikker» og hvor godt man kommuniserer med hverandre. At man har det godt sammen, rett og slett 🙂

  1. Hei The Secret Rebel

   Tusen takk for lang og saklig kommentar, det er det lang tid mellom hver gang vi får dessverre.

   Vi skriver om ting som er litt tabubelagt, og aldersforskjell der kvinnen er eldst er det ikke mye snakk om, så din kommentar bekrefter
   bare vår artikkel. Du har rett i at det finnes mange fordommer og negative holdninger til stor aldersforskjell mellom par.

   Heldigvis finnes det en rekke gode bevis på at man kan lykkes i et forhold enda det er en stor forskjell, om det er kvinne eller mann som er eldst.

   Takk igjen for en flott kommentar, stikk gjerne innom ved en annen anledning, The Secret Rebel.

   Vargas

 7. Hei

  Tenner veldig på eldre damer enn meg selv (36 år). Og er av den oppfatning av at alder har ingenting å si. Det er bare et tall. Men syntes ikke det alltid er like lett å komme i kontakt med dem.

  Finnes det nòen gode chattesider o.l. hvor man kan enkelt kan komme i kontakt?

  1. Hei ikke ung:)

   Om du er en 45 år gammel kvinne, så har du kanskje en selvsikkerhet og en sensualitet yngre kvinner ikke har. Dessuten har du mer erfaring enn
   det unge kvinner åpenbart har. Det kan være med på å pirre nysgjerrigheten til yngre menn.

   Du bør ta det som kompliment og utnytte mulighetene om det passer seg.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 8. Hei 😊 fantastisk innlegg og kanskje høyst aktuell nå som det har gått noen år. Jeg er over 40,kvinne og har ett forhold til en fantastisk fyr på 20. Aldersforskjellen merkes ikke, kun når vi er ute på byen. Jeg må vise bevis på at jeg er gammel nok for å komme inn og han som oftest ikke.

  1. Hei Tiara

   Så hyggelig at du likte innlegget. Flott at du trives sammen med ungdommen og at du holder deg så godt.

   Takk for at du kommenterer på bloggen, stikk gjerne innom igjen, da vi har hundrevis av artikler om tilnærmet likt samme tema.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.