Alt du trenger til skolestarten

For mange hundre tusen elever på mange tusen forskjellige skoler rundt om i Norge er det snart et nytt skoleår, et nytt termin tar til. 

Kveldene blir mørkere og sommeren er på hell. Mandag 20. august er det på tide å rydde i penalet og fikse matpakken igjen.

Noen er akkurat ferdig med barneskolen og skal ta det store skrittet over til ungdomskolen. Andre skal over i yrkesrelaterte studier i videregående, og for noen er det første skoledag.

– Mange får gode venner i løpet av skoleårene, noen er så heldig at det varer livet ut. Et viktig og godt vennskap er alltid en god ballast å få med seg på veien. Kanskje møter noen sin utkårede også via studietiden.

Young Kid Enjoying Art

– Når du skal begynne på et nytt skoleår etter en lang ferie så er det aller viktigste å være godt forberedt mentalt til skulle lære. Være klar over at det vil komme perioder der alt både vrient og håpløst, det er det nok for de fleste noen ganger.

Ha godt mot, humør, konsentrasjon og lære-iver så vil det gå deg vel. Blir periodene med vanskeligheter for mange og vedvarende så er det smart å ta det opp med skolen og ikke minst hjemme. Løsningen kan være enklere enn du tro.

Uansett hvilket trinn du er på utdannings-stigen så er det ting du trenger når et nytt termin tar til.

– Det du trenger er kanskje lett å huske på når du går til ferie, men lett å glemme når det nærmer seg skolestart. Derfor er det smart å sette opp en liste over det du vet du trenger, uansett hvor innlysende det er at du faktisk trenger det.

Nok blyanter, kulepenner, linjaler, et ryddig penal, og en stødig og riktig sekk til ditt bruk. Det er også ditt ansvar på VGS at du har de riktige bøkene til riktige fag og for det pensum du skal gjennom. I tillegg kommer gymsko, matboks, bok-papir, drikkeflaske og nye klær.

Er man litt prisbevisst er det mye penger å spare på å sammenligne pris og å gjøre innkjøp i de billigste varekjedene.

– Sørg selvsagt for å ha med deg en matpakke og noe å drikke. Mange skoler har gode kantiner, men det blir dyrt i lengden å handle mat hver eneste dag. Du sparer mye penger på et skoleår ved å smøre selv.

Det viktigste du som selvstendig individ tar med deg inn i et nytt skoleår er riktig innstilling, godt humør, lærevilje og engasjement.

Vær en venn for den som trenger det mest…

Lykke til!

 

Kilde NRK.no

 

Vargas

2 thoughts on “Alt du trenger til skolestarten

 1. Hei

  Bra blogg vargas!

  Mye av det som trengs til skolestart er dyrt, men det trenger ikke koste mye om
  man sjekker div butikker. Binders er dyrt, Nille er billig. Det er ikke nødvendig å bytte hele garderoben bare fordi man begynner på et nytt skoleår.

  Lover å følge bloggen videre.
  Hilsen Emblen

  1. Hei Emblen

   Fint du liker bloggen.

   Selvsagt har du helt rett i at det ikke må bli dyrt å handle inn til første skoledag, men litt må man regne
   med å bruke til den som begynner i 1. klasse. Det er tross alt en viktig dag som man vil huske lenge.

   Takk for din kommentar, og stikk gjerne innom igjen.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.