Alle landslagspillere bør kunne nasjonalsangen

 

Uansett om det er kvinner eller menn, håndball, fotball eller curling. Alle som representerer kongerike Norge bør selvsagt kunne hele nasjonalsangen. I hvertfall minst første vers.

Den nyansatte generalsekretæren i Norges fotballforbund, Kjetil Siem synes det skulle bare mangle.

Siem hadde sin første dag på jobben som generalsekretær i fotballforbundet mandag. Dagen brukte han blant annet til å lansere strengere krav til landslagsspillerne.

Et av kravene der er å kunne den norske nasjonalsangen.

De må representere Norge på best mulig vis, og skjønne at det å ha flagget rett utenpå hjertet har stor betydning for de som følger landslaget. Det skal ha stor betydning for spillerne, også, sier Siem.

Det er ikke alle som liker å synge, men det må kunne stilles krav til profesjonelle spillere.

– Man er på jobb for sitt land, da bær nasjonalfølelsen stikke såpass dypt at man viser at «Ja vi elsker» har en betydning, og viser det med å synge med når vår vakre nasjonalsang spilles. Skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson (1832- 1910), tonesatt av Rikard Nordraak «Ja, vi elsker» for mannskor, 21 år gammel. Melodien ble antakelig til høsten 1863 mens Nordraak studerte i Berlin.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LUtiIMZIVOU[/youtube]

Det er lett å føle med de norske farger, norske idrettsutøvere som skal i ilden er helter for liten og stor. De er forbilder og må gå foran som gode eksempler. Jeg tror de fleste som tar på seg en eller annen landslagsdrakt med det norske flagget, er svært stolt over å få lov til å bidra med egen innsats.

Da faller det seg naturlig for de fleste og også synge med når de vakre toner av «Ja vi elsker» spilles.

Den nyansatte generalsekretæren mener det er viktig at spillerne opptrer med respekt og stolthet når de representerer Norge.

– Du er en ambassadør som forsvarer Norges farger og representerer et helt folk, sier Ketil Siem. Han har vært sjef for det Fotballforbundet i Sør Afrika, han har vært sportsjournalist i TV og direktør i Vålerenga fotball.

 

Vargas

 

Kilde

 

NRK.no

 

4 thoughts on “Alle landslagspillere bør kunne nasjonalsangen

 1. Skjønner poenget, men jeg syns ikke man kan ‘tvinge’ dem til å synge av full hals heller. De er Norges store helter!!! Mange vil nok gjerne gjøre det, men har man forsvart Norges flagg og blitt en idrettshelt så må man selv få bestemme hvordan man vil NYTE det store øyeblikk når heisflagginga er!!!! Tenk om det er en på laget som ikke liker å synge i det hele tatt, eller en som synger ‘helt jævlig’ og vet det selv ;-).. eller ganske enkelt at du vil bare konsentrere deg om å NYTE dette kanskje største øyeblikket i en idrettsutøvers karriere. Vi har sett mange som har vært veldig rørt ved sånne store øyeblikk.

  Tenk deg en som har slitt og strevd i mange år, utallige timer med blod, svette og tårer og ofret ALT og så endelig er du verdensmester eller vinner olympisk gull?? Det skulle bare mangle om denne HELTEN/ HELTINNEN ikke selv skal få bestemme hvordan han/ hun vil NYTE det STØRSTE øyeblikket i karrieren/ livet og SELV bestemme hvordan??
  Nei, dette ‘lukter’ ikke nasjonalistisk for meg, det ‘lukter’ heller ‘skikkelig svidd’ syns jeg, dvs det lukter eller minner meg om AP, der alle helst bør være klin like og tenke likt. INGEN må tenke anneledes enn dem… Nei, la disse våre kjære idrettshelter slippe slike ‘direktiver’ for hvordan de skal opptre ‘politisk korrekt’!!! Ærlig talt!!! Mange idrettsutøvere er dessuten individualister og det syns jeg er veldig fint jeg. Vi må for all del få lov til å være som vi er!!! Frem for sånne idrettsutøvere som Petter Northug Jr som TØR å være seg selv og nekter å la seg dirigere til å opptre ‘politisk korrekt’!!! En annen ting jeg vil nevne er at vi som NYTER å heie på Petter, Marit og Therese ++ med Norske flagg må få lov til dette uten at noen kommer å kritiserer oss for å være for nasjonalistisk når vi heier og vifter med Norske flagg… Bevares, vi heier også på de andre men vi må da få lov å heie og glede oss når våre kjære helter vinner??? Vi er da ingen rasehatere for det??? Hvilken stor folkefest det var med VM i kollen vinteren 2011. Helt knall var det!!! Skulle bare mangle om vi ikke skulle få lov å nyte det 😉 og hylle og heie på våre kjære helter!!!!
  Du har en fin evne til å legge ut innlegg som engasjerer til meningsutveksling du Vargas 🙂
  Som du skjønner er jeg HELT uenig med denne Kjetil 🙂
  Vennlig hilsen Liv<3

  1. Hei Liv

   Det er det som er så gøy med blogg, man kan skrive akkurat det man mener. Dessverre så er det svært mange av de største bloggerne som sletter kritiske kommentarer for å framstå så perfekt som mulig. Det synes jeg lite om. Man må tåle at noen er uenig med seg og det man skriver, og tåle en konstruktiv debatt.

   Takk for kloke ord nok en gang Liv.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.